Öncelikle adım Hakan Çopur.Adana'da yaşayan genç ve bir o kadar da amatör kardeşinizim ( umarım kardeş olarak görürsünüz ) balık maceram yakınımızdaki bir markete gelen kamış-makine setini babamın görüp eğlence olsun diye almasıyla başladı ee haliyle oltamda baya bir kötü yaklaşık 5 aydır balık tutuyorum balık diyorumda üst düzey bir şey beklemeyin anca İsrail sazanı Bu yıl da lise 4e geçtim hedefler de biraz büyük olunca babam balığa gitmemi yasakladı cyrr Bayadır forumu okuyucu olarak takip ediyorum sınava kadar da böyle devam edeceğimi sanıyorum.İnşallah seneye İstanbul'dan güzel raporlar sunarım size Tüm ustalarıma saygılar Oltanızdan balık yüzünüzden gülücük eksik olmasın reeling
Hoşgeldin. Adanadaysan sazanla mazanla uğraşma. Orhan abi var Orhan1969 sanırım nicki. Onun konularını incele ağzının suyu aksın. Rastgele...
Hoşbulduk İncelemedim mi sanıyorsun abi Orhan abim ağzımın suyunu öyle bir akıttı ki ancak Orhan abi tuzlu su avcılığı yapıyor ( tatlı su raporuna hiç rastlamadım ) benim de imkanlarım müsait olmadığı için ancak okumakla yetiniyorum İnşallah bana da kısmet olur öyle güzel avlar reeling Rastgele
Neden müsait olmayacakmış. Bak bende Mersinde'yim. İniyorum sahile tek tükde olsa çupra mırmır sargoz alıyoruz. Sana yakın yerlerdede illaki tutarsın. Ama pek verimli olmöaz sadece. Hergün israil sazanı tutacağıma bigün çupra tutarım daha makbule geçer. Tabi benim fikrim oda seni bilemem.
Hoşgeldin Hakan, önce dersler gelir. Baban haklı ama çokta sıkmamak lazım. Aklın hep balıkta kalacağına 2 hafta da birgün izin verebilir diye düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi fikrim, yoksa babanla aranıza nifak tohumları ekmek değil amacım. Benim de oğlum var, böyle bir hobisi olsa o hobiyi ödül olarak kullanırdım sanıyorum. Mesela dershane sınavından iyi bir derece alırsan sana şu makinayı alacağım veya sana şu takımı kurup, beraber balığa gideceğiz gibi. (Bence babana okuttur bu fikrimi. ) Rastgelsin...
Gerçekten haklısın abi ancak İNİYORUM SAHİLE lafını söyleyebilmek için tahmini 65 kilometre yol katetmem gerekiyor Arabayla gitmek istesem babamı ikna etmem neredeyse imkansız otobüs filan sakat iş inşallah seneye İstanbul'u kazanabilirsem iniyorum boğaza diye imrendireceğim seni :laughing: :laughing:
Abi esasında babam da ilk başta tamamen bitti demişti sonra tam senin dediğin gibi iyi çalışırsan 2 haftada bir gideriz dedi ancak tek günlük balık macerasının öncesinden başlaması ve sonra da laflarla devam etmesi sonucu tekrar vazgeçti ancak okul açılınca çok stresleniyorum diyerek tekrar açacağım bu fikri İnşallah sen de oğlunla güzel maceralar yaşarsın tabi o da derslerini aksatmasın Babama okutma fikrine gelince zaten bilgisayara da sınırlandırma getirdi bir de bilgisayar da sürekli balıkla ilgilendiğimi duyarsa ( bir ara sürekli yaban tv izliyorum diye fırça çekmişti banghead )hem balık hem bilgisayar hayal olur.Ancak ilgin için çok teşekkür ederim. Rastgele reeling
Öncelikle hoşgeldin hakan, benimde senin yaşında kuzenim var oda hem sınav hem balık avı olarak derde sahip. Çok güzel bir hobiye merak salmışsın ama maalesef önce sınav geliyor. Bu sene biraz kendini sıkıp seneye çok güzel yerlerde ailenle değil, arkadaşlarınla istediğin zaman güzel avlar yapma şansına sahipsin. Önünde bu hobiyle uğraşabileceğin çok uzun ve güzel seneler olacak. Bu sene ihtiyacın olan sadece azim ve sabır. Senin çalıştığını gördüğünde, emin ol baban kafan dağılsın diye kendi balığa götürecektir. Enteresan oldu benim için, bu konuşmaların hepsini 2 gün önce ankaraya dönmeden kuzenimede yaptım.
Hakan ÇOPUR yeğenim, Hepimiz, şu an senin geçtiğin evrelerden geçtik. Geçerkende bazen başımıza buyruk davrandık. Zaman zaman dersleri astık. Tabii o derslerde bizi. Yaşammız sürecinde de, zararlarını gördüğümüz bu kayıpların acılarını hep hissettik. Bu ve benzer türden hobilerin olacaktır. Dahada ileri boyutlarını bir düşün hele. Yum gözlerini ve Denize sıfır bir villa, 7-8 m.lik kamaralı güzel bir tekne, bıcır bıcır 2 tane çocuk ve eşin. Hafta sonu ailece balık avına çıkyorsunuz. Hepinizin elinde ışıl ışıl kalite kokan takımlar olduğunu düşün. Hayali bile ayrı bir güzel değilmi ? Bu yaşam standardına ulaşabilmek içinde, çok ama çoook para lazım. Çok para için geliri yüksek bir iş gerekir, yüksek gelirli bir iş için, güzel bir eğitim ve diploma şarttır. Gerisi inan ki çorap söküğü gibi gelecektir. Yada haylazlık yapacak, kırık iki kamışla ömür boyu kendini avutacak, mutlu olduğunu sanacaksın. Ama hep '' Ahhhh '' diyede iç geçireceksin Baban bir kısıtlama getirmişse, inan kendi çıkarı için değil, tamamıyla senin gelecekte ki sağlam temellerin içindir. Bencede önce eğitim. İyi dileklerimle.
Hakan hoşgeldin,önce dersler sonra balık avı.Sen derslerine iyi çalış balığa çıkmak kolay,tatlı su veya deniz farketmez
Hakan kardes hosgeldin aramiza. Ben buyuklerimiz gibi nasihat vermeyecegim sana ki zaten yeteri kadar hayat tecrubesi yasamis olan insanlar vermisler Umarim okul hayatinda, balik hayatinda en guzel tecrubelerle gecer. Bir yardimimiz olursa, bizler buradayiz Ha bu arada beni sakin ustalardan sayma aman diyeyim Ben daha amatorum ve oyle kalacagim
Hoşbulduk abi tabi ki önce sınav Ancak dersleri sevmeyen bir öğrenci olarak yani sevmeyen değil de sıkılan bir öğrenci olarak arada ders çalışırken aklıma takılıyor ancak bu aralar ben de fazla gitmek istemiyorum balığa soğutmam gerek kendimi yapmam gerekenlerin farkındayım Kuzenine çok selamlar seninle aynı dertten muzdarip olan bir kardeşinin selamı var dersin İyi niyetlerin için çok teşekkürler. Rastgelsin reeling
Öncelike hepimiz dersleri astık tabi onlarda lafına çok güldüm abi :laughing: o hayal hayalimin aynısı be abi zaten o hayallerimde olmasa beni derse bağlayan başka bir faktör kalmayacak idk Çok para gereklidir ancak kimileri gibi de sırf geleceğim için günümü tamamen harcamak istemiyorum inşallah zamanla orta kararı bulacağım.Babam ki benim eğitimim için çok şey yapmış bir insan ve bunu da benim için yaptığının farkındayım ancak yasaklardan değil sınırlardan yanayım İyi niyetlerin için çok teşekkür ederim abi. Rastgelsin reeling
Hoşbulduk abi Tabi ki önce dersin geldiğinin farkındayım.Bu arada abi üstteki yorumları okudun mu? Veya şöyle sorayım kulağın çınladıda mı geldin konuya :laughing: İyi bir üniversite kazanırsam önümüzdeki yaz bu amatör öğrencini ( tabi öğrencin kabul edersen ) bir balığa götürürsün artık reeling :laughing: :laughing: Rastgelsin. reeling
Sevgili USTAM Hoşbuldum.Senin de nasihetlerin değerlidir abi ne de olsa yaşamlar bir değil tecrübeler de öyle Çok teşekkür ederim USTAM inşallah sen de hayatında ve balık avlarında başarılı ve mutlu olursun Teşekkürler
Hakan kardeşim aramıza hoşgeldin. Universite hedefin büyük olunca önceliğininde o olması lazım. Balık avcılığı özellikle de amatör balık avcılığı, işinden, eşinden geri kalan zamanlarda hobi olarak yapman gereken bir ugrastır. Maddi bir beklenti içerisinde olamayacagın icin de amatör ruh ile buna devam etmen gerekir. O sebepledir ki Senin işin ders çalışmak eşin ise kitaplar olmalıdır. Sınavıda istediğin yeri kazandıktan sonra gerisini bizlere bırak. Ödül olarak en güzel avlaklarda mümkün olan en kaliteli malzeme ile avlanma hakkını da biz büyüklerin sana başarı hediyesi olarak verelim. Açacagın ilk rapor hedefin olan üniversiteyi kazanmak olsun. Hayatında basarılar kardeşim.
Hoşbuldum abi.Öncelikli hedefim tabiki sınavım.Balık avcılığı ise gerçekten beni kendine tam anlamıyla bağlayan bir hobi ( balığa başlamadan önce futbolu hobim sanırdım meğerse ufak bir eğlenceymiş:laughing: ) O başarı hediyelerini şimdiden fazlasıyla almış gibi oldum.Buradaki ortamın hoş bir ortam olacağını tahmin ediyordum ancak böylesini gerçekten beklemiyordum bu kadar iyi niyetli insanlarla tanışmak gerçekten mutluluk verici.Dediğini yapacağım abi ilk raporum üniversitem olacak ve inşallah hedefim olan üniversiteyi buraya yazacağım.İyi niyetin için çok çok teşekkür ederim abim.Yüzünüzden tebessüm oltanızdan balık eksik olmasın Saygılar
Vakit bulduğum zamanlarda forumu takip ediyorum da açtığım konuyu okumak geldi aklıma Ustalarıma iyi niyetleri için tekrardan teşekkür ediyorum Çalışmalar iyi gibi şimdilik yaz gelseydi bir hayırlısıyla
Devran döndü, gün geldi çattı ve zurnanın zırt dediği yere geldik Hiç sevmezdim bu haftayı. Karneyi almış, eve gelmiş ve................ cyrr cyrr Çoooook zordu bu dönemler benim için. Eee, bunlardan haber ver sen.