ustalara sorulur

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hızır şeref gültekin tarafından paylaşıldı.

1. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    merhaba arkadaşlar benim tecrübem yetmediği içn size engin bilgilerinize baş vurdum bir gece bir levreğin baskın şovunu izlemiştim ertesi gece hemen takım taklavat koyuldum yola ilk işim canlı yem tutmaktı hemen 12 numara kanca biraz solucan hoop bi tane karagöz yavrusu şööle 7 8 cm kadar hemen ağzından cirkle hook mustad kancayı taktım bi gezer kurşun saldım denizee uzun süre bekledim artık gidecektim ki sararken bi tuhaflık oldu bişe geldi sandım ama yok bişe abii bide baktım balığın gözleri dışarı fırlamış solungaçlar açılmış hayret dedim buna ne olmuş neyse diğer avlağa hicret ettim bir marina ağzı idi orda da bi tanbe gelincik yaklaşık 18 20 cm arası onu daaynen saldım ortaya uzun süre sonra onu da asbah oldu artık dışarı alınca onunda aynı şekilde olduğunu gördüm orrtalarından tutlup çekilmişe benziyorlardı hatta gelinciğin tutulduğuna dair izler bile vardı ama anlayamadım ertesi gece kaya bal,ığı da aynı olunca deli oldum ama bide teke ile ilk fırsatta deneyecem bu yağmurlarda çok üşüdümde biraz dinleneyim tekrar bu akşam gidecem ama balıklara ne olduğunu çok merak ediyorum iyi akşamlar
    :confused:

2. Anlatılanlardan acaba yeterince kalama bırakılmadımı sorusu aklıma geldi..Bilindiği üzere levrek canlı yemi aldıktan sonra rahat yutabileceği yere kadar yemi sürükler..Bu mesafe bazen 2 metre bazen 10 metre olabilir..Sürüklerken yemi yutma pozisyonuna getirmek için hamleler ile çevirir..Eğer kalama biter misina varlığını hissederse ağzındaki balığı kusar..Sanki olan bu gibi ..
    Ancak yemin suda ülmesi ile diğer balıklar ve yengeçler tarafından yenmeye başlandığıda unutulmamalıdır..Belkide ölen yem diğer balıklar tarafından bu hale getirilmiş olabilir..

3. aspirin

aspirin özgür

meraba arkadaşlar yayın, turna,kefal ve levrek için ne tür bir kamıs ve makina önerirsiniz. makina be kamısın ne gibi özellikleri olmalı. kamısın ve makinanın özellikleri ne olmalı.. birde bu balıklar için hangi tür yemler kullanılmalı. sahte yemler nasıl olmalı. kıyıdan avcılık yapılacaktır.

4. Özgür kardeşim inan bir soruyla balıkçılığı anlatmamızı istemissin..Sorunun cevabı o kadar uzunki soru kadar kısa bir satırla cevaplanması zor..
    Bence forumda biraz dolaş,Çünkü sorunun cevabı farklı konular içerinde detaylarıyla sayfalar dolusu cevaplanmış durumda..Dahha sonra aklına takılanlara buradan beraber cevap arayalım.;)

5. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi benim makinam çift kalamalı öyle bi sıkıntı olması imkansız gibi geliyo bana ama belli de olmaz abi başka bişe olabilir mi? :confused:

6. Levrekle çift kalama olsa bile boşta misina bırakmakta fayda olduğunu düşünüyorum..Makinenin modeli neydi?

7. Ordinaryus

Ordinaryus osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    6.9kg levrek imzadaki:D

bazı balıklar yemlerını agzına alır sıkar yoklar begenmesse cıkartır tabı bu anlasılır baya portler balık

eger yemı yanlıs taktıysan hayvan rahat yuzememıs ve olmustur yada yorulup dıbe coıkmustur dıbe cokuncede mınareler somuruolar

8. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tarifiniz vatoz veya cicina davranisina benziyor. Bu baliklarin disleri yoktur fakat dis plakalari vardir. Avlarini genellikle kumluk camurluklarda ozellikle gece yakalarlar.Yengecden, lese, canli yeme herseyi yerler.(gunduzde gelebilir oltaya ancak tecrubelerim ozellikle bana gece daha aktif olduklarini gosterdi)

Bu baliklar avlarinin uzerine kapaklanir.Ister kesme yem olsun, ister canli birakma vatos icin kolay avdir.Cok iyi koku alir. Normal avini da once genis govdesinin altina alir, ezer ve yavasca agzina dogru govde altindan kaydirir ve yutar.Bu islem esnasinda igneyi hissetmisse kacar.Yeminizi oldukca zedelemis, ezilmis bulursunuz. Ancak dis izi falan yoktur. Benim anlamadigim uc defa oltaya gelmesine ragmen nasil hic birisinde yakalanmamis oldugu.Hic ignede egilme gordunuz mu?

