abi adam çok iyi düşünmüş, uğraşmış, bravo. yalnız motor hava soğutmalı onun getirdiği sakıncalar olabilir. kullandığı malzemeler çabuk paslanır çelikten, boyasa da kaplasa da için için paslanır onlar bir senede. cıvatalarda paslanırsa sökemezsin. yinede iyi bir fikir ve iyi uğraşmış.
Şaftı dikkatimi çekti bu güne kadar böyle bir uydurma görmedim, değişik bir şey,motor aksamı açıkta olmaz bir kere , mobilett motorlarınıda uyguluyorlar , ilgimizi çekiyor tabiy ki fakat riskli ve tehlikeli uğraşlar.!!!.
ilki daha mantıklı .. 2. si agırlığı teferuatı bol bişi olmuş.. 1. adaptasyon çok daha basit ve kullanlışlı bence..yarı fiatına deniz moturu
daha önce böyle bir motoru bidiğimiz balıkçı teknelerindeki pancar motor gibi içten çalıştırmayı düşünmüştük. cok seri ve ekonomik, honda 160, 5kw, 4zamanlı, tek silindir. portatif olmasından dolayı çok kullanışlı. videodaki sistem bana yeni fikir verdi. demek dıştan monte etmek mümkün. atelyedeki malzemeleri karıştırmam lazım, biraz uğraşmayla yapılabilir. sağa sola dönmesine de gerek yok sabit dursun daha iyi, dönüşeri tahta dümenle yaparız hem verimden düşürmeyiz.