http://www.youtube.com/watch?v=S6-9SR_8Sis youtube dolaşırken bu video buldum otg tekniği ile uzak mesafe atışı yapıyor önemli olan ise yanlış görmediysem ryobi marka sayaç var kamışa monte edilip ne kadar mesafeye attığımızı öğrenebiliyoruz bu cihazdan türkiyede var mı
Bu tip sayaçlardan yurdumuzda bulma imkanı var; mesela Istanbul Karaköy'de ve Perşembepazarı'nda araştırılır ise bulunabilir... Ancak bunlar atış yapılan mesafeyi değil misina ölçmeye yarar ancak; bir de tekneden balık tutuyorsunuz ne kadar derinliğe bırakabileceğinizi... Yani orada atışı değil sadece makinadan çıkan misina miktarını sağlıklı bir şekilde ölçmek mümkün (tabii alet doğru çalışıyor ise)...
ben spinde genelde tur sayarım. kısacası : toplam makineden çıkan misine : makinenin 1 turda sardığı misine miktarı X tur sayısı
aynı sayaç bende var(SPRO). Bobin olarak gelen örgüleri bölmek için kullanıyorum. Sayımda bir sorun yok ama atıştan sonra havadaki misina boşluğunu alıp öyle sayacı takmak gerekir.
235 de bir sorun var bence 189 tur saydım 10 tur kadar boşluk alınsa 180 diyelim hadi en baba makine 1 turda 1 mt sarar 235/180 =1,30 mt bir turda böyle bir makine var mı.Ama keşke 180 mt atabilsem ama o sayaçta bir sorun var bence.