Hele bu ilk tarifiniz tamamen vatos davranisi. Marinalarin onleri genelde kumluk camurluk olur. Iceri giren tekneler balik ve yem atiklari atar.Vatoslar cicinalar cok sever boyle ortamlari. Uzun sure beklemis yeminiz. Gelir yatar uzerine ama temkinlidir. Bekler oyle. Iste buyuk bir ihtimalle o anda oltanizi sarmaya basladiniz.Yem agzinda degildi. Sadece misinanin hareket etmesiyle verdigi rahatsizlikla kacti.Ama siz misinanizda o an bir sey oluyor sandiniz.Bu olay vatossa oyle olta kalkmis tingir mingir gelirken olmaz. Olta yatarken siz ilk anda cekmeye davrandiginizda olur.

Soylediklerimi tecrubelerinizle bir daha karsilastirin bakalim uyuyor mu?

9. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hüseyin abi merhaba önce bayramın mübarek olsun sonra ben aynı usül ile baya vatos yakaladım abi vatos olsa yemi yutardı bende ne olursa olsun uğraşıp zaferin tadını çıkarırdım zaten savaşımız bu kandırıp galip gelmek değil mi mükafatımız ise taze et ama ben bu tadı unutmak üzereyim abi hele o gece çıldırttılar beni vatos olduğunu sanmıyorum abi yoksa onlar saf balıktır yutarlardı o kancadan kurtulma şansları da yok ama bilemiyorum

10. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kumyang paragon btr 5000 abi ben hep böle avlanıyorum bi sorun mu var bildiğin

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    o karagöze vatoz basmıştır Şeref, Hüseyin Abi ye katılıyorum. gözlerin pörtlemesi, solungaçların açılması balığın orta kısmından epeyce basınç yediğini düşündürüyor, diş macunu tüpünü ortadan sıkınca pörtler ya hani, öyle. küçük bir ihtimalle de levrek gibi kuvvetli bir dişsiz balık sen oltayı çekerken yoklayıp bırakmış olabilir. sadece karagöz böyle olsaydı levrektir diyebilirdim ama üç balıkta da benzer deformasyon görülmesi ihtimalleri vatoz gibi yassı dip köpekbalıklarına çeviriyor bence.

bir gece levreğe teke atarken aynı yere zoka da atar mısın? yaprak istavrit falan tak ağır bir zokaya ve salla, bırak dibe insin. bekle bakalım, vatoz gelecektir sanırım. böylece hem levreğe hem vatoza bakmış olursun. :) vatoz kanatlarındaki lop etler güzel oluyor ya ben de özledim yıllardır dibe zoka yatırmadığım için denk gelmedi :)

12. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Senin de bayramin mubarek olsun Hizir.

Aklima o kadar baliktan anlattiklarina uygun isi yapacak vatos geldi. Haklisin vatoslar gercekten yakalanmasi kolay cikarmasi zor baliklardir.(boyuna gore konusuyorum. Ama dedigini yapabilecek bu kadar hissettirmeden yapabilecek vatos sulalesi baliklardan baska balikda pek aklima gelmiyor.

Ee is ozaman sana dustu. Gidip[ yakalayacaksin ve bize sir perdesini araliyacaksin...

Rast gelsin.

13. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    zaten bi yakalasm abi bu seferde balıklar o hale gelmeyecek yine yalın kalacak muhabbet

14. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi aklıma gelen bişe var ama ne kadar akıl işi bilemiyorum bu saydığım avlaklarda her zaman eşkine de söz konusu ve ben ordan çok irilerin çıktığını da gördüm 3 kilo ve civarı dişsiz balık bi var aklıma gelen ne dersiniz olabilir mi

15. Ordinaryus

Ordinaryus osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    6.9kg levrek imzadaki:D
    suan size diyecek tek sözüm var siz o balığı tutup sudan cıkarana kadar size rahat uyku yok gibi geliyor bana:D

16. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    zaten 4 6 saat zor uyuyoz oda düşünmekle geçiyo balığı be abicim ama çüzecem bu bilmeceyi
    çamaşır ipiyle takım yapacam bakalım nemiş çıkmasında göreyim

17. chaqaron

chaqaron Osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    6,960 levrek 7 kg gelmedi heralde balık dısarda kaldıgı için su salmıs olacak:D
    bence sizi bayağı uraştıracak gibi gözüküyor:D hırsız lı sistem yapın daha rahat takılır en azından hırsız balığın kaşına gözüne takılacagı için kaçamaz:D

18. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kancalardan kurtulmuyo taştan çıkaramıyoz yoksa kancalar harika daha kurtulan olmadı

19. chaqaron

chaqaron Osman

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    6,960 levrek 7 kg gelmedi heralde balık dısarda kaldıgı için su salmıs olacak:D
    :D:D çırpma takın agırlık takın 300 gr camasır ip baglayın 3 5:D daldırın surtun dipte önce taşı kaldırın:D

20. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    haydaaaa delirecem yahu

aynı şey bu akşamda başıma geldi gelincik ortadan sıkılmış suyu çıkarılmış sanki cirkle hook kanca kullanıyodum ama değiştirecem yarın da hırsızlı takım kullanacam kıçına da takacam bi tane bakalım nerden tutacak :mad: :mad: çıldırt tı beni yahu hayır balık kullanılamaz hale geliyor ona acıyorum sonra bu aralar acayip kırlangıç yavruları alıyorlar acaba bunların dişi varmı büyüklerden biri denk gelmiş olabilir mi abi biri yardım etsin sıyırtcam yoksa :confused: :confused: :confused: :confused: :rolleyes: namık abeee