Arkadaşlar 380 bot aldık. Konuya direk girdim sizden istediğim bilgiler 1. Kaç bg motor uygun olur. 2. Kısa şaftmı, uzun şaftmı. 3. 2 zamanlımı, 4 zamanlımı. 4. Motor markasıda önerebilirsiniz. Botu haliyla balık avında kullanacaz. Rolantide kullanım ağırlıkta olacak. Rolantide kullanıma en uygun motor şekli hangisi olur.
Bülent abi selam Mallaca "Barış" kardeşimizin tecrübesinin iyi olduğunu biliyorum. Bir konularını incele istersen. Hayırlı uğurlu olsun. Selamlar.
3.60 seastar bot ile parsun 8 hp kullanıyorum 4 kişi ile deneme yaptık gayet ve gayet tatminkar karadenizde kullandık dalgalara banamısn demedi maum şuanda havaları biliyorsunuz. benim tavsiyem 2 zamanlı 9.8 9.9 ekonomik durumunuza göre 8 hp kısa şaft olur marka olarakta tamamen ekonomi önemli. parsunu kullandığım için tavsiye edebilrim rolantide acayip sessiz 2 zamanlı olmasına rağmen fiyatı ucuz servis ağı var.yamaha zaten tartışılmaz 1 numara johnson motorlarda çok hoşuma gider. tohatsu var fakat ona olan rağbet fiyatlarını acayip arttırmış durumda.
Bülent arkadaşım benden erken davrandın ve botu aldın hayırlı olsun. Benim hiç tecrubem olmadığı halde bilmem nasıl anlarsın kafa karıştırmak gibi olmasında, bot maşallah büyük bu botu en az bence 15 hp kaldırır ama ADB lazım eger ADB yoksa zaten enfazla takacagın HP 9.9 olacaktırki buda demekki 9.9 hp motor.
Sevgili Bülent bey, Öncelikle botunuz hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun. Bir botçu daha aramıza katıldı, ne güzel Kısa kısa cevap verirsek; 1- 9.8/9.9/15 HP motorlardan biri uygun olur. 2- Botu zaten satın almışsınız. O halde botunuzun aynasına bakacaksınız. Kısa ise; kısa şaft, uzun ise;uzun şaft motor alacaksınız. Aynanız kısa ise, aparat yaptırarak uzatmaya bence kalkmayın. Kesinlikle teknik ve güvenli değildir. 3- Seri, hafif, benzin tüketimi biraz fazla, pek doğa dostu olmayan tercih; iki zamanlı motor. Zıtları dört zamanlı motor. 4- Paranız kadar motor. Önemli olan sıfır veya geçmişini bildiğiniz(tanıdıktan alınan) motor. Piyasadaki bir çok motor botçuluk için uygun. Yamaha, honda, johnson....benim kişisel tercih sıralamalarım. Pek tarzım olmayan bir cevaplama şekli oldu. (Kısa hap cevaplar şeklinde) Artık sizde bot sahibi olduğunuza göre, bilgi ve tecrübelerimi içeren Botlar Hakkinda(A’dan Z’ye) yazımı okumanızı tavsiye ederim. Sorularınızın detayları bu yazının içeriğinde mevcut. Sormak istedikleriniz olursa, bilgim dahilinde yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Sevgi ve selamlarımla...