uygun fiyata motor nereden alınır?

Konu, 'Motorlar' kısmında onur1872 tarafından paylaşıldı.

1. onur1872

onur1872

merhabalar.uygun fiyata 5 hp kısa shaft motor arıyorum.nereden satınabilirim?nereyi önerirsiniz(motorcu vs)bildiginiz ve motor alabilecegim istanbulda bulunan bir motor ustası varmı?kadıköyde biryer var oraya gitmeyi düşünüyorum.500 liraya birçok motor gördüm.o civardaki meblağlar 5 beygir bir motor için uygunmudur?cevaplarsanız sevinirim.

2. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Arkadaşlar Beylikdüzü Bauhauta gecen senenin fiyatları uygulanmakta vede peşin fiyatına 10 taksit(4 zamanlı 5beygır mercury suan heryerde 3000tl pesın fıyatı bauhausta 2150tl 10 taksıt fıyatı) az sayıda motor kaldı haberınız olsun bu fırsatı degerlendırın...

3. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    önder kardeşim baghaus u internetten araştırdım ama ürün olarak yayınlamamışlar 6 hp 4 zamanlı uzun şaft mercury motorun fiyatını hatırlıyormusun
    selamlar

4. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    6hp 4 zamanlı kalmadı malesef bende pesındeydım. 5hp aldım karaköyde orkan tıc. var onların adına fatura kestırıp 6 hp yle degıstırdım 180 usd fark verdım.Şuan bauhausta 1 tane 5 beygır var(Orkan tıc.le fuarda gorusup durumu anlatmıstım. çunki 3400 10 taksıt fıyat cıkartırlarken aynı makına 2150 10 taksıt fıyat olunca sasırdım ve nedenını sormustum.Cevap olarakta 1 dk beklemeden o motoru almamdı:) zaten bauhaustakı tum motorları bu orkan tıc. almıs malesef 3-5 motor kalmıs suan 5 beygır al gel 6 beygırle degıstırız dedıler bende oyle yaptım)

5. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    önder kardeşim teşekkür ederim sağolasın

6. onur1872

onur1872

2000 lira civarı 4 zamanlı 5 beygirlik bir motor için çok iyi bir fiyat lakin henüz öğrenciyim(çıkan af ile üniversiteye geri döndüm su ürünleri öğrencisiyim)o nedenle mecburen ikinci el bakıyorum.adem ağabey motor konusunda temiz bir motor bulabilirsem bir haftasonu atlar giderim sorun olmaz.iletişim için özelden yada buradan manav kardeşlerin bilgilerini atarsan sevinirim(mail tlf vs)ilginiz için teşekkürler.bugun karaköye gittim perşembe pazarı arkasında alperen agabeyin dedigi yerlere baktım lakin kapalıydı.kadıköyde biryer var hasanpaşa civarlarında.orada elinde 5 hp bulunmadıgını 2 ve 15 hp bulundugunu lakin gelebilecegini söylediler.fiyat olarak da 400 e 500 e ve 600 liraya bulunabilecegini söylediler.neden 3 fiyat verdiler bilmiyorum sanırım motor markasına göre olabilir.perşembe pazarında ise cevre çalışanları ve sakinleri ise ikinci el almamam konusunda beni telkin ettiler.ikinci el alırsın bir ay sonra kavga edersin hiç girme bu işlere şeklinde uyaran da oldu.fakat şunu söyleyebilirim perşembe pazarındaki ürünler oldukça ucuz 12.5 liraya sahil güvenliğin istedigi canyelekleri var bana daha da düşermiş gibi geldi ve fiyat uygun geldi.satıcı olarak da perşembe pazarından beklenmeyecek şekilde oldukça da ilgililer.bir soru sordum yarım saat açıklama yaptılar diyebilirim.perşembe pazarının oraları dükkan ismi olarak bilmesemde genel olarak öneririm.tophanedeki motorcuları ise elime verseler kazıga baglarım..o kadar ukala ve reziller.kız arkadaşım eczacı ve onun yanında bile bir çalışan saçma sapan hareketlerde bulundu..perşembe pazarındaki dükkanlara baksan burada adam yaşarmı dersin içerisindeki insanlar bir okadar canayakın..lakin tophanedekilere dükkana bakıp adam dersin-şahsen-elime verseler adamı parçalarım(ki bundan önceki gidişimizde mahkemeye vermeyi bile düşündük)bedava motor verseler alırım ve gözü önünde gıcıklığına yakarım(yanlış anlaşılmasın şahsen diyorum,herkesin de düşüncesi farklı olabilir herkesin düşüncesine saygım vardır)insanda ar namus olacak biraz.işte dış görünüş önemli degil adamlık tiple kılıkla kıyafetle dükkanın şaaşasıyla olmuyor.neyse herkese selamlar.bugun aldıgım bilgileri verdim ve içimi döktüm yanlış anlaşılmasın.

Son düzenleme: 7 Mart 2009
  7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Onur kardeş mesajını yeni gördüm kusura bakma. Perşembe pazarı cumartesi öğleden sonra hafta içi 5 ten sonra kapanır. Perşembe pazarı genelde ucuz mal arayan ekonomisi çok ta iyi olmayan müşterilere ürün sunan bir yer Tophanedeki marincilerin zaman ise çokçok zenginlerin bir gelişte birkaçbin euro harcayabilen kişilerin uğradığı bayilerin bulunabildiği bir bölge. Belki bu şekilde bir yanlış anlama olmuştur. Birşeyi çok istediğin zaman bazen ha deyince aradığın bulunmaz ama aramadığında ayağına gelir. Çok zorlama bence. İkinci el motor alınır ben birkaçkez aldım hiç sorun yaşamadım. Ama sana dediğim şey çok önemli Satıcı motoru büyütmek maksatlı satıyorsa o motor alınır. Ama yeni bakımdan çıktı vs laflar bazen bakımda usta abi sen bunu elden çıkar başına iş çıkartır tipinden olabiliyor. Kardeş yaza daha var. bakarız bir motor sana inş. Acelene ne oldu:)

8. onur1872

onur1872

tamam alperen agabey.özel mesajda bahsettiğin yerlere bir bir gittim.lakin dedigin gibi kapanmışlardı.bak sözün olsun bana motor bakarız dedik birkere sözümü aldım :) espri birkenara aklında bulunsun yada önerebilecegin birşey olursa bana dönersin.dedigim gibi çok param yok olsaydı 2000 liraya 4 zamanlı 5 beygir hakikaten kaçırılmaz.verebilecegim max 500 lira civarıdır ne yazıkki..olursa seneye botu da motoru da sıfır alacagım söylediklerinden anladıgım fiber taban 280 310 civarı ve 9.9 ile sürat ve performansı birlikte yakalayabilecegim yönünde bir fikir şu anda oluştu.bu sezon botlara alışırım seneye paraya kıyıp değiştirmeyi düşünüyorum zaten.

son olarak dedigim gibi aklında bulunsun iki kişi kullanmak için tork kaybı da gözönünde tutarak 5-6 hp istiyorum uygun fiyata yada tanıdık birinden iyi birşey düşerse haber ver yada almaya karar verecegim bir motor olursa vaktin olursa birlikte görmeye gideriz.(ki çok iyi olur)

birde alperen agabey ve bilen kardeşlerimiz/ağabeylerimiz cevaplayabilirse sevinirim.

4/5/6 hp motor ile 220 bot motor gücü sırasıyla

1)tek kişi ile kaç mil sürat yapabilir (4 - 5 ve 6 hp tek tek cevaplarsanız sevinirim)
    2)iki kişi ile kaç mil sürat yapabilir. (4 -5 ve 6 hp '' '' '' '' '' '' )

herkese selamlar

Son düzenleme: 8 Mart 2009
  9. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Rüzgar 0 ise ki bu durum yazın genellikle sabah ve aksam saatleri olur , sadece tahminen 15-20 20-27 27-35 deniz mili hız yakalıyabilirsin devirmezsen tabi. Tek kişiyken mutlaka botun ön kısmına 10 kg lik bir su bidonu yada bir ağırlık koymayı ihmal etmeki dengeye gelsin. İki kişi %15 lik bir azalma olabilir. Sürati sadece tahmin ederek söylüyorum. Denemeden kimse bilemez. Yani 2.20 A marka bot 20 nat yaparda B marka bot 30 nat yapar denemeden kimse bilemez. Botun burun yapısı sivri uçsa hız için yapılmış ve daha hızlı , burnu küt ise gezi için yapılmış daha yavaş gidecektir. Dalga 1-3 olsa bile 2-20lik bir botla devirmeden ve ıslanmadan bunların yarısını bulsan şükretmelisin.

10. onur1872

onur1872

alperen ağabey teşekkür ederim.sorularım saçma olabilir diye düşünmüştüm cevap verilecegini dahi tahmin etmemiştim.4 hp ile kaç mil 5 hp ile kaç mil yapabilirim gibi sorular saçma görünebilir lakin merak ediyorum.soruları sordum çunku senin gönderdigin ilandaki 4 hp lik motor çok iyi durumda görünüyor.ondan 4 hp yi de gözönünde bulundurmaya başladım.benim 2.20 lik botun ucu sivri.eski bir bot ve fransız yapımı.çin mallarından degil zaten o nedenle 10 senedir saglam kalabilmeyi başarmış.altı ahşap fakat bilinen ince ahşap tabanlardan degil ahşap omurgaya geçme ahşap tabanı kalın ve sonradan yaptırılmış.bakalım işte 4 hp ile 5 arası birşey düşünüyorum.dedigim gibi acele etmeyecegim iyi birşey buldugum an alırım.

11. onur1872

onur1872

birde söyle bir sorum olacak.botu sürekli indirip şişirirsek ne gibi sorunlar meydana gelir?tam olarak katlamasak da rulo şekilde katlasak yada bıraksak sorun olurmu?taşıma imkanım yok arabanın bagajına koymam gerekiyor.botun ömrü nekadar kısalır?herkes indirmeden mi saklıyor?

12. onur1872

onur1872

motora şaft nereden bulabiliriz?motor kısmı elimizde mevcutsa şaft kısmını nereden alabiliriz.5 hp nin uyabileceği kısa şaft a ihtiyacım var.

13. onur1872

onur1872

alperen agabey dalga 1-3 derken dalga boyundan mı bahsediyorsun(dalga 1-3 metre anlamında)

o büyüklükte dalgalarda zaten kullanmayı düşünmem benim kullanmak istedigim kıyılar (sadece yaz aylarında)maltepe sahilleri benzeri bostancı sahilleri caddebostan sahilleri ve civarları.yani istanbul un marmara kıyılarında yaz aylarında kullanacagım.

14. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

0 1-3 4-6 5-7 denizcilikte havanın durumunu gösteren tabirlerdir. Karşılığı ne dalga ne de tam olarak rüzgardır. Ama daha ziyade rüzgardır.

Bazen rüzgar şiddetli olur ama dalga yapmaz köpük yapar bazende hiç rüzgar yokturda ölü dalga vardır. Ölü dalga bazen fırtınadan daha tehlikelidir. 3 m lik bir dalgayı ortalama 5-7 bir havada görürsün. 4-6 havada 2 civarıdır. 3-5 te fırtınamsı rüzgarlar görülür genelde. Üstünde fırtına dahada üstünde şiddetli fırtınalar görülür.

Ancak kıyılarda genelda hava 1-3 se açıklarda 2-4 3-5 gibi görülür. 1-3 te yarım metrelik dalgalar olur. Bu seninki gibi küçük botlarda tehlikeli olabilir. Kesinlikle sürat yapamazsın. Hava sadece 0 iken sürat yaparsın Daha öncede dediğim gibi bu yazları genelde sabah 11 e kadar akşamları ise 8 -11 arasında görülbilir. Ama hava için tahmin yapılmaz. Denize çıkmadan mutlaka hava durumunu ve tahminleri dikkatli incemeli ve ona göre davranmalısın.

http://www.meteoroloji.gov.tr/2006/deniz/deniz-24saatlik.aspx

Meteoroloji nin yukarıdaki linkinde genellikle sağlıklı tahminler bulabilirsin. Siteyi düzenli takip eder ve bağlı linkleride dikkatle inceler ve havayla kıyaslarsan zamanla sende havayı koklamayı öğrenebilirsin. 3-5 sene sonra mesela:)

15. onur1872

onur1872

en uygun yer internetten bulmak ben bunu anladım.zaten elinden çıkarmak isteyen çok istekli olduğu için almak da kolaylaşıyor.diğer şekilde elden almak isterseniz yada tamirciye vs sorarsanız adamına göre fiyat veriyorlar kime ne giderse diye..en güzeli internet..veriyormusun kardeşim diye ararsınız vermezse canın sağolsun diyerek kapatırsınız.hem yüzlerce opsiyonunuz var birinden birini seçersiniz.adamına göre fiyat verenlere gelince 1 liraya dahi verseler prensip olarak o adamlardan alma taraftarı değilim

16. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    6 ay önce Karaköy Orka-deniz mağazasından aldığım mercury 5bg kısa şaft motor ve quicksilver 3.10 sport ahşap ızgaralı katlanabilir botu henüz kullanma fırsatı bulamadım, bot deneme amaçlı 1 kere evimin salonunda şişirilip geri söndürülmüştür.motor ise içine yağ bile konulmamış, deneme amaçlı bile çalıştırılmamıştır.Bundan sonra kullanmaya vaktim olmadığı için elden çıkarmayı düşünüorum,ilgilenenlere duyurulur...

17. nboran

nboran naci

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    mırmır 600gr