ben sapanca mahmudiye'de bir gölette sazan tutmaya çıkıyorum.haftada en az 3,4 kez.geçenlerde bir gün 1 saat içerisinde3 tane sazan çektim.bir o kadar da kaçırdımbugün sabah 7 de göletteydim.yem falan herşey aynıydı.ama hiçbirşey tutamadım.benden sonra gelen ömer arkadaşım iki tane tuttu.mantarım bir iki kez gömüldü ama balığı her nasılsa çekemedim.şimdi size bunun sebebini sormak istiyorum.benim aklıma gelen şey kanca ama bi de size sorayım dedim.ayrıca kanca konusunda tavsiye gelirse sevinirim.ordaki sazanlar genelde 1 kilo civarı buna uygun kanca hangisidir?
Kanca 5 no'dan küçük olmasın,mantar gömülüp hemen çıkıyorsa küçük balıktır,gömülüp tasmaladıktan sonra kurtuluyorsa kancanız doğru seçim değildir.Büyük sazan eğer yemi alıp mantarı gömdüyse,kurtulma olasığı neredeyse hiç yoktur aldı mı gider...
Daha büyük balıkları almak için dip oltası kullanın veya yemi dibe yatırın. Şamandıralı olta ile büyük balık yakalama şansı düşüktür. Küçük balıklar yemi rahat bırakmaz. Kullandığınız iğne 1-4 no arası olsun. Hergün aynı takımla avlanmayın. Sık sık köstek boylarını, yem derinliğini değiştirin. Sazanlar yemin hep aynı şekilde sunulmasını sevmezler. Birsüre sonra aynı takıma balık vurmaz olur. Bazen iğne sayısını artırın veya düşürün. İri sazanlar tek iğne takımı daha çok tercih eder. Sevgili Emre kardeşimin de ifade ettiği gibi şamandıra batıp çıkarsa ufak balık oynuyordur. Av yerinin şartlarına göre zamanla kendine göre bir tarzın oluşur. Sabır, sabır..
teşekkür babında ilginiz için teşekkür ederim saolunbugün 2,3kere mantar gömüldü ve kaldı,ama balığı çekerken düştü ama bunun kaynağı kancadır heralde di mi?