Selamlar Makina : Okuma Trio 55S Kamış : Okuma LUREMANIA 279CM 9-27GR M Misina : Trabucco 0,30 Surf Cast Sahte : Kendo Haryu 125f 14gr Ben yukarıdaki takım ile en fazla 20 metre veya 25 metre uzağa atıyorum. Çeşitli atış videoları izledikten sonra yeni atış denemeleri yaptım fakat sonuç hiç değişmedi. Sahte o kadar hafif geliyor ki keşke ağır sahteler alsaydım diyorum 14 gr bir sahte 20 metre uzağa gitmesi bulunduğum bölge için yeterli değil. Ortalama 45 metre ve üzeri atış yapabilmem için ne gibi değişikliklere gitmem gerekiyor. Şimdiden Teşekkür Ederim.
İlk gördüğüm kusur misinanız. Daha ince bir misina atışınızı daha uzak mesafelere yapmanızı kolaylaştıracaktır. İkincisi atış stiliniz ki çok önemlidir. Kadir abinin bununla alakalı videoları vardı. İncelemenizi öneririm.
O vakit 0,10 örgü misina alsak atış erimi 10 metre daha fazla olacaktır gibi geliyor bana. Kadir abinin videolarını izledim aynısını uyguladım lakin sonuç pek değişmedi. 14 gr çok düşük bir ağırlık ya ilk elime aldığımda 10 metre gitse şükrederim dedim ki 20 metre attım ama gerçekten az bir rakam
0,10 örgü ile sandığından uzağa atabilirsin. -Rüzgara dikkat et, hafif esinti bile olsa arkana almaya çalış. -kamışlar, atar değerlerinin üst sınırına yakın sahtelerde en iyi randımanı verirler. 5-20 atarlı bir kamış 15 gr.lık sahteler için daha ideal olur. -önceleri kaşık kullanarak atış pratikleri yap. -atış egzersizlerinde uzağa atmaktan ziyade, isabetli atmak üzere yoğunlaş. -bazı sahteler uzak erim için uygun değildir, boşuna kendini üzme.
bence şöyle bir denemede yapmalısın, farklı ağırlıktaki kurşunları bağlıyarak kamışının ideal ağırlığı bul ve sorunun ne olduğunu anlıyacaksın. ideal ağırlığı bulduktan sonra sahtelerini o değerlere yakın ağırlıkta almaya çalışmalısın diye düşünüyorum sahte balıkların kurşun kadar gitmesini bekleme.
Benim ilk gözüme çarpan makina kamış uyumsuzluğu oldu. Bu spin kamışa 55lik makina biraz fazla. zaten makinanın ağırlığı da 417gr falan.. spin avcılığında kamış-makina toplam ağırlık bu civarda olmasını bekleriz.. bir de bukadar ağır bir makina kullanımı oltanın ağırlık merkezini sapa daha yakın hale getireceğinden denge sorunu ortaya çıkacaktır. Misinanın da kalınlığı fazla ve surf casting misinası.. Spinning için özel üretilmiş mono misinalardan kullanırsanız erim mesafesi artacaktır.. Kullandığınız sahteyi rüzgarsız havalarda procatch carbospin ultra 240 15-40 atarlı kamış, okuma flame 20 makine ve 0.28 okuma seabass misina ile 30-35m mesafelere rahatça ulaştırabildiğimi hatırlıyorum.. Şimdi aynı kamış, avenger 40b makine ve 0,22 savagear adrenaline ip misina ile 40-45m mesafelere ulaştırabiliyorum.. Tavsiyem spin avcılıkta max 40lık makina ve spin için özel üretilmiş mono misina veya ip misina kullanmanız olacaktır. Rastgele, oltanızdan balık eksik olmasın
Kamışın daha yüksek atarlısı bir arkadaşta var. Bence kamış haddinden fazla esnek Misinan çok kalın, makinen çok büyük Gelelim çözüme; İlla trio 55s kullanacağım diyorsan, dolgu yaparak ip kullanabilirsin. Atış mesafen artacaktır. 0,13 mm altına inme, 0,20 mm üstüne çıkma ipte Kamışını bana kalırsa değiştir diyeceğim ama öğrencisin
Kardesim casting yaparken bir vidonu cekip yayinlarsan bence sana daha fazla yardimci olabiliriz. 20 m oldukca az. Bence takimin uygunlugu kadar atis teknigi problemlerin de var. Arkadaslar zaten takim konusunda oldukca yardimci olmuslar.Bence bir de teknigine bakalim.Hem takiminin atistaki sergiledigi karakter yardimci olabilecek insanlara oldukca veri verir diye dusunuyorum.
abim misinanı değiştir en kısa zamanda hatta imkanın var ise trio 55 den küçük bir spin makina da alabilirsin 430 gram bence spin için agır bir makina 3-5 atış için problem olmaz ama daha fazla atışlar için kolun yorulur benden söylemesi alabalığa mı gidiyorsun bakim
Çok teşekkür ederim. Önemli ve mantıklı bilgiler. Sanırım takımda ufak değişikliklere gitmem gerekecek.
Teşekkür ederim Hüseyin abi haklısınız. En kısa süre içerisinde video çekimleri yapacağım. Ama ip misina şart onu anladım. Kamış ve makineyi değiştirme imkanım şimdilik maalesef yok. Fakat 0,12 maksimum örgü ve biraz daha ağır kurşun ile sorunu çözmeye çalışacağım.
Yok Yusuf abi genel olarak denize gidiyorum artık orada da ne rast gelir ise. Zaten yeniyim şu an. İlerleyen zamanlarda kendi sistemime göre gideceğim balıklar muhakkak olacaktır abi Rast gele hepinize...
Yakup kardeş şuan çok doğru bir platformda ve çok doğru insanlarla aynı yerdesin. Yaşadığın sorun hakkında bak sana kaç kişiden yardım geldi , önerilerini düşüncelerini seninle paylaştılar ve yol gösterdiler. Kıymetini bil dostum. Bu arada , Huseyin Alp Arslan üstadın teklifini ben olsam kesinlikle gözardı etmezdim. Hemen bir arkadaşının yardımı ile atış anında atış tekniğini bir videoya kaydet ve buradan paylaş. Teknik olarak da sana destek olabilecek birçok spin ustası olacaktır eminim. sevgiler.
Çok teşekkür ederim Özkan abi Allah razı olsun gerçekten ilgileniyorlar. En kısa sürede videoyu çekip katacağım. Gerçekten çok değerli insanlar var.
Aynı konudan benimde vardı zamanında Sorun aslında söylendiği gibi hem misinada hem makinada. Misinanda ip kullanmam diyorsan 0.23 altına inme, sayısız sahte patlatırsın Makinanı 25lik yada 30luk olarak değiştir. Fakat en önemli kısım atış şeklindir, bunu da zamanla oturtursun. İlk zamanlarımda gitmiyo diye kenara kaldırdığım sahteleri şimdi uçuruyorum.
Kamış 14 gr lık sahte için uygun , makine ve misinada sorun var . Çağrınında dediği gibi makineyi değiştirene kadar dolgu yaparak kullanabilirsiniz. Technium spinning 0.25 mono aldım yedek makara için sufix 0.13 kadar mesafeye aşşağı yukarı erim sağlıyor. Bahsettiğiniz sahteyi 10-50 atarlı yassei ile 35-40 m mesafelere atıyorum fakat rüzgarsız havada. Bu tür sahtelerin rüzgarda verimi erim açısından oldukça düşüyor.Eğer avlağınız müsaitse mümkün oldsuğunca rüzgarı arkanıza almaya çalışınız.