ustalara soruyorum

Konu, 'Kamışlar' kısmında sseyyah74 tarafından paylaşıldı.

1. sseyyah74

sseyyah74 HASAN

umarım yanlış terimler kullanmamışımdır. surf spin kamışların , spin kamışlardan ne farkı vardır.öncelikli olarak ustalardan bunu öğrenmek istiyorum.Penn Power Stick Surf Rod PSS1220S80 (http://www.pennfishingstore.com/penn-pss1220s80-rod.html) ve Penn Affinity Reel Spinning AF2000 (http://www.pennfishingstore.com/penn-af2000-reel.html) .bu kamış ve makine kıyıdan at-çekle levrek ve turna avcılığında kullanılabilirmi.açtığım ilk konu olduğundan yapabileceğim hatalardan dolayı şimdiden affınıza sığınırım.yapacağı katkılardan dolayı şimdiden herkese teşekkürler.

2. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Selam Hasan abi, aramıza hoşgeldin..

Spin avında ben de yeniyim, yine siteden öğrendiklerimden şunu söyleyebilirim;

Spin kamışlar atarı çok düşük, (5 gr dan başlayan) boyu 1,30 ila 2,70 m arasında değişen, sadece kaşık ve rapala atımında iş gören kamışlar.

Surf kamışlar ise boyları 4 - 5 metre olan, atarı 200 grama kadar çıkan, kurşunu çok uzak mesafelere atmayı sağlayan kamışlardır. görsel açıdan da; spin kamışların makine bağlantı kısımları sapa yakın olmakla beraber, surf kamışlarda makine bağlantı kısmı sapa oldukça uzak.

Ancak, her ikisi de hafif kamışlar, surf kamış rapalayı atmanda yarar sağlar, ama istediğin aksiyonu vermeni zorlaştırır.

spin kamışla surf atış asla denenmemesi gerekir, zira atar değeri düşük kamışla yüksek gramlı kurşun atılması direk kamışı kıracaktır.

bir yılda edindiğim tecrübeler bunlardır. detayı akşam saatlerinde üstadlar online olduğunda gelecektir...

3. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    aramıza hoş geldiniz.

4. sseyyah74

sseyyah74 HASAN

teşekkür ederim

5. sseyyah74

sseyyah74 HASAN

ilgin için teşekkür ederim.ama benim kastettiğim sadece surf kamış veya sadece spin kamış değil.kamışın olduğu linki açarsan kamışın boyunun 240 cm makine bağlantı yeri ile dip kısmının 50 cm civarında olduğunu görürsün.zannediyorum bu mesafe kıyıdan atışta daha uzak mesafelere gitmesi için düşünülmüş.ayrıca bu kamışın atar değeri 7-56 gram arası.çekeride yaklaşık olarak 6-12 kg yani büyük balıklar için tasarlanmış.

6. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    surf spin kamışı olmaz buda nerden çıktı.? ya surf kamışı vardır yada spin kamışı..ikisinin karışımı bişey yoktur!!
    420 kamış uzak atışları içindir..ve spinn kamışı değildir,,yeme aksiyon verdiremessin,ağırdır yorulursun,kamıştan bahsediyorum..kamışı 240-300cm ye kadar seç,atarı 10-50 gram arası..150 gramlık kamışlar olsun yani hafif.makina iyi ancak 2500 yada 3000 kalibre almanı tavsiye ederim..
    saygılar

7. sseyyah74

sseyyah74 HASAN

madem surf spin kamışlar yaksa bunlar nedir,örnek verecek olursak
    St. Croix Mojo Surf Spinning Rods (http://www.tackledirect.com/st-croix-mojo-surf-spinning-rods.html) veya St. Croix Legend Surf Spinning & Casting Rods (St. Croix Legend Surf Spinning & Casting Rods )
    veya bunlara surf spining adı niye verilmiştir.bende bunu öğrenmek istiyorum.

8. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    peki o zaman o kamışı al at çek yap sonucu bize bildir..bende merak ettim şimdi..ancak verdiğiniz linkteki site her kamışa spinning eklemeiş,yada surf+spinning+casting+jig eklemiş,,,tabii bizde amerikan ingilizcesi olmadığı için bir anlam veremedim,ancak kendi düşüncem,bu kamışların spinning makinası,yasa surf makinası,yada jig makinaları ile kullanılabilirliğini açıklamış olabilir..
    saygılar

9. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kamışların ismi mojo!! surf kamışı ancak yanına spinning ve aynı kamışa casting eklemişler ancak ,bunlar surf kamışı,açıklamalarında spinningden bahsetmiyor yada castingden(analayabildiğim kadarı ile)...sizin verdiğiniz linkteki kamışın açıklamasında bakın ne yazmakta..ingilizceniz iyi olmasa o siteleri dolaşmazdınız aslında sizin bu konuyu açıklamanız daha uygun olur..High-performance surf rods at a great value for folks who put it all on the line. KISACA ÇEVİRİSİ'' YÜKSEK PERFORMANS SURF KAMIŞI''!!!!

Son düzenleme: 17 Mart 2011
  10. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yorumumu düzeltiyorum.surf spin kamışlar var imiş,bende ilk kez dün bundan haberdar o ldum ve çokda şaşırdım,konunuza bilgisizce yorum yaptığım için özür dilerim..saygılar

11. sseyyah74

sseyyah74 HASAN

Rica ederim.özür dilemenize gerek yok.burada önemli olan yeni şeyler öğrenmek ve bilgileri paylaşmaktır.yalnız ben hala konuya hakim olan ustalardan aradaki fark nedir öğrenemedim.bu konuda bilgiye sahip olan arkadaşlarınızın konuya katkı yapmasını sağlayabilirseniz sevinirim.