Merhaba arkadaşlar, ustalar, abiler, kardeşler Kıyıdan yapılan dip avlarında, uzak mesafeye atış için acaba bi tekniğiniz var mı