Üstatlar buyursun

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sando tarafından paylaşıldı.

1. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    Arkadaşlar merhaba,

(aşağıdaki resim avlak yerime benzer bir bölge, bölgenin rahatsız edilmemesi için avlak bölgem dahi olmasa değişiklikler yaptım.)

Resimde gördüğünüz gibi denize akan bir nehir var,
    kırmızı ok ile işaretlediğim yerler genelde levrek avı için yokladığım bölgeler. levrek avında daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımızın deneyim ve tecrübelerini öğrenmek isterim. okları numaralandırdım, sizce hangi bölgeleri yoklamam daha uygundur ya da sizlerin farklı görüşleri var ise aktarmanızı rica ederim.
    şuana kadar bir kere levrek alma imkanım oldu onuda 6 nolu ok istikametinden aldım. son aldığımdan sonra zatten 2-3 kere anca gittim kötü hava şartlarından dolayı ve elim boş döndüm :D

2. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

1-6 nolu işaretli alanlar daha makül gözüküyor. Hedef Levrek ise ara sıra kıyıya paralel atışlarda gerekir. Levreğin aradığı yemlik balıklar kıyıya paralel yüzdüğü için kıyıya paralel atışları denemek sonuç getirebilir.

3. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Levrekte garanti şu noktada olur diye bir söylemde bulunamayız. O avlakta işaretlediğin her noktadan atış yapabileceğin gibi, biraz daha ırmak içine de sokulabilirsin, sahile inip sahil boyu atışlar da yapabilirsin.

En güzeli denizin yüzeyini gözlemlemektir.

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ben levrek olsaydım, 4, 5, ( 5.5 ) ve 6 numaralı yerleri mekan tutardım.:p :p Tabii dip yapı, sığlık, derinlik unsurlarını göz önüne alarak.

5. mcdrej

mcdrej ALİ BARAN

şu aralar resimdeki alan fiyasko...
    1 numaralı alan çok sıg kumluk 3 - 4 metre sonra hafif hafif derinleşmeye başlıyor ve derinligi buldugu zamanda akıntı başlıyor.

2 numaranın oldugu yer 1 numaraya göre daha iyi ama dibte belli olmayan kaya sayısı çok sahtenin takılma ihtimali %60

3 numaranın oldugu yerde 4 numaraya kadar iri kayalar var bunlar gözle görülüyor ama yinede alt kısımlarda gözükmeyen kayalar var ileri atışlar için iyi yer ama sahte kıyıya yaklaştıgında dikkat etmek lazım

5 - 6 - 7 numaralar atış için iyi yerler

8 - 9 - 10 önce iş yapıyordu tabi o zamanlar bu kadar degildi burası şimdilerde yemli atıyorlar 8 - 9 - 10 nun oldugu yerlerden

fiyasko lafımıda açıklıyayım gece gidersen oraya zaten sabit 3 tane ( agzımı zor tutuyorum ) tekneci var sürekli olarak 1 numaralı yerle 5 numaralı yer arasında mekik dokuyan bu adamlar o kadar yüzsüzki suradına küfür ettigim halde arkasından taş attıgım halde hiçbirşey olmamış gibi davranan insanlar o gösterdiginiz kayaların sıfırına kadar geliyorlar sizin olta atmanız önemli degil onlar için geceleyin muhakkak karşılaşırsın

balık konusu levrek gece 12 gibi gösteriyor kendini ama sabit bi nokta söz konusu degil sürekli geziyor nerde ne zaman olcagı belli degil ama en iyi yerler 5 - 6 - 7 levregin dereye giriş yeri oldugu için. Bu sıralar denizinde çok bozuk olmasından dolayı dediklerine göre çogu levrek dereden içeri girmiş ve derenin baya iç kısımlarındaymış ne kadar dogru ne kadar yalan bilemem

6. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

Şimdi bu konuyu açan kişinin yazması gerekenleri sen güzel yazmışsın orayı anlatmışsın. orayı görmedimde sen yazınca tahmin ettim. şimdi ben olsam o dediğin 1 numaraya çizmeyle girip derinliğin başladığı yerde durup silikonu akıntıya doğru atıp dikine yavaş yavaş çekerdim. yani aktığı yönün tersine dik olarak çekerdim. levrek o kanalı asansör gibi kullanır. hele geceleri el ayak çekildimi o dediğin derin kanal istiklal caddesi gibi levrek olur valla:D

7. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bilgi için teşekkürler, ama yazımın başında ne yazıyor???
    aşağıdaki resim avlak yerime benzer bir bölge, yani?? avlak yerim değil.
    TEŞEKKÜRLER

8. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim bilgiler için arkadaşlar

9. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

tamam ben onu görmedimde senin dediğin ozaman baştan yanlış elmanın resmini koyup armutu öğrenmek istemişsin. o hiç olurmu.

10. mcdrej

mcdrej ALİ BARAN

hımmm kusra bakma.. yinede şunu söyliyeyim anlamadıgım bişey var yanlış anlama sanki kızarcasına
    ((( bilgi için teşekkürler, ama yazımın başında ne yazıyor??? aşağıdaki resim avlak yerime benzer bir bölge, yani?? avlak yerim değil.
    TEŞEKKÜRLER ))) cevab yazmışşın.. mesela bu resmini koydugun avlak yerini ben çok iyi biliyorum ne kadar photo shop yapsanda anlaşılıyor peki senin çok gizledigin avlak yerini kimse bilmiyomu ??? saklı cennet gibi bi yermi ??? belki oranın resmini koysan orda avlanan yada avlanmaya gelmiş kişilerden daha iyi cevablar alacaksın. neyse kusura bakma özür dilerim.. yanlış bilgi verdigim için..

11. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Ha bir de levreği illaki derinde arama. Madem at çek yapıyorsun, bir karış su bile senin işini görür.

12. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sayın abim, benim burada öğrenmek istediğim daha çok nehir içindemi arasam nehir sonundamı yoksa kıyı şeridindemi diye.

ben kızmadım sadece bilgi vermeme rağmen resimdeki yer hakkında yorum yapılmasını doğru bulmadım.

13. mesut sevil 25

mesut sevil 25 mesut sevil

Favori Kamış:
    palikan
    Favori Makine:
    robin 28
    En İyi Avı:
    levrek 8.250 kg
    4-5-6 7==8- bölgeler avantajlı