Ustalardan Makine Tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında csenturk tarafından paylaşıldı.

1. csenturk

csenturk Celil

Merhabalar,

Sazan avında kullanmak için olta ve makine almak istiyorum fakat bu konularda pek deneyimim ve bilgim yok açıkçası. Balıkçılıktaki bir çok ifadeyi, terimi vs. yeni yeni öğrenmeye gayret ediyorum. Yaz ayı gelmeden şimdiden kendime takım toparlamaya karar verdim. İlk etapta almışken güzel bir makine almaya karar verdim. Kamışı şimdilik düşük seviyede alacağım, elim alışsın sonra kamışı değiştirmeyi düşünüyorum. İki makine arasında kaldım birisi Ryobi ECUSIMA 8000Vi diğeri de DAIWA REGAL 4000 5İA modeli. Bu konuda üstadlara sormak istediğim bu iki makineden hangisini tavsiye edersiniz veya tavsiye edeceğiniz başka bir model makine de olabilir. Fiyat olarak 1 makineye aşağı yukarı 120 lira civarı verebilirim çünkü iki adet makine, olta ve daha gerisi.. :)

Ryobi ECUSIMA 8000Vi makine
    http://www.avmarketi.com/asp/product/5262/Ryobi-ECUSIMA-8000Vi-makine

DAIWA REGAL 4000 5İA MAKİNE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/146435/DAIWA-REGAL-4000-5IA-MAKINE

Discovery DFT Voyager Surf Kamışlar (100-250gr) (360cm)
    http://www.enkolay.com.tr/index.php...-dft-voyager-surf-kamislar-(100-250gr)-(360cm)

Teşekkürler,
    Eskişehir

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ikiside güzel makine. Ecuisma daha agir basar performans olarak. Madem yeni basliyorsun, okuma avenger, distance surf gibi modeller servis ve garanti olarak daha uygun olacaktir.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ben usta degilim bu arada. Belirteyim de.

4. csenturk

csenturk Celil

Görüşlerin ve önerilerin için teşekkür ederim Roy, ustalık konusunda benden daha bilgili olduğun kesin :)

5. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Selam

Roy'un fikirlerine katılıyorum. Birkaç gündür bende bu konuda muzdaribim okumanın satış sonrası hizmetinin iyi olduğunu bir çok yerde duydum. Ve roy bu sorum sana okuma distance surf pro 60 suan bulabılecegım yer varmı.
    Spot balıkçılık ve av marketinde kalmamış bu makine. Fikrin varmı bu hususta :confused:
    İlgi ve alakaya teşekkürler

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla nerde bulunur bir fikrim yok. Cengizde kalmamissa ve niyet okuma yönünde ise o ayar birsey vardir herhalde ellerinde. Bleu hawk modeline de bir bakin. Devri düsük kuvvetli bir makine diye duymustum. Tur basi sarim miktari sizi tatmin ederse incelenebilir. Ben bogaz için 5 devir alti ve 80-100cm toplayabilen makine tercih ederim. Hafifligi tipi fiyati zevkinize kalmis.

7. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anladım cengize bakmadım sormadımda karşıyakada olması benim için dez avantaj,fakat spottanda blue hawk'ı önerdiler ama ağırlık düşündürüyor. Eski makinam banax sx 4000 geçen hafta boğazda idim kol travması yaşadım salı gününe kadar. Fazla bilgim olmadığı için soruyorum düşük devirli olması avantajmı yoksa dezavantajmı ??

Sevgi ve saygı dileklerimle

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bogazda kiyidan yaptigimiz av için avantaj. Devir düstükce makine kuvvetlenir. Tabi bu bir disli-saft-çark vs uyumudur. Arkadas sazan avi için demis, ona pek önemi yok çünki onun baligini kamisi çekecek. Bogaz baligini ise makine çekecek. 80-100cm sarma gerekliligi de kabaca rapala ve kasik kaçirmaya yönelik bir durum. Bizim tayfanin çogu daiwaci, tarabyaya en azindan bir emcast yakisir ;)
    Banax sx de tas gibi makinedir. Biraz öter circir ama saglamdir. Bir kol ayarlayip izmaritte, çaparide, hatta yemlide çift kamis çalisirken kullanilir.

9. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Emcast'ta güzel ama

Emcast'ta güzel makine fakat benim aradığım yedek kafalı olması öncelikli. emcastlar tek kafalı sanırım.. Biraz zaman geçirip kesinlikle tournament entoh alıcam niyetim bu ;) ...
    Sevgi ve saygı dileklerimle

10. furunotr

furunotr Haluk

80-85 cm. kadar sarıyor; gücü; kuvveti de yerli yerinde...

11. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
  12. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
  13. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    sazan avına başlıyorsan 1 sene sonra işi öğrenince yetersiz deyip sağa sola atacağın takımlarla uğraşma bence gereksiz masraf.makineye 120 lira verebilirim demişsin okuma powerlinerla başla bence bu makineyi kullanan çok fazla sazancı var.internet fiyatına bakıpta pahalı deme bayiler 130 liraya falan veriyorlar.kamışta bütçeni bilmiyorum ama okuma epix v2 fiyat performansta en iyilerden.bu takım seni baya bi götürür.ayrıca insan sazan işine dalınca çıkamıyor haberin olsun...

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kamışın uzunluğu3,6m,atarı 200 gr üstü hal böyle olunca,tek seçenek kalıyor vermiş olduğunuz örneklerin içinden,şayet uyumlu olsun diyorsan,ryobinin makinasını öneririm,o kamışa bu büyüklükdeki makina uyar...

16. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eyvallah

17. csenturk

csenturk Celil

Roy'un tavsiyesi Okuma AVENGER AV-55b makinesi güzelmiş hakikatten bunu da listeme ekliyorum. Okuma Distance Surf 60 ta güzelmiş ama pahalı gibi 150 lira..

18. csenturk

csenturk Celil

Tavsiyen için teşekkür ederim boramcse :)

Olcay sen benim masrafları ikiye katladın birden :) Makinede güzel ama kamışı çok beğendim. İlk etapta makineleri düzgün alayım diyorum kamışı ucuz yollu alacağım sonra kamışları yenileyeceğim. Önerdiğin Okuma'nın Epix V2 sazan kamışını çok beğendim doğrusu. Dediğin gibi sazan işine girince günden güne dalıyoruz :) başta arkadaşlarla hem muhabbet olsun hem doğayla özdeş olalım diye arkadaşlara takılıp onların 30-50 liralık takımlarla gidiyorduk baktım bu iş güzel bari bende düzgün, güzel bir takım kurayım dedim baktıkça masraf artıyor :) tavsiyelerin için teşekkür ederim Olcay.

Valla Selim abi aklımda ryobi var ama ustalardan tavsiyeler geldikçe liste genişliyor :) tavsiyen için teşekkür ederim.

19. csenturk

csenturk Celil

20. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    sazan avına başlayınca söylediklerim aklına gelir.(olcay söylemişti dersin :) )kamış daha önemli sazan avında en azından shimano alivio carp için zorla kendini biraz 2 kere masraf etme...