merhabalar bende erma panther60 makına ve albastar nature 2780/330 kamıs var ben bu takımla mısına ve ıgneler saglam olduktan sonra neler avlayabılırım kıyı ve denız balıkcılıgında ne gıbı rol oynar?? Bılgılerınız ıcın sımdıden tesekkur ederım
Erdal selamlar. Son zamanlarda Mimarsinan Limanına uğradınmı? Bu cumartesi arkadaşlar bir kaç parça sarıkanat yakaladılar. Gerekli ekipmanları tedarik edip orada tecrübe edebilirsin.
Sevgili Erdal sen oltanı yemli bir denizle kavuştur bir de ya nasip de atarken bakalım neler gelecek o zaman anlatırsın bize...
şu sıralar istavrit yapmaya başladı çinekop haberleri azaldı. ama sen yinede tedarikli git ne olacağı hiç belli olmuyor.
ben bu oltanın mısına numarasını bılmiyorum ama daha onceden galata ve bogazda ıstavrıt tutuyodum ve hatta ıstavrıt caparısıyle eşkina bile tutmuslugum var benım asıl amacım makınanın ve kamısın ozellıklerını ogrenmek acemı oldugum ıcın av marketındekı adamın onerısıyle almıstım. bu makınaya hangi misina sarılır kaç metre olur vs gibi özellıklerını ogrenmek ıstıyorum
ben size makinanın üstünde yazanları solım belkı bu sekılde soruma daha net cvp alabılırım gear ratıo 5.2:1 mm/m0.45/195 0.50/155 0.60110 lbs/yds 18/215 20/170 30/120 şimdi degerlı abılerım ve kardeslerım bunlar ne demek oldgunu bulursam olay sonuclanıcak herhalde
Bu özellikler: 5.2:1 Makinanın kolunun bir tur dönmesiyle makina kafasının 5.2 tur attıgını gösterir.Bu tur sayısı hızlı denilebilir. Alttaki isa 0.45 misinadan 195 metre 0.50 misinadan 155 metre vs... sarabilirsiniz anlamına gelir.Fakat siz o kadar fazla sarmayın rüzgarlı havalarda makinadan misina bosalarak karısıklık yaratabilir.
Kısaca durum böyle. Makinan vasat bir makinadır ama istavrit ve izmaritte iş yapar, Kamış içinde aynı şeyler söz konusudur ama her ikiside boğazda iş yapmaz, Yanında surf takımla atış yapıp balık alanları seyredersin. Ancak balık kıyıladığında yemli balıkyakalama şansın vardır. RASTGELSİN