yıllardır anlayamadıgım tek bır sey buyuk balık kıyıda mı daha ıyı cıkar yoksa uzaklardamı acıkcası bızım bı anlayıs vardır ne kadr uzaga atarsan o kdr buyuk balık cıkar ama bn antenle 1kg balıkda cıkardım gırgırla da su konuda bılgı verırsenız gercekten sevınırım
Ben sana soyle soyliyim ben turna sevdalisiyim ve hic unutmam Ankara da bir barajda turna tutuyorum daha ilk olta atisim o baraja oltayi attim ama o kadar yakina gitti ki yani nasil soyliyim 1 metreden fazla gitmedi yemim makarada karisti makarayi duzeltiyorum ama yemi oltanin ucunda birakmisim ipi cekiyorum makara tekrar bozulmasin diye o anda turna oyle bir atladiki yeme sapirtisini hala unutamiyorumCekmem de zor olmadi tabii balik zaten kiyidan yakalandiAma sunu da unutmamak gerek balik tutmak sonucta sansin mutlaka gerektigi birsey o yuzden yakin uzak olarak ayirmamak lazim kanaatindeyim...Ayrica turna hakkinda edindigim bilgilere gore turna aciktigi zaman kiyilara yem aramaya geliyor sanirim benim oltaya da oyle takildi
turnalar nerede kaç aydır turnaların peşinden koşuyorumkemerburgaz daki gölleri aradım taradım terkos (KIYIDAN) ama bir türlü yakalayamadım ramazan münasebetiyle bu son hafta tüyo vere bilecek kimse varmı aceb
Bu kavurucu sıcaklarda Turna yakalamak hakikaten zordur.Geç akşamüstü saatlerinde derin yerlerde şansınız olabilir.(kıyıya yakın)
en iyi zaman dolunaysız gecenin sabah 05 30- 08 30 u dur yer fark etmez, sazlık boyu, çalılık dipleri ve suyun yüzeyine doğru uzayan turna otu tabir edilen yerler şansını arttıracaktır.
olta atılacğaın yerine göre değişir çünkü kendi tecrübelerimi paylaşayım sazan avında oltaları eğer kıyıda küçük balık çoksa yakına atılır çünkü byük balık kıyıya küçük balığa gelir bu şekilde 10 kg üzerinde trofler yakaldık turna için de aynıdır heralde
Balıktan 1 2 saat once geldım bu sorunun cevabına da bulmus oldum onceden hıc dıkkat etmemısım demekı kı gece yakında sansın cok fazla gunduz acıklarda gece 2 gbı boncukla 1.5kg yakın sazan aldım hamurları cıkartıp boncuk taktım gırgıra baglayıp attım ama tık yok gırgırı bıraz doladım kıyıya yakınlastrdım canı bagladım gıttım oturdum 10 dk gecmeden can sarktı gıttım gerdırdım gene bagladım gene sarktı sonra cekem tekrar atam dıye gırgırı bı kaldırdım balık anında asıltrdı bn farketmedım ılk basta takıldı falan sandım asılıom ama balık oldugunu da anlamıom balık agzına almıs boncugu kıyıya gelmıs bn balık yok dıe umursamıyorum balık gırgırı tekrar asıltırdı ama hıssedılır derecede hemen hzlı hızlı dolamya basladım amcama da bagırıyorm fıleyı getır dıe blkı 20 25 sanıye doladım balıgı 1m ılerımde gordum amcamın geldıgıde yok kıyıya ıyıce yaklastırdım anıden asıltrdım balık kıyıda sans eserıde sudan cıktıktan sonra agzı yırtılmıs galıba sudan az uzaga dustu sonuc balık sepettte
Tecrübelerimden bildiğim kadarıyla büyük balıklar derinlerde bulunur, ama yemleneceği zaman kıyılara yanaşır, otların içinde gezinir. Yani yemleneceği varsa kıyıdanda tutabilirsin, yemleneceği yoksa istediğin kadar uzağa at gelmezse gemiyor. Yemleme bu konuda önemli.