Uzağa atamıyorum

Konu, 'Kamışlar' kısmında akg58 tarafından paylaşıldı.

1. akg58

akg58 kadir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    Arkadaşlar yeni almış olduğum okuma flame 40 lineaffe 5-20 gr 2.10 rapid spin kamış ile ne kadar uğraşsamda kıyıdan turna için 30 mt yi geçemedim kullandığım sahtelerde 15-20 arası değişen ağırlık var, 16mm örgü misina ve 35mm misina denemeler yaptım ama sonuç aynı. Misinalar boşluk olmayacak şekilde sarıldı makaraya. Sebep ne olabilir.

2. aykut1970

aykut1970 aykut

Herhangi bir sorun yok mesafe gayet normal görünüyor kamışa biraz alıştıktan sonra 35-40 metrelere ulaşırsın ;)
    misinanı 0.12'ye indirebilirsin;) :)

3. karakalp

karakalp

once kamışa alismaniz lazim. 2,40 - 2,70 arasi uzunlukta kamış ile sonuc daha iyi olur. ama alismaniz durumunda bu kamışlada iyi sonuclar alabilrsiniz. rastgele.

4. akg58

akg58 kadir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    Teşşekür ederim, önceki kamış piyasa kamışı idi ama 2.70 likti galiba alışmam gerekiyor, anormal bir durum olmamasına sevindim.

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Sahte tipi de önemli, sadece ağırlık değil, hava sürtünme, hava tutma faktörleri de mesafeyi çok etkiler. 20 gram pamukla 20 gram demir aynı mesafeye gitmez :)

2.10 kamışla 30 metre çok kötü bir mesafe değil, moral bozacak bir şey yok. Turna için 3.00 metre civarı hafif atarlı kamışlar daha iyi de netice verebilir, ustaları yorum yapacaktır... Sevgiler.

6. akg58

akg58 kadir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    Aslında kamışı netten aldım istediğim 2.70 lik başka marka kamış temin edilemeyince bu geldi kabul ettik, sağolsun firma fark istemeden bunu yolladı. Bende eskisi gibi atış yapamayınca moralim bozuldu. Kullandığım sahteler standart zokalı beyaz silikon balık ve kurt. 20 gr lık kaşık ile aynı sonucu alınca suçu kamışa yada makinaya bağlamıştım. Yeni bir kamış bakıcaz artık.

7. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    daha önce bu tarz sahte veya kaşık atış çalışmanız oldu mu bilmiyorum ancak 30m gayet iyi sayılır. 3m lik kamışla çok fark edeceğini sanmam. sahteniz 15-20gr ise 15-40gr atarlı kamışlar daha iyi performans verebilir.

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Yekta Bey çok fark eder 2.10-3.00 metre... En az %30 mesafe fark eder. 20 grama 15-40 tabi daha iyi olur, rahat güç kullanabilir, aksiyonunu iyi kullanabilir, iyi noktaya parmak basmışsınız.

9. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    son mesajda 270 görünce kamışı 270 e göre demiştim.

10. akg58

akg58 kadir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    Evet oldu eski takımla uzağa atabilirken yenisiyle böyle bir sonuç alınca bende bir danışayım dedim.

11. akg58

akg58 kadir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    Bilgiler için sağolun 15-40 kamış temin etmeye çalışalım.

12. karakalp

karakalp

http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=34075

bir de bu kamışa bakmanızı tavsiye ederim. aynisini 2 senedir kullaniyorum. su ana kadar bir sorunla karşılaşmadim. cok daha hafifleri mevcut ama 40-50 gr için o kadar cok para vermeye gerek yok. benim birde shakespeare ugly stik spin kamışım var. onu da 2 senedir kullaniyorum. kalitesini ispatlayacak balik cekme firsatim olmadi henuz. ama spro kamışlada 5-6 kg turnalari rahatlikla aliyorum. sonuc olarak ikisi de spinde ayni işi goruyor. rastgele :)

13. akg58

akg58 kadir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    Bende spro kamış sipariş etmiştim ama teminde sorun yaşandı bu yüzden 2.10 luk lineaffe yi kabul ettik.

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ben yedek makina taşımak için geçen hafta 10 20 gram atarlı 270 lik spin kamış aldım,255 gram ağırlığı geldi,210 luk remixon 134 gram ağırlığı olan spin kamışım ile aynı mesafeye atıyorum,yetmediği gibi geçen pazar dan beri orta parmağım sızlıyor,kamışım yapısı farklı geldi,onca kamışım var ilk defa böyle birşey yaşadım,

210 luk kamış ilede aynı mesafeye atınca,aradım satıcıyı iade etmek istiyorum dedim,tabbi baş etken parmağımı acıtması ve eski kamışa göre 121 gram daha ağır gelmesi idi,yeni kamışla takas edeceğim artık,

makiman da 18 lik ipek misina sarılı ucuz olanlarından,30tl lik lerden, RIVER2SEA ROVER 98 sahtemin ağırlığı 10,6 gram, 210 luk remixon kamışım ile atarıı 20 40 gram,50mt lere yaklaştım bu gün,geçtiğim de oldu bazen

15. akg58

akg58 kadir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???