Selamlar arkadaşlar Şöyle bir yaz gelsin,oltamı kıyıdan bir sallayayım........Tüm senenin yorgunluğunu atayım diye bekliyorum. Bekliyorum ve beklerken de iyi bir uzağa atma makinası bakıyorum. Tabi ki SHIMANO.......... Shimanonun avrupa sayfandan baktım ve sonunda alacağım modeller konusunda karar verdim.Büyük olasılıkla şu makinalardan birini (Muhtemelen Ultegra olacak) alacağım. 1)ULTEGRA XTB 14000 2)ULTEGRA XSB 10000 3)SUPER ULTEGRA XSA 10000 4)ALIVIO XSA YADA BIOMASTER XSA Bu makinaları kullanıp deneyen varmı.Tabi ki böyle bir makinaya iyi bir kamış da almak lazım.Onu da halledeceğim inşallah.Benim sizlerden dileğim;eğer bu makinalardan kullananlar varsa tecrübelerini yazmaları olacak.Ayrıca Türkiyemdeki satıcılarada şaşmamak elde değil. Avrupada yaşıyorum.Avrupada satılan pek çok ürünün fiyatı Türkiyedekilerle aynı olmasına rağmen,özellikle SHİMANO ürünlerinin fiyatları çoooooook pahalı.İnsaf lütfen. Ülkemde 1000 TL olan ürün, burada sadece 350-400 TL ye geliyor.Hem de Türkiyeyede gönderiyorlar. TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.
Fiyatlar konusunda haklısınız.Özelliklede internetteki satış siteleri çook abartıyorlar.Geçen yıl av marketinden aldığım shimano ürünün fiyatı 160 TL iken satış sitesinde 250 TL idi.Bence DAİWA nında modellerine bir göz gezdirin gerçekten göz kamaştırıyorlar.
Fiyatlar konusunda bende katılıyorum, ben ingiltereden ablama aldırmıştım 1 ay önce ultegra xtb mi, yani şuan surf amaçlı kullandığım makinem. Ultegra xtb makinayı yaklaşık 1 ay önce ingiltereden 119 sterline aldım. Aklımda iki makine vardı, ultegra 12000 xta ve 5500 xtb. Birisi 2009 model, diğeri ise eski bir modeldi. Devir sayılarını ve ağırlıklarını göz önünde bulundurduğumda, boğazda hem sahte yemler, hemde çaparili avlarda, beklemeli avlarda kullanmak üzere ultegra xtb 5500 modelini tercih ettim. XTB de baitrunner özelliği var, bunuda tercih etmemin sebebi tamamen kişisel levrek avında kullanabileceğim bir avantaj olarak gördüğüm içindi. Aksi takdirde tercihim XSB olacaktı ki zaten bir çok özelliği aynı makineler sadece birinde baitrunner var, diğerinde bu özellik yok. Paket içeriğinde 1 adet aliminyum yedek makara ve 1 adet sentetik yağ bulunuyor, bakım portu sayesinde makinenin içini açmadanda tek bir delikten yağ damlatarak bakımını yapabiliyorsunuz. Xtb 570g ağırlığı var, eski 12000 xta 770g ağırlıkta bir makinaydı.. XTB minyatür olmasına karşılık surf amaçlı kullanımlardada performansını gösteriyor. Beni tek hayal kırıklığına düşüren ise, 040mm kalınlıkta misina sardığımda, 200 metre kapasiteye gelmeden full doluyor makara. Tahminimce ince misinalar için tasarlanmış bir makine.. forumdaki arkadaşlarıma danıştığımda sorunun misinadan kaynaklanıyor olabildiğini belirttiler.. bunun dışında genel olarak güzel bir makine.. 025,030,035 kalınlıktaki misinalarda iyi performans veriyor. Siz 14000 yazmışsınız mesajınızda ama bu 750g küsür ağırlıkta, 5500 modelini almanızı tavsiye ederim, yaklaşık 300 metre alıyor ve sadece 570g. İki modelinde devirleri farklı, yani ultegra 14000 xtb daha ağır işçi bir makine... Şimdiden hayırlı olmasını dilerim umarım yazdıklarım faydalı olur, eğer sormak istedikleriniz olursa yazmanız yeterli. Biomaster xsa modeli arkadaşımda var, deneme şansımda oldu isterseniz onun hakkındada kısaca birşeyler yazabilirim fikir açısından.
Teşekkürler yardımlarınız için.Makinanın ağırlığının sorun olacağını düşünmüyorum.Herhalde 200 gram bir fazlalık farketmez diyorum.EvvelAllah kasımız gücümüz kaldırmaya yeter daha Büyük modellerini almak istememin sebebi de ;olurda yarın birgün açık denize gidersek, o zaman bu örgülü yada daha kalın misinaları kullanmak için. Biomaster XSA modelide güzel gibi.Tanıdığınız nasıl memnun mu?Kendi makinenizle karşılaştırabildinizmi hiç?Ama herhalde sizin Ultegra daha iyidir.Tabiki surf amaçlı kullanıma uygun kamışda olması gerekiyor.Siz mesela kendi makinenizle ne kadar uzağa atabildiniz?FAZLA ATMAYIN YALNIZ İşin şakası bir yana olta kamışınız ne marka,kaç metre idi,teleskopmu yoksa parçalımı?Kurşun ne kadar ağırdı?Bunların hepsi atış mesafesini tabi ki direk etkiliyor. Bu arada bazı forumları okuduğumda Baitrunner özelliği olan makinaları yağlamanın zor olduğunu içini açmak gerektiğini filan okumuştum.Ama siz içini açmadan yağlayabildiğinizi yazmışsınız.Bu arada makinanız büyük ihtimal Malezya malı olsa gerek.Nasıl Japon malları ile arada fark varmı?Fark olacağını zannetmiyorum ama,Japon malının adı daha fazla çekiyor insanı. Bu arada Baitrunner işime yararmı bilmiyorum.Benim derdim daha çok ÇİPURAlarla olacak.Avlandığım yerde levrekde oluyor ama daha çok Çipura var.Herhalde oltamda 1 kiloluk Levrek gelse,çipura değil bu diye denize iade ederim Bu arada herhalde EXAGE model makinanızda var.O nasıl,uzağa atma makinası değil ama,ne kadar yollayabildiniz misinayı onunla? Herkese Rastgele.
İlginç.Eğer öyle ise ilk fırsatta bir telefon edip,fiyatları telefonla öğrenmek lazım.Daiwalarda güzel ama ne dersin,ilk göz ağrısı Shimano oldu
Onlar gönderirse, başınız ağrıyabilir.. Ama birileri alıp getirirse, bu pek sorun olmaz.. Herşeyden önce, fiyat yüksek olduğu için gümrüğe takılabilir.. Surf tipi açık yüzlü makine istiyorsanız, Türkiye'de nispeten makul fiyatlı DAIWA Emblem Pro'lar mevcut. Biraz araştırın. Birde, makinedeki 200 gr fazlalık, kullanımda çok şeyi değiştirebilir. Kaslı olmanız, yorulacak daha çok kasınız var demek olacaktır sadece.. Mümkün olduğunca hafif olanını tercih edin siz genede derim..
Ben türkiyede telefon etmeyi kastetmiştim.Eğer fazla bir fark olmazsa,paramız emmlekette kalsın derim.Ama tutupda buradan 300 TL ye aldığım makina ,Türkiyede 900-1000 TL olursa,hiç kimse kusura bakmasın. Kendim yurtdışında yaşıyorum zaten.Eğer buradan alırsam,gelirken kendim getireceğim.Büyük almamınsebebi ise dediğim gibi,hani birgün uzaklara açılırsak ,o zaman kalın misinaları da bağlayabilmek için.Ben kafayı Shimanolara taktım herhalde.Gözüm ondan başkasını görmüyor