Ustaliga gecis icin spin makine(shimano)

Konu, 'Makineler' kısmında BAZBEY tarafından paylaşıldı.

1. BAZBEY

BAZBEY Emrah

Herkese merhaba.biraz zaman once hyperloop 4000FB ile basladim spin olayina,sayet hevesim kacmazsa devamini getireyim diye en ucuzunu aldim.Artik daha iyi bir makara almak istegindeyim.Amerikadan bir tanidigim vasitasiyla getirecegim,forumu didik didik aradim ancak her sayfada belli bir yerden sonra olay genel olarak polemiklesmeye ve digerini kotulemeye gidiyor,benim durumum net.
    1-kiyidan 2.70 kamisla ve genellikle kaya tepesinde kullanilacak.
    2-hedef balik genellikle levrek ancak palamut ve barakuda da cikabiliyor.
    3-shimano marka olacak.
    4-Genelde silikon raglou ile kullanilacak,arada sert yapayda atacak.
    5-ip misinaya uygun olacak.
    son olarakta fiyati maksimum 400 tl olacak.
    Benim bilgi duzeyim yukaridaki denklemi cozmeye yetmedi benden daha bilgili ustalardan tavsiye bekler,saygilar sunarim.

2. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex Surf 425-250gr
    Favori Makine:
    Shimano twinpower 8000 swpg-a
    Abi o fiyata en iyi secenek shimanolardan technium gibi duruyor yada ucuz bulunursa stradic ci4 olabilir gibi tabi ustalar daha iyi bilecektir

Saygılar

3. furunotr

furunotr Haluk

Önce Amerika kataloğunu bulup; sonra seçimi yapmak gerek... malum Shimano Japonya; Avrupa ve Amerika için farklı modeller üretiyor...

4. furunotr

furunotr Haluk

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    En iyi shimano olmayan shimano'dur.

Başka markaları itina ile incelemen menfaatin icabıdır.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  7. rko

rko mustafa

Serdar abi katılıyorum sana benim için de bitmiştir bu marka

8. furunotr

furunotr Haluk

Hangi modelini nasıl kullandınız da bitti??? Ben Katana'yı 25 yıldır bitiremedim bir türlü; sıkıldım artık; yakında emekliye ayırırım herhalde...

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    25 yıldır katana gibi bir külüstüre dayanabiliyorsan, sözün bittiği yer oluyor zaten...

Bahsettiğin şeyin "25 yıldır kapuska yiyorum, daha sıkılmadım" demekten bir farkı yok ki abi. 25 yıldır tatsız tuzsuz şeyle mutlu ve mesutsan, sen devam et, allah uzun ömür versin, 125 yıl daha onu kullan git.

10. furunotr

furunotr Haluk

Haklısın valla... Bu gidişle bir 125 yıl daha gider...:D :D :D

Son modeli kaç para idi böyle bir Shimano'nun???? 100 lira civarlarında imiş; hazır indirim pazarlık payı falan da varken... Bu fiyata bu kalite... Hayret!!!

11. furunotr

furunotr Haluk

Serdar'cığım... Bu gün an itibariyle tamamen olmasa da kısmen emekliye ayırmış bulunuyorum Katana'mı... Çok daha üst seviyesini fiyatlar bu seviye iken edindim bir tane... Exage 4000 FD... Birden kalite manyağı oldum; Stella'ya falan gerek yok... Bu da alır her türlü balığı; yağ gibi maşallah...:D :D :D

Yedek kafası falan da mevcut; daha ne olsun...

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bilerek yapılan isabetli bir seçim. :thumb:

Güzel günlerde güle güle kullanın.

Bende, ilk makinalarımdan olan Catana'yı, üzerine birde kamış takarak, bu hobiye yeni başlayan genç bir arkadaşa hediye ettim. :)

Artık iyilik mi yaptım, kötülük mü bilemem. :confused: :p

Oh be, Catana'dan kurtuldum ya. :D

13. korayandroid

korayandroid Koray

Reklamlar, forumlar,okuduklarınız,kataloglar iyi etkiledi sanırım sizi, zamanında bizlerinde aynı hataya düştüğü gibi.
    Şimdi siz okursunuz catana iyi derler, sorun yaşarsanızda o alt segment ürün derler, normal derler geçerler.
    Madem alt segmentti niye dersin tavsiye ettin:confused: :confused: :confused: Niye bu kadar yere göğe sığdıramadın?

