ustalardan tavsiye gerek

Konu, 'Kamışlar' kısmında tuğrul42 tarafından paylaşıldı.

1. tuğrul42

tuğrul42 tuğrul

:confused: Üstadlarımızdan acizane 3 konu hakkında tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.
    1. Tatlı su avcılığında ,sazan avında için kulanmak için 7.00 cm göl kamışı lazım ama sağlamlık ve esneklik konusunda bir fikrim yok , o yüzden siz üstadlardan tavsiyenizi rica ediyorum.

2. Yine sazan avı için 7.00 cm kamışda kullanılmak üzere en az 5-6 kg balığı rahatca çekecek sağlamlıkda bir misina tavsiyeniz.

3. Yukarıda saydığım ekipmanlarla kullanılmak üzere 1gr ile 3 gr arasıda hassas bir şamandıra tavsiyeniz.

Şimdiye kadar bu sistemle avlanarak biçok sazan ve alabalık yakaladım ama bi çok trofeyide kaçırdım(misina patladı.kamış kırıldı vb.)
    sevgili üstadlar tavsiyeleriniz için sabırsızlıkla bekliyorum.
    konyadan sevgi ve saygılarımla.......

2. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    size yardim edecek o kadar usta var ve hepside oyle mutevazi ki yardim almakta zorlaniyorsunuz...:)

3. tuğrul42

tuğrul42 tuğrul

ne yapalım canları saolsun :((((

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    vallah 5 6 kiloluk sazanı göl kamışı ile çekmek büyük beceri ister,ben çok duydum kamışı kırdıranı,

1 ile 3 gramlık hasas şamandıra demişsiniz,buna mütakip sizin karbon kamışlara yönelmeniz gerekiyor,diğer kamışlar ağır olur elde kargı bekle babam bekle:)
    bende göl kamışı var karbon yapım 7mt çok hafif,50tl ye almıştım,
    ayrı yetten hesaplı ama daha ağır kamışım da var,onu elde tutmak bıktırıyor insanı,

sazan avı için o kadar hasas şamandıra kullanmanıza gerek yokki,aldımı gömüyor şamandırayı suya,tabbi küçük sazan tutuyorsanız o ayrı mevzu,,3gr lık şamandıra bence uygun ağırlık da,ona takacağınız kurşun ile olduğu yerde bekler takım,

misina olarak size casper hayalet 30 luk misinayı öneririm,çekeri 22,96 yazıyor,bunun yarısını çeker herhal de,sizin hedefinizdeki 5 6 kiloluk balığı rahat çeker sanırım,benim bu misinayı 2ci kullanışım,düğüme olumlu cevap veriyor,orta derece yumuşak misina,vara yoğa gam yapmıyor:)
    geçen gün 200mt daha aldım 25lik olanın dan,

kamış tavsiyesinde bulunamıyacağım,zira 5 yıldır sazan a gittiğim filan yok,ama kullandığım 50 tl lik karbon kamış son derece konforlu elde beklerken,

bazı kamışların uç kısmında boru tipi geçme halka deyilde kamışın içine geçen tel çember var,
    onlardan sakın alma,az canlı balık geldimi çıkıveriyor kamışın ucundan,bazen sert çırpmada bile çıkıyor,