İyi akşamlar abilerim, arkadaşlarım. ben edirnede ikamet ediyorum. İstanbul boğazda ve saroz körfezde kıyıdan/sahilden uzağa atarak atçek,çapari heralde 150-200 tl arası kamış ve makina önerileriniz uzun süre kullanılabilecek gibi mahçup etmiyecek.
Emre kardeşim merhaba. 150-200 derken, evde ki hesap çarşıya uymaz inan ki. Gel şunu 200-250 gibi yap. nolur nolmaz. Zaman zaman at çek zaman zaman beklemeli dersen 4000 lik, Sadece ve sadece atçek için dersen 2500 lük Exage derim size. 60 - 70 liralıkta bir kamış aldınızmı tamadır. Makina bedel olarak yüksek derseniz, Nexave nin aynı serilerini oneririm. http://www.avpazarim.net/_A3-1197-shimano-exage-4000-fc-4xsss1-rulman-makine.htm
emrecim. vaktin olursa yarın karaköyde rıhtımız arka sokağında candan bakılçılık var. oranın sahipleri çetin metin kardeşlerdir. aynı zamanda çanakkalelilerdir. adamda kandırmayı sevmezler. hem hesaplı hemde kaliteli olta takımı yapacaksan oraya git. beni samatyalı ilker gönderdi de. bak sana nasıl yardımcı oluyorlar...rastgele..
Tevfik abi, ilker abi yardımlarınız için teşekkür ederim. Ama malesef yakın bir zamanda İst. gitme ihtimalim yok. O yüzden ancak internetten alışveriş yapabilirim. Tevfik abi bu bahsettiğin makinalar ile uzağa atış nam-ı diğer surf makinamı?
Emre kardeşim, öncelikle şunu netleştirelim. Konu mesajınızda kıyıdan at çek amaçlı, yani '' Spin '' türü takım isteğinizi belirtmişsiniz. Bende size, öncelikli olarak spin ve zaman zaman da uzağa atarak beklemeli avlara uygun makina önerdim. Son mesajınızda ise Nam-ı diğer sorf demişsiniz. Hangisi ?????
tevfik abicim aslında benim bu konularda pek bilgim yok. İst. Boğazda ben balık tutmaya çalışırken yanımda avlananlar rahatlıkla uzağa atıp kefal ve palamut çıkardılar.Benimde almak istediğim makina ve kamış ile istavrit palamut kefal çinekop zargana vb. avlayabilmek ama bunlar için spin mi surf mu makina lazım oluyor bilmiyorum hatta ne demek oldukları hakkındada dataylı bilgim yok
İlk etapta size verdiğim makina yeterli olacaktır fazlasıyla. Ağır olmaz dersen ve oltayı atıp kamışı dayayıp beklemeli av yapacağım dersen, aynı modelin 6000 liklerinide değerlendirebilirsin. Hayır sürekli kamış elimde kalacak dersen, 4000 lik ideal olur.