Ustatlara Bir Soru

Konu, 'Makineler' kısmında Nightwalker tarafından paylaşıldı.

1. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Su linkteki:

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-1345080

makinayi siparis vererek iki arkadas iki tane almayi dusunuyoruz. S-Curve 4.2 ya da 4.5 kamisa takmak icin. Bir hata yapmadigimizdan emin olmak istiyoruz. Bu konuda ustalar ne dusunur acaba? Lineaeffe makinalarda kamislar kadar kaliteli ve tatminkar mi? Bunu onermezseniz, bu fiyat araliginda baska alternatif ne onerirsiniz?

Yorumlar icin pesinen tesekkurler...

2. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Merhaba.....

usta değilim ama kendi çapımda size rehber olabilecek bir noktayı bilgilendirmek isterim...

Resimde görülen 5000 konik kafa yapısı; ip (Braid-dynamee) kullanımlarında sık dolaşmalara sebep oluyor.... makineyi kullanmadım ama makaranın konik yapısı için uyarıda bulunmak istedim.... resimdeki diğer 8000 lik kafa daha ideal gibi....

Alacağınız makine şimdiden hayırlı olsun....

3. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Yorumlar icin cok tesekkurler. Ben de konuda uzman olmamakla birlikte o konik kafa yapisini genelde surf makinalar icin kullanilan, surtunmeyi minimuma indirme amacli sistem olarak biliyorum. 8000 lik kafa surf icin cok uygun olmayabilir... Yanlisim varsa duzelten olur tabii umarim :)

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-BHAWK
    linkteki makinayı incelemenizi tavsiye ediyorum. Surf makinalar arasında en çok kullanılan ve sorun çıkarmayan makinedir.

5. soda

soda

Favori Kamış:
    F=m.a
    En İyi Avı:
    dolu çapari
  6. Selamlar Kağan

Bu makinayı yakından inceleme fırsatım olmadığı gibi çokfazla bilgi sahibide değilim..Ancak Farklı birkaç kaynaktan edindiğim bilgiler dahilinde fikirlerimi yazayım..
    Konık kafalarda kullanılması gereken değişken çaplı sonsuz dişli sistemi bu makinede yok..Bu nedenle sarımları düz olacağından konik olmasının faydası olamayacaktır..Bununla beraber kurşun atış esnasında makaradan rulo halinde misina salınması sık yaşanan bir sorun olmasınıda göz önünde tutmak gerekir..
    Bu bilgiler ışığında mevcut bütçe gözönüne alındığında cormoran makinelerin daha verimli olduğu kanaatindeyim..Kendiminde bir zamanlar kullandığı ve tavsiyem ile alıp kullanan pek çok arkadaşım memnuniyetlerini bildiren mesajlar göndermelerinide göz önünde bulundurursak Bıgben 7pi 6000(Bu Makine) uygun bir seçim olacağını düşünüyorum..

Bu makine ile birlikte bir "alıvıo 4220" (2009 da yeni seri çıktı ve oldukça güzel) kamış oldukça tatminkar bir combinasyon olur..
    NOT: Surf makinelerde makara yapısı nedeniyle kalibre rakamları boyutta çok fark yaratmaktadır..Bu makine oldukça büyük ve güçlü bir yapıya sahip olan surf makinedir..

Son düzenleme: 9 Ocak 2009
  7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bence fena bir makine degil 0.40 mm den 220 metre sariyor yaziyor sen 35mm alirsan 287m gibi bir misina sararsin buda yeterli olur uzak atis icin,makinanin bir avantaji kafanin iki aluminyumdan ve konik olusu ayrica sitede yazdigina göre makinede wormshaft mevcut,makineyi hic görmedim ve kulanmisligimda yok ben sadece sitede yazilan ve makineyi gene siteden gördügüm kadari yaziyorum,bence güzel görünüyor sayet makinenin gövdesi metaldense o zaman daha iyi makine bu fiyata bulmak zor olur...

8. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Yorumlar icin cok tesekkurler tekrar...

Alivio 4220 yi de nette biraz arastirdim ama bulduklarim modeline hep 2008 diyor.. Ya model yili 2008 olarak geciyo ya da 2009 henuz piyasada yayilmadi. Cidden cok guzel bir kamisa benziyor. Yalniz tr de fiyati 170-180 ytl arasinda olan urun yurtdisi sitelerde 45-50 euro fiyat araliginda gordum. Alacak arkadaslar bunu da gozonunde bulundursun :)