Çünkü o şimano, ona laf söylenmez, çarpar sizi.
    Göreni büyüsü altına alır ,gözler görmez olur, kafa mafa bırakmaz.
    Taa ki sorun yaşayana kadar.

25 senedir kullanılan şimanoyla sizin alcağınız şimano bir mi artık? Hayır değil.Bu kaliteyi beklemeyin.
    O stradic dediğiniz şeyi bence abartmayın bu kadar, almadan evvel alın bi sağına soluna bakın anlarsınız az çok.. Makine daha kolu çevirince zorlanarak kapanıyor ,dandik makineler gibi,birde biraz hızlıca sarın rüzgarla teması çok gibi pervane gibi ses çıkartıyor, üst model makine yapacaklar rulmanı bile düşünerek koymuşlar. Al bi tane okuma rtx 40 en azından başın ağrımaz hafif hemde,paranla rezil olmazsın.1 kişiyi kurtardık deriz en azından, etki tesir altında kalmadan.

14. korayandroid

korayandroid Koray

Abi sen o makinenin içinde kaliteli ne buldun? Ben birşey göremedim de.
    SSS bearing mi ? S-Arb bile yok!
    Bari sen söyleme böyle şeyleri abiciğim gözünü seveyim.Catanadan sonra iyi gelmiştir tabi :D
    Öyle yağ gibide değil, en kötü başka shimanolara göre farkı bakılınca anlaşılacak cinsten.
    Exage dandik alt segment diye bas bas bağıranlardan sonra,stellaya bile gerek yok denilmesine şaşırdım.

Bak ben denedim deniz anası takıldı, onda bile kola yük biniyor.

Çok kaliteliymiş, makineyi açtık toparladık, makaranın konikleşmesini sağlayan pullar bile eskisi gibi olmuyor,arttırıp eksiltmek lazım orjinal haline göre.Şimdi sen ipte saracaksın konikliğide ayarlamakta sıkıntı çekeceksin pul ekle çıkar falan, bakımdan sonra kusma falan olur, o ipine de yazık olur.
    Arkadaş dikkat etsin hatalı falan olur zira 4000lik modellerde yurtdışı fotolarında dahi sarımda kabarıklıklar var.
    Sonra birde kılavuzuna bakarsın o yazmaz oralarda niye olur diye ararsın,ben sana söyleyimde alırsan zorluk çekme stradic kılavuzunda yazar onlar tenezzül etmemişler heralde yazmaya alt segment diye.
    3000sfd modelini aldık birde, onda da var birşeyler zira attım masanın üstüne uğraşılmaya değer mi diyorum seninle, zira dandikmişsin sen alt segment öyle söylediler bana, sorun yaşarsam nedeni buymuş halbuki ben seni Şimano'sun diye almıştım :)

15. korayandroid

korayandroid Koray

Ben de o exage'den bi kurtulacağım abi senin gibi rahatlayacağım inşallah, bu Şimanolar adamı zevk değil dert sahibi yapıyor.

16. furunotr

furunotr Haluk

Koray önce makina kullanmayı öğrenmek gerek; hiçbir makina kol çevirttirerek atkı teli kapatılmaz; kapatılırsa böyle sorunlar yaşarsın...

Yıllardanberi kullandığım markalardan biri bu oturup Okuma'yı öne çıkarma daha gam sorununu çözememişler...

17. furunotr

furunotr Haluk

Senin S-ARB dediğin rulmanları üst düzey makinalarına koyar bunlar...

Exage'nin rulmanları paslanmaz çelik; öyle diğer makinalardaki gibi 10 kuruşluk Çin malı rulman değil...

Yalnız Katana yok bende Stella SW8000PG JDM'de mevcut; en alt seviyesinden en üst seviyesine kadar bilirim Shimano'yu... Hepsi de parasının karşılığını fazlası ile verirler kullanabilene...

