uzak atış mesafe ölçme

Konu, 'Kamışlar' kısmında exxper tarafından paylaşıldı.

1. exxper

exxper mehmet

http://www.youtube.com/watch?v=S6-9SR_8Sis youtube dolaşırken bu video buldum otg tekniği ile uzak mesafe atışı yapıyor önemli olan ise yanlış görmediysem ryobi marka sayaç var kamışa monte edilip ne kadar mesafeye attığımızı öğrenebiliyoruz bu cihazdan türkiyede var mı

2. furunotr

furunotr Haluk

Bu tip sayaçlardan yurdumuzda bulma imkanı var; mesela Istanbul Karaköy'de ve Perşembepazarı'nda araştırılır ise bulunabilir...

Ancak bunlar atış yapılan mesafeyi değil misina ölçmeye yarar ancak; bir de tekneden balık tutuyorsunuz ne kadar derinliğe bırakabileceğinizi...

Yani orada atışı değil sadece makinadan çıkan misina miktarını sağlıklı bir şekilde ölçmek mümkün (tabii alet doğru çalışıyor ise)...

3. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    ben spinde genelde tur sayarım. kısacası :
    toplam makineden çıkan misine : makinenin 1 turda sardığı misine miktarı X tur sayısı

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  5. ozkan79

ozkan79 özkan

+1 :thumb:

6. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    aynı sayaç bende var(SPRO). Bobin olarak gelen örgüleri bölmek için kullanıyorum. Sayımda bir sorun yok ama atıştan sonra havadaki misina boşluğunu alıp öyle sayacı takmak gerekir.

7. aukesen

aukesen ahmet Uğur Kesen

Favori Kamış:
    Yuki Neox R8,Vercelli Spyra Amarella,Daiwa Prime Caster II,Lineaffe Surf Mill,Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Shimano aero fliegen,Daiwa Castizm 25QD,Daiwa EmblemZ4500,Shimano ultegra 12000,Penn surfblaster7000
    235 de bir sorun var bence 189 tur saydım 10 tur kadar boşluk alınsa 180 diyelim hadi en baba makine 1 turda 1 mt sarar 235/180 =1,30 mt bir turda böyle bir makine var mı.Ama keşke 180 mt atabilsem ama o sayaçta bir sorun var bence.