merhaba, Oğuz adım, İstanbul(42), bugün 3-4 parça birşeyler aldım, siz ustalardan fikirlerini ve tavsiyelerini rica edeceğim. şimdiden teşekkürler... bu resimdekinden bir tane 100 grlık, bir tanede 20 gramlık var. bu iki sahte ise "Caperlan" diye bir marka, ben ilk defa duydum, ama 9,90 TL ikiside 7 gramlık. ikiside 6 cm. bu ise BOUQUET marka, sadece iğnesi var içinde...
üsttekiler, jiğ-pilker av siteminde kullanılan takım malzemesi atındakiler popper dediğimiz su üstünden at çek levrek turna gibi predatör balık avı malzemesi alttaki silikon karides te yine derin suda kullnılan yalancı yem en üsttekileri genelde tekneden kullanılır - ama kıyıdanda atıp çekerek avlanma yapılabiliyor.. dibe taktırmadan seri şekilde çekmek gerekir. pooper ler su üstnde sıçrama ve köpürtü yapar ve balıgın dikkatini çeker..
öncelikle cevabınız için teşekkürler. bu malzemeleri fazla tanımıyorum ama zamanla öğrenicez alttakiler bana önce tatlı su gibi geldi ama değil anladığım kadarı ile. siz levrek diyince bir gaza geldim sanki silikon karides iş yapar mı sizce? bunları galiba bir kokuya bulayıp kullanıyorlar. üsttekilerde 100 gr olan kıyıdan zorlanırmıyız, hızlı çekmek gerek. pooper lar da bir ağırlık bağlamak gerekir değil mi? tekrar teşekkürler.
Silikon karides ve ahtapot vs sahteleri akdenizde derin sularda dip balıkları için jiğ sistemi hareketleri benzeri hareketler ile avcılıgını izlemiştim..ama hareketler çapari salınımı gibi yapılıyordu.. bazen dahada yavaş.. dipten biraz yukarda hatta 1 m lik mesafe içinde bazen aşagıya bazen yukarıya dogru gelişigüzel hareketler..ama yavaş.. agırlık yukarda silikon aşagıda olacak şekilde.. teknem olmadıgı için denemem olmadı..(italyan balıkçılık kanalında görmüştüm..)