Makina ve Kamıştan anlayan üstatlara soruyorum aşağıda belirtilen kamış ve makina kıyı avcılığı için nasıldır bu konuda yorumlarınız yazarsanız sevinirim. PLUTON 710 PELICAN MAKİNA D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 250-420CM KAMIŞ
Ben yillarca D.A.M malzemeleri sattim, yanliz deniz icin teleskop kamislar cok elverisli olmuyor, takmali iki türden kamislar tercih ederim , neden derseniz, deniz suyu cok cabuk asindirip ciziyor, sayet 250 gr atarli bulursaniz karbon olan iki parcali alin. Ben de D.A.M kamislar var menmunum, aldiginiz kamisa da D.A.M Quik VSI makina bulursaniz alin tavsiye ederim] ]http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24540 burada benim sudak icin makinam,
Bence 300 cm kamış idealdir.Ne avlıyacağını bilmiyorum.40-80 gr(aksiyonlu) atarı tavsiye ederim.Uzak atmak isterse 350cm kamış olabilir.300 cm kamışla 70-80 m atılıyor,atmak bir tarafa çok uzun kamışı tek elde uzun zaman elde tutmak zor.En önemlisi balık vurduğunu anlamak daha da zorlaşıyor.Birde uzak atmakta eden tesir faktör porselen halka sayısı ,artıkca ilk cıkışında sürtme fazlalaşıyor.Buda yakına düşüyor kurşunnun. Yani halkasayısı az 20-40 veya 40-80 gr atarlı kamış.Sağlam olmasını istersende karbon(yılıdım çeker) kullan
Üstad olamadım ama avlanacağınız mera ve hangi balığı avlayacağınız hakkında bilgilendirirseniz fikirlerimi seve seve yazabilirim.
Surf kamış niyetiyle bu kamışı almayı düşünürseniz tavsiye etmem. Çok sağlam bir kamış olmasına rağmen çok kalın ve çok ağır bir kamış. At-çeklerde çok yorar sizi. Dam'ın diğer surflara karşı avantajı kapalı boyunun kısa (max. 100 cm) olmasıdır.İllaki Dam düşünürseniz Stell-Power modeli var bir sitede indirimli olarak satılmaktaydı. O modeli tercih etmenizi öneririm. Ama fiyatı yaklaşık 2 katı pahalı.