Exage elbet Shimano markasının alt segment ürünlerinden biri; mesela klepe telinde otomatik kilit sistemi bile yok; onu bilir; ona göre kullanırsın; yeri gelir Stella kullanırsın; yeri gelir Hyperloop ihtiyacını hayli hayli karşılar; makina seçimi önemli; ihtiyacı ve bütçeni belirlersin o sınıfta bir makina tercih eder ve tepe tepe kullanırsın...

Benim açıp kapattığım makinalarda hiç sorun olmadı bugüne kadar; yeterki söktüğün bir parçayı eski haliyle ve eksiksiz yerin takabilesin...

Bir kafaya 0,10 ip sardım (PowerPro); diğerine 0,25 monoflament (Awa-Shima); her iki kafada pürüzsüz ve mükemmel bir sarım var; tabii Exage için; o bir Aero Technium MGS değil çünki (bu belki dünyanın en düzgün saran makinası; bir kolda 100 atkı yapar; sıralı sarım dedikleri)...

Klavuz meselesinden birşey anlıyamadım; ama içinden çıkmıyor diyorsan kutunun kenarında ve net üzerinde pekçok yerde mevcut; eh maliyeti aşağıya çekebilmek için üst segment makinalar gibi bir şema koymamışlar; kutunun kenarına basmışlar...

Senin makina yenisi ile değiştirildi diye biliyorum; onda sorun varsa gene değiştirirler; yok söktüm toparlayamıyorum diyorsan bir şekilde ulaştır bana hallederim...

Sen o Shimano alt segmenti kötü diyenlere kulak asma istersen; hayatlarında kaç tane hangi model makina kullanmışlar; tecrübeleri ne imiş bu konuda??? Mesela ben bu markanın hem alt segmentini; hem üst segmentini kullanan biri olarak tecrübeliyim; ve makina seçimini kullanacağın alanın; tutmayı tasarladığın balığın; yapmayı düşündüğün avlanma şeklinin ve kendi keyfin ile bütçenin şekline göre seçmen gerektiğini fısıldayayım sana... Yerinde kullanmaz isen hiçbir makinadan veya ekipmandan memnun kalman olası değil; çünki kullanılmaması gereken yerlerde kullanıyorsundur...

Exage o fiyat aralığında alabileceğin en iyi bir-iki makinadan biridir iddia ederim...

Üstelik hakikaten yağ gibi bir makina; ötesi berisi de oynamıyor; zımba gibi... Bunu söyleyen hem Katana; hem Stella aralığında makinalardan kullanmış bir kişi...

Herhalde Shimano'nun bu yeni fiyatları birilerini korkutmuş ki son günlerde bir kulistir gidiyor...

Balığı da kamışla çekeceksin; makina ile boşluk alacaksın; hiçbir spin makina ile iri balığı çatır-çutur çekemezsin; oynamak gerek...

18. korayandroid

korayandroid Koray

Ben sürekli elle kapatanlardanım.Ama nasıl kapatıyor diye de bakarım alırken kötü makinelerde bu zor olur.
    Exage'de de gam olayı var. Hemde ne biçim. Okuma'ya has birşey değil bu.

