Bu hobiye yeni başlıyorum bir mağazada gördüğüm oltayı internette kontrol ettim resimlerini ekliyicem bana tavsiyelerde bulunabilirmisiniz ? 1. Kamış 1. Makara 2. Kamış İlk makaranın aynısı ikinci kamış için de geçerli il kamış 3 metre telescopic rod minine 0,30 içinde iğne ucu kutusu kurşunu mantarı kıvırı zıvırı sahte yemi var ikinci oltada aynı özellikler sadece ikinci makara 3,60 3 metre olan 43 lira 3,60 olan ise 47 bu oltalar iyi mi yada yeni başlayan bir amatör için ideal mi bilgiler için şimdiden teşekkürler
Nerelerde ve nasıl avlandığını yazsaydın daha iyi cevaplar alabilirsin bana sorarsan ben bu iki takımıda elime bile sürmem
Tatlı su Malatyada farklı bir şansım yok çünkü baraj kenarı bu durumda hangi oltalara elinizi sürerdiniz ? teşekkürler o halde iyiki almamışım bilenlere danışmakta herzaman yarar var tavsiyeleriniz benim için çok önemli
Tatlı su için bende S-fleks 15 kg/250 gr atarlı üzerindeki makinada epix-pro var. Tekneden veya akrsudan avlarda jig kamış kullanman daha faydalı olacaktır. Benim görüşüm bu. makine ve kamış alacaksan alabildiğinin en iyisini al ucuz ve adi malzemeden yapılmışlar bir süre sonra sana bu işten keyif almanı bile kısıtlayacaktır.
Öncelikle hedef balık nedir?Maddi yönden ne kadar ayırdınız?Bu tür bilgileri verirseniz daha iyi yardımcı olunacaktır.
Mustafa Bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim konuda çok acemiyim o yüzden etki olan faktörleri net olarak bilemediğimden sorun oluyor genellikle sazan var limitim ise 200 tl kadar gerçi 1 temmuza kadar yasak var bu süre içinde değişebilir ayıracağım tutar birkaç küçük göletimizde de turna var alabalık olan yerlerimiz de var fakat yoğunluk sazan. Açıklamam gereken farklı bir durum yada eksik bilgi verdiğim bir yer varsa söylerseniz durumu düzeltirim çok heves ettim bu hobiye inanın pc başında konuya F5 yapıp duruyorum
Sazan için buı takımı kullanırsanız 1-2 kg lik sazanlar dahi kamışı kıırar veya makinan dişlilerini dağıtır gibi geliyor. Tatlı su için 3 veya 3 60 sağlam bir kamış allın bence. Ve ayriyeten gösterdiğiniz takımlar için bu fiyatlar çok cazip değil bence. Herhangi bir balıkçıda 30 35 liraya toplarsınız bunu
Sizin gösterdikleriniz makina ve kamış ile yeni başlayanlar için atıp çekmeyi öğrenmek vs. ve istavrit tutmaya yarar. Sazan tutacaksanız bence en az 3 takımınız olmalı (sirkülere göre en fazla 4 takım kullanabilirsiniz). Ama yeni başlıyosanız bütçenizi düşünerek 2 takım edinmeniz iyi olur 200tl tek takım için bütce ise sizin işinizi fazlasıyla görecek bir takım yapılabilir. Sazan için makina 60lık-70lik , kamışta 3m-4m arası 100gr atarlı idealdir.
kamış neysede makina çok kötü yeni bir makine almanı tavsiye ederim. kendinizi geliştirdikçe yeni kamış ve makine alırsınız
ryobi excusma 8000 yada 6000 makina albanında senetor kamışı 100-120 tl civarında biter. öyle 3.5 -4 metrede arama bence 2.70 bir kamış yeter.
ryobi ecusima iyi bir secimdir bencede . ryobi kadar olmasada okumanın makinaları tercih edilebilir. ayrıca benim begendigim lineaeffe spring surf 3.90 kamış vr ki karbon kalitesi olarak çok iyi. yıllarca sizi idare eder bence.albanın senator kamıışını bilmiyorum. lakim lineaefenin kamışı hafiftir .turna daralınca gün boyu olmasa bile arada at çek için bile kullanıyorum...
resimdekiler alış veriş merkezlerinde satılan makine kamış çapari v.s hepsi 30 tl lik takımların aynısı al at çöpe gitti 30 tl yazık ya bunları satan varmı hala kardeşim maddi olarak 100 tl yi gözden çıkarman lazım en az marka seçerkende servis durumu parça durumu varmı alıken bunlara dikkat et yoksa çok canın yanar tatlı su kamışı olurak d.a.m markadan şaşma makine olarakta okuma dan vazgeçme derim
http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=16128 bu oltayı çok beğendim okuma nın iyi olduğunu söyledi arkadaşlar sizce yeni başlayan biri için nasıl olur bu takım