UTANIYORUMMMM:o

Konu, 'Kamışlar' kısmında araz tarafından paylaşıldı.

1. araz

araz ARAZ

En İyi Avı:
    alabalık
    Abilerim, at çek için Shimano 2 parçalı kamış aldım, kamış bu gün eilime ulaştı ama 2 parçayı nasıl takacamı anlamadım yani sadece basitte geçirip ittirecekmiyim ki öle ise ne kadar zorlamam gerek??
    Öbür konuda e kamışı birleştirdik, kullandık işimiz bitince makinayı fln komple sökmemizmi gerekkamışı 2 parça yapacaz ya nasıl olacak? Teleskopta kapatıyoruz makinaya sarıyoruz mi,sinamızı topluyoruz peki bunda napacaz??
    Yrdımı olursa fotoğrafta atabilirim
    Şimdiden tşkkler bide mümkünse kimse duymasın adam aldı kullanmayı bilmiyor denmesin:p :D

2. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Araz kardeşim utanacak bişey yok dediğin gibi sökecen takacan iki parçayı birbirine geçirdinmi tamam birbirine sıkı geçmedir sorun çıkmaz:)

3. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    kimse duymaz merak etme söylemeyiz:D:D:D

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bende de iki parçalı kamış var.Çok memnunum.Teleskopikten daha iyi iş yapıyor at çekte.Evde olsaydım resmini koyardım.Şimdi sana anlatayım.İki parçayı taktın.Misinayı yüzüklerden geçirdin.Fırdöndünü taktın ve kullandın.İşin bitince ben ortadan iç içe geçen yerden ikiye ayırıyorum.Ayrılan parçayı ana gövdenin yanına birleştirip toplu dursun diye lastikle birleştiriyorum.Misinayı çıkarmıyorum yanni.İki adet yanyana ve misina ile bağlı hale geliyor.Lastikler hep kamışın üzerinde kalıyor.İşim bitince lastikle tekrar bir arada tutuyorum.Ama fırdöndüyü çıkarıp misinayı sarıp iki parça yapsan da yine iki parçayı bir arada tutman için lastik gerekecek.Evde sana fotoğrafını çekip gönderirim fakat anladığını umuyorum.

5. araz

araz ARAZ

En İyi Avı:
    alabalık
    Halil abi saolasın epeyce anladım faydalı oldu abi ama sen genede foto yollarsan müteşekkir olurum. abi bide, kamışın sapı bitip, asıl kamış kısmı başladığı yerde küçük ters u şeklinde bi metel çıkıntı var. Acep o nedir?? Olmazsa bende sana onun fotoyu yollarım
    Abi tekrar teşekkürler, bekliyor olacam

6. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    YAV KUSURA BAKMA SAKIN:( :confused:

gülecem ben:D :D :D :D :D :D :D

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sanırım kafana takılan husus teleskobik kamışlarda iç içe geçen kısımmları ne kadar çok çekersek o kadar sıkışacağı için geri ittirmek zor olduğundan parçalı kamışlarda da bencez sorun olup olmayacağı.. Parçalı kamışlar özel bir ayarlama ile yapılır. İç içe ne kadar ittirirsen ittir belli bir ölçüden fazla sıkışmayacak ve geri çıkarmada da sorun olmayacaktır. Kamışı savururken uçtaki kısım hiç bir şekilde fırlamaz. Bu kamışlar iç içe takılırken bir çeşit hava basıncı oluşacağından, bu durum bir mıknatıs etkisi gösterip iki parçayı birbirine yapıştırır. Kamışları ayırdığımızda ise şlommp:) diye bir ses çıkar. Bu sıkışan havanın boşalmasından dolayıdır.

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    BU tarifinden anladığım makinenin takılacağı yuvayı kastediyorsun.İki parçayı taktın ve tek bir kamış elde ettin.Sonra makinanı eline alırsın iki tane karşılıklı U şeklinde makinanın takma yerini içine alacak boşluk vardır.Vidalıdır.Gevşeterek makinanı bu yuvaya oturttur ve vidayı sık.

9. araz

araz ARAZ

En İyi Avı:
    alabalık
    Yok halil abi ben anlatamadım sana , şöle minicik bi demir Parçası neyse foto koyar gösteririm abi

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu parcadan bahsediyorsan,buraya kanca takiliyor...
    Ayrica iki kamisi birlestirmeden ice gecen kamisa mum sürersen daha rahat bir birine gecer ve cikar...

11. araz

araz ARAZ

En İyi Avı:
    alabalık
    abi sağolasın sorduğum parça buydu teşkkürler

12. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sanki bizler anamızın karnından balıkçı olarak doğduk, her işin bir acemesi olur, Zamanla bu işler sana çocuk oyuncağı gelecektir. :p Bereketli avlar dilerim.

13. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sen kamışın ucuna normalde dümdüz gelen bir sahte yem tak
    Bu çıkıntıya da kanca takmak yerine makineden çıkan misinayı ilk ondan geçir...

şöyle 10-15 metre kadar sahteyi at, yavaş orta hızda makineyi sar...

Sonra bir de misinayı oradan geçirmeden aynı şeyi tekrarla... bakalım ne işe yaradığını anlayabilecekmisin ;)

14. araz

araz ARAZ

En İyi Avı:
    alabalık
    abi yormasanda sölesen direk daha ii olmazmı??
    hayır hassas bi farksa zaten acemiyim anlamicam:)

15. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    aksine, kullanarak öğrenmezseniz, teorik ve alasasız bir sürü yorumun arasında boğulursunuz. siz deneyin, farkı farkedin.

16. araz

araz ARAZ

En İyi Avı:
    alabalık
    E eywallah ozaman abi, ölediyosan vardemek bi bildiğin saolasın

17. araz

araz ARAZ

En İyi Avı:
    alabalık
    Abi link için saolasın şimdi anlaşıldı olay, tekrar teşekkür.
    Demekki tecrübe olmadan dediğin gibi herkes bişey söylüyor, kafa allak bullak oluyor tşkler

18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Yakup Abiiii....Ya bende orayı kanca takmak için kullanıyordum, şimdi beni fena kaşındırdın bu işe. Yok hani, artık takım taklavatı toplamış sezonu kapatmaya niyetleniyordum meraklandım..

Birde bende de parçalı kamışlardan mevcut ama sorun şu. Belirli bir müddet kullandıktan sonra oltanın yarısı da kaldırıp kendini atıyor suya. Her seferinde canım sıkılıyor. resmen yalama oldu kamışın birleşme yeri. Artık fırlayıp gitmesin diye elektrik tesisatlarını yapıştırmaya yarayan o siyah bantlardan kullanıyorum. Başına böyle bir şey gelen var mı? Çözüm önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum..

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben bu kisma kanca takildigini biliyorum,baska sekilde kulananlarinda önerilerini duymak isterim,mümkünse resimli anlatim olsun ben yazilanlardan bir sey anlamadim...

20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ayrica her kamista degisik olur o parca,bazi kamislardada kamisa dik durur ve burdan misina gecmesinin anlamini anlayamadim dogrusu...