19. korayandroid

korayandroid Koray

Abi uzunca ayrıntılı yazmışsın ama sanki biz bunları da bilmiyormuşuz gibi bir hava estirmişsin.Yazılanları eksiksiz zaten uyguluyoruz.Balığıda kamışla çekiyoruz.Makineyi de topluyoruz.Sadece bu değil belki birçoğunuzun hayatı boyunca göremeyeceği şeyleri de açıp topluyoruz.O kısımlarda bir sorun yok. Sorun eskisi gibi olmayışı.Rulmanlar SSS, S-arb nin bir altı,çin malı değil onunda farkındayız.Herhalde tanımıyorsunuz bizi bahsetme gereği duymuşsunuz.Ben o işi biraz abarttım rulmanları kapladım elektrolizle ama içindeki gresler bilyaları yalıtıyor uğraşmak lazım baya bi küçücük şeylerle,yağdan arındırmak lazım çözücülerle vs vs.O kısımlarda bi sorun yok yani.Bazı yerlerde üst düzey kullanıcılar bakımları aşama aşama paylaşmış, okuyorum yaptığımızın eksiği yok fazlası var.Ayrıca ben kullanıcıyım kalite neredeyse oradayız,ucuza kalite vereni de görmezden gelmeyiz.Kulisler illa olur rekabet var.
    Dediğimi tam anlayamamışsınız.Ayrıntı veriyorum zira biraz karışık o kısım evet haklısınız,az açmak gerekli.Ben 3 kuruşluk şimano için vaktimi harcamaktan bıktım.Olay şu nedenide belli.Pul sök tak yapılınca formunu koruyamıyor ayar kaçıyor.Toplama olayı değil bu.
    Exage 3000 sfd deki yeni sorunu paylaşıyorum.Şimdiden belirtiyorum isterse Shimano bana son model makine yollasın ben bu exage serisinden bıktım. İster sorun bende desin,ister demesin ben yine iddaa ediyorum makine sorunlu. Hatta fotolarını çekmiştim sildim sinirden uğraşmayacağım.Attım masanın üstüne makineyi kalsın orada. Şemaya dikkatli bakanlar rahat anlayacaktır.
    Bu bilgi exage kılavuzunda yok.başka bir makineden paylaşıyorum orada var merak edenler için.
    https://www.dropbox.com/s/4j2lbt9krszgsb2/SYMETRE FI.pdf
    HOW TO ADJUST WINDING SHAPE OF LINE yazan kısımı okuyacaksınız 2. sayfada.
    Az daha kaynak vereyim.
    https://www.dropbox.com/s/oh5jo4vqnw1uflk/Screen_grab_2_-_408.jpg
    https://www.dropbox.com/s/bent9jb7lm54s5l/Screen_grab_2_-_409.jpg

Orada 3 tane pul var.Türkçesi şu pul ekleyip çıkartarak makaranın konikliğini ayarlıyorsun. 3 tane seçenek var konik,ters konik,düz.
    Makine standart 3 pulla geliyor exage.Bu size ters konik sağlıyor sarımı.Ama o pulları sökün takın makine düz sarıyor.Sorun bu öyle toplamayla alakası da yok.
    Başka makinede de denedim aynı şey oldu sadece o kısmı sök tak tamam aynı olay oldu.Diyorum ya artık uğraşmayacağım.Üst segment te yollasalar buluruz biz yine bi hata.Misinalar aralarına gömülüyor sıkışıyor falan.O hatalı sarımda gömülmüyordu :D uğraş dur anlayacağın.
    Ters konik kusmayı engelliyor ingilizce yazan kısımda da açıklıyor zaten, konikte kusma riski var ama max mesafe de o biçimde elde ediliyor, aynı sa fliegendeki gibi yani onun kadar sığ kafalı değil tabi oralar karışmasın.
    Sonuç olarak ben paramın karşılığını alamadım.
    Sonuç olarak ben şimano almayın diyorsam bu gibi şeylere dayanarak,kırılan şimano kamışa, vibraspotu misina ile ezilen şimano kamışa,düzgün saramayan makinesinde bulduğum hatalara dayanarak yazıyorum,konuşuyorum.Daha kaç tane şimano alarak paramı sokağa atmam lazım ki sonuç hep hüsran.
    Biz buralara yazsak da çizsek de şimanoyu göğe de çıkarsak yerin dibine de soksak, yaşanılan bu tecrübeler sabit kalacak.

20. furunotr

furunotr Haluk

Yanlış biliyorsunuz o zaman; bilhassa iyi makinalarda çok zor kapanır o; atış yaparken klepe teli kapanır aksi durumda ve değerli sahteniz kopar gider... Exage'de gam olayı yaşanmadı şimdiye kadar bildiğim kadarıyla; eğer kullanılan makinada klavuza gerekli bakım yapılmaz ise; ya da çok kötü bir misina kullanılıyor ise bu sorunla karşılaşılır; Shimano bilhassa bu konuda çok çok iyidir; gam yapmama konusunda yani...