Abilerim, at çek için Shimano 2 parçalı kamış aldım, kamış bu gün eilime ulaştı ama 2 parçayı nasıl takacamı anlamadım yani sadece basitte geçirip ittirecekmiyim ki öle ise ne kadar zorlamam gerek?? Öbür konuda e kamışı birleştirdik, kullandık işimiz bitince makinayı fln komple sökmemizmi gerekkamışı 2 parça yapacaz ya nasıl olacak? Teleskopta kapatıyoruz makinaya sarıyoruz mi,sinamızı topluyoruz peki bunda napacaz?? Yrdımı olursa fotoğrafta atabilirim Şimdiden tşkkler bide mümkünse kimse duymasın adam aldı kullanmayı bilmiyor denmesin
Araz kardeşim utanacak bişey yok dediğin gibi sökecen takacan iki parçayı birbirine geçirdinmi tamam birbirine sıkı geçmedir sorun çıkmaz
Bende de iki parçalı kamış var.Çok memnunum.Teleskopikten daha iyi iş yapıyor at çekte.Evde olsaydım resmini koyardım.Şimdi sana anlatayım.İki parçayı taktın.Misinayı yüzüklerden geçirdin.Fırdöndünü taktın ve kullandın.İşin bitince ben ortadan iç içe geçen yerden ikiye ayırıyorum.Ayrılan parçayı ana gövdenin yanına birleştirip toplu dursun diye lastikle birleştiriyorum.Misinayı çıkarmıyorum yanni.İki adet yanyana ve misina ile bağlı hale geliyor.Lastikler hep kamışın üzerinde kalıyor.İşim bitince lastikle tekrar bir arada tutuyorum.Ama fırdöndüyü çıkarıp misinayı sarıp iki parça yapsan da yine iki parçayı bir arada tutman için lastik gerekecek.Evde sana fotoğrafını çekip gönderirim fakat anladığını umuyorum.
Halil abi saolasın epeyce anladım faydalı oldu abi ama sen genede foto yollarsan müteşekkir olurum. abi bide, kamışın sapı bitip, asıl kamış kısmı başladığı yerde küçük ters u şeklinde bi metel çıkıntı var. Acep o nedir?? Olmazsa bende sana onun fotoyu yollarım Abi tekrar teşekkürler, bekliyor olacam
Sanırım kafana takılan husus teleskobik kamışlarda iç içe geçen kısımmları ne kadar çok çekersek o kadar sıkışacağı için geri ittirmek zor olduğundan parçalı kamışlarda da bencez sorun olup olmayacağı.. Parçalı kamışlar özel bir ayarlama ile yapılır. İç içe ne kadar ittirirsen ittir belli bir ölçüden fazla sıkışmayacak ve geri çıkarmada da sorun olmayacaktır. Kamışı savururken uçtaki kısım hiç bir şekilde fırlamaz. Bu kamışlar iç içe takılırken bir çeşit hava basıncı oluşacağından, bu durum bir mıknatıs etkisi gösterip iki parçayı birbirine yapıştırır. Kamışları ayırdığımızda ise şlommp diye bir ses çıkar. Bu sıkışan havanın boşalmasından dolayıdır.
BU tarifinden anladığım makinenin takılacağı yuvayı kastediyorsun.İki parçayı taktın ve tek bir kamış elde ettin.Sonra makinanı eline alırsın iki tane karşılıklı U şeklinde makinanın takma yerini içine alacak boşluk vardır.Vidalıdır.Gevşeterek makinanı bu yuvaya oturttur ve vidayı sık.
Bu parcadan bahsediyorsan,buraya kanca takiliyor... Ayrica iki kamisi birlestirmeden ice gecen kamisa mum sürersen daha rahat bir birine gecer ve cikar...
Sanki bizler anamızın karnından balıkçı olarak doğduk, her işin bir acemesi olur, Zamanla bu işler sana çocuk oyuncağı gelecektir. Bereketli avlar dilerim.
Sen kamışın ucuna normalde dümdüz gelen bir sahte yem tak Bu çıkıntıya da kanca takmak yerine makineden çıkan misinayı ilk ondan geçir... şöyle 10-15 metre kadar sahteyi at, yavaş orta hızda makineyi sar... Sonra bir de misinayı oradan geçirmeden aynı şeyi tekrarla... bakalım ne işe yaradığını anlayabilecekmisin
aksine, kullanarak öğrenmezseniz, teorik ve alasasız bir sürü yorumun arasında boğulursunuz. siz deneyin, farkı farkedin.
Abi link için saolasın şimdi anlaşıldı olay, tekrar teşekkür. Demekki tecrübe olmadan dediğin gibi herkes bişey söylüyor, kafa allak bullak oluyor tşkler
Yakup Abiiii....Ya bende orayı kanca takmak için kullanıyordum, şimdi beni fena kaşındırdın bu işe. Yok hani, artık takım taklavatı toplamış sezonu kapatmaya niyetleniyordum meraklandım.. Birde bende de parçalı kamışlardan mevcut ama sorun şu. Belirli bir müddet kullandıktan sonra oltanın yarısı da kaldırıp kendini atıyor suya. Her seferinde canım sıkılıyor. resmen yalama oldu kamışın birleşme yeri. Artık fırlayıp gitmesin diye elektrik tesisatlarını yapıştırmaya yarayan o siyah bantlardan kullanıyorum. Başına böyle bir şey gelen var mı? Çözüm önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum..
Ben bu kisma kanca takildigini biliyorum,baska sekilde kulananlarinda önerilerini duymak isterim,mümkünse resimli anlatim olsun ben yazilanlardan bir sey anlamadim...
Ayrica her kamista degisik olur o parca,bazi kamislardada kamisa dik durur ve burdan misina gecmesinin anlamini anlayamadim dogrusu...