uzak atış tekniği

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında haylasx tarafından paylaşıldı.

1. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    değerli üyeler ben samsun merkez bafra yakakent gerze sahillerinde balık avı yapmaktayım yemli avlarda pek sorun teşkil etmesede caparili avlarda uzak mesafeye atış cok önemli avlandığımız meralarda 200 300 metre önümüzde kayıklar kovalarını 1 saatte balıkla doldururken biz 50 60 metre mesafeye atabildiğimiz için tek tuk balık alabiliyoruz (istavrit-cinekop-lüfer vb.) bir çok kamış ve sopayla denememe rahmen 50 60 metre maksimum olsun 75 metre atabiliyorum diyeceğim şu aklıma geldi fakat denemedim deneyen varmıdır bilmiyorum belkide cok sacma sopamızı denize 50 60 derce gibi sabitlesek makinayı boşlayıp 150 200 gr ağırlığındaki kurşunu kuş lastiği veya daha değişik bir fırlatma düzeneği ile fırlatsak olurmu :D

2. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Oltanız ve makinanız hakkında bilgi vermemişsiniz, hatta makinadaki misina hakkındada. Surf kamış, makina, ve uygun misina ile atış mesafenizi 2'ye katlayabiliriniz.

3. surffisher

surffisher Gürcan Sap

Favori Kamış:
    Olympus Mangusta 4.25 mt 250 gr Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast 4000
    Biz İstanbul boğazında 150-225 gr arası kurşunları 100m üstüne atabiliyoruz.
    Oldukça ince (mümkünse örgü misine) misine kullanın, yani makineye sardığınız beden misinası.
    Mesela 8-10 libre örgü veya 0,24 bildiğin naylon misine.
    Ağır kurşunları atabilmek için kullanacağın kamış boyunun yaklaşık 2 katı uzunluğunda şok ( öncü misina) leader. Bunun kalınlığı ise 0,40 misine olabilir mesela.
    Kullanacağın kamışın uzun olması kafa üstü atış yaparken sana avantaj sağlayacaktır. Mesela 4,50 m veya 4,30 gibi. Tabi bahsettiğim kamışın 225-250 gr atarlı (aksiyon) olması lazım.
    Son olarak makinen sargıyı düzgün yapan bir makine olmalı. Kaset mümkünse konik, misinenin boşalmasına en az engel olacak türden olmalı.
    Ve senin son olarak bu kamışı kurabilecek kadar tecrübe edinmene kalıyor iş.
    Rüzgarsız yada rüzgarın arkandan estiği zamanlarda kurşunun ulaştığı yere sen bile şaşırırsın.

4. YuKCeLL

YuKCeLL Yüksel

Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    Benim 100 metre ve üzerine atış sistemim; ryobi-kamatsu 3.75(50-155gr), sufix 832 0.24mm(39Lb) örgü, 100gr kurşun şoksuz kullanıyorum. (surf ve spin kullanabiliyorum.) memnunum(Belki yakında kamışım kırılacak ama gittiği yere kadar:) ) 4Mt üzeri kamışlardan 150gr'lık atış yapanlarla maksimum 10mt fark ancak oluyor. Diyeceğim o ki kamış en az 3.50 olsun; asıl marifet misinada, makaranın full dolu olması gerekiyor.
    Dip Not: Balıkçılıkta eski olsam da uzun menzilli kamış atışlarında yeni sayılırım; Üstadlar daha iyisini bilir elbet. Rast gele...

Asıl konuyu unutmadan; Sapanla atış olmaz hele ki çapari sapana dolanarak yaralanmana bile sebep olabilir; Onun yerine 200TL ile 700TL arasında maket kayıklar satılıyor 500mt ile 1km arasında anten çekim gücü, 500gr ile 1kg taşıma yapabiliyor ve hedef bölgeye yükü bırakacak kumandadan kontrollü mekanızması mevcut;)

5. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    kamışım 4 metre lineeffe 100-200 gr atarlı surf kamış makinada silstar 9 bilyalı spin makina değişik shimano makina ve soparlarlada denedim

6. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    yüksel abi söylediğiniz maket kayıklarla ilgili link atmanız mümkünmü özelikle bırakma mekanizmalı olanlar cok iş görür karadeniz sahillerinde yeni bir cığır acablirm sayenizde :D

7. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    yukcell abi bahsettiğiniz teknelerle ilgili detaylı bilgi verrirmisiniz özellikle bırakma mekanizmalı olanlarla kurşunu 300 metre taşısak acayip iş görür bunlarla ilgili link varmı

8. YuKCeLL

YuKCeLL Yüksel

Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39390 Burada meraklılarının paylaşımları var. Google aracılığıyla, RC bot, rc özel yapım balık avı teknesi vb. aramalar yaparsan işe yarar linkler bulabilirsin;)

Hatta şu üst modelde balık bulucu bile var:) JABO 2B RC BAİT BOAT (BALIK YEMLEME BOTU) şeklinde yaz arat

9. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b