Uygun fiyatlı SPİN takım

Konu, 'Kamışlar' kısmında ckaratep tarafından paylaşıldı.

1. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
  2. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    Misina çok değişebileceği için ona sözüm yok ama bütçeni biraz daha zorlayıp kamış ve makineni daha sağlam alabilirsin bence, en zevkli yerinde balığı çekerken makışın kırılmasını makinanın bozulmasını istemezsin???

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  4. j0ker

j0ker Süleyman

Caner abi sana tavsiyem benimde alıp şuan kullandığım Procatch Carbospin 3.00mt kamış (Boy tercihine göre değişebilir.) ve Shimano Catana 3000SFB dir.Bi ürün alıyorken kalite ve uygun fiyatlı olması önemli balık çekerken şu makine bozulsa kargoyla gönderiyim dersen 5 lira gidiş, 5 lira geliş zaten 10 lira yapar onun yerine sağlam daha iyi bir makine almak daha akıllıca bence.

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bütçe ne kadar acaba:confused:

6. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Caner hiç atçek avı yaptın mı?

Önce ona bir yanıt gelmesi lazım. Sevdin mi atçeki? 5-6 saat buz gibi havada atçek yapacak mısın? Sabahın köründe avlağa gidip, güneşin üzerine doğuşuna ve devamında atçek yapacak mısın?

Bunlara evet diyorsan, bunları alma, bütçeni biraz daha arttırıp toplam 150 tl gibi. Düzgün bi takım kur.

Yok, bi deneyeyim, hiç denemedim
    diyorsan bu takım uygundur derim. Hepsi bozulsa kopsa giden 60 tl'ne olur :D

Pahalı takım alıpta ben böyle avlanmanın diyip, bi köşeye de atabilirsin 3-5 deneme sonunda.

Hayırlısı olsun, her ne alırsan. :)

8. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Kamışın atarı yüksek bence. 20-40 yerine 10-30 gr atarlı tercih edilebilir.

Aşağıdaki 210 cm uzunluğunda 10-40 gr atarlı. Bir de 240 cm'liği var onu da düşünebilirsiniz.

https://www.spotbalik.com.tr/PRESTIJ-210M-10-40GR-2-PARCA-KAMIS,PR-25904.html

Bu kamış da olabilir. Shimano sonuçta..

https://www.spotbalik.com.tr/Vengeance-Spin-240-M-10-30gr,PR-28586.html

Bu da Okuma markasının bir modeli.. 10-36 gr atarlı.

https://www.spotbalik.com.tr/Safina-X-Spin-Kamis-240cm-10-36gr,PR-28879.html

9. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    haklısınız. pek balık tutacağımı düşünmemiştim ürünleri seçerken ma düşünsem iyi olacak sanırım.

bütçeyi en alt seviyede tutmaya çalışacaktım. çünkü surf setim var 2 takım.birde 1.90 kamış ve basit bi makinam var. ancak görülen o ki spin takımda mutlak kalite olmalı. tavsiyeniz için teşekkürler. shimanoyu değerlendireceğim.

tavsiyen için teşekkür ederim. procatch ismini bir kaç arkadaş daha söyledi. daha önce de almayı düşündüm ancak son anda vazgeçmiştim. sen kullanıyorsun. düşüncelerin nedir ?

bütçe şu kadar diye hiç düşünmedim.minimumda tutacaktım ancak uyarılara kesinlikle uyacağım.

kesinlikle öyle olacak :) tavsiyelere kesinlikle uyacağım. teşekkürler

enezde sahilde büfemiz var. kumun üzerinde. deniz ayaklarımın dibinde. bu yaşıma kadar sürekli sahilden beklemeli olarak avlandım. bir ara levrek peşine düşmeye karar verdim ancak iş değişikliği oldu ve zaman bulamama durumum var. eski iş yerimde zaman sıkıntım yoktu. hatta bir ara konu açmıştım levrek takımı için. olmadı. şimdi de düşünüyorum ama basit olarak başlamak istemiştim.durum o ki bu spin işi tamamen kaliteli ve uygun takım ile yapılabilir. takımımı aldıktan sonra yunanistan sınırında (meriç nehri döküldüğü yerlerde) levrek olabileceğini düşünerek avlanmaya gideceğim. liman içinde deneyeceğim şansımı. özellikle şartlar uygun oldukça gidebilirim eneze. keşanda ikamet ediyorum çünkü. git gel 180- 190 km topluyor. yollar elverdiğince yaz kış gidebilrim. kış şartlarında zor oluyor ama deneyeceğim. tavsiyeler de gösteriyor ki minimum 100-150 tl uygun bir takım oluyor.tavsiyen için teşekkür ederim.

okuma ve shimano konusunda söyleyecek lafımız yok. sitede araştırınca anlaşılıyor. takım ve gr konusunda tavsiyeniz için teşekkür ederim.

10. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    sanırım aşağıdaki ürünlerde karar kıldım gibi gibi, fiyat olarak başlangıç aşamasındaki bana uygun, ayrıca kötü ürünler değil sanki. forumdaki tüm yorumlardan öyle anlaşılıyor. sizce uygun takım olmuş mu ?

kamış : procatch Carbospin Ultra-240 Spin Kamışı, 15-40gr Atar %100 karbon
    makine: Okuma Safina Pro Spa25, 5.01 devir oranı, 4 rulmanlı,
    sahte : ROVER 98 SUNİ BALIK 9,8cm 10,6gr + bilimum sahteler,
    misina : LINEAEFFE Hikaru Ultra FloroCarbon Copolymer Misina 150mt veya
    : ASSO Super High Tenacity Bobin 1000mt 0,26mm

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Makinanızın makarası aliminyum üzerine eloksal işlem ( Boyama ) uygulanmış bir makaraya sahip. Yumuşaktır ve kolayca kısa sürede deforme olur ve tek makaralı.

Bütçeniz uygunsa bu makinayı değerlendirin, 2500 lük veya 4000 lik modellerini inceleyin derim.

http://www.avmarketi.com/asp/product/19105/Shimano-Catana-2500-FB-2XSSS-1-BB-Makine

veya Daiwanın bu modeli, 3000 lik, yada 4000 lik.

http://www.balikmarketim.com/?urun-49891-Daiwa-Crossfire-4000-X-Olta-Makinesi.html

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Evet bunlar çok önemli. Henüz almadıysanız elinizdeki en hafif kamışa en hafif makineyi takıp 5-6 kere atçeke gidin. Alıp almama kararınızı o zaman verirsiniz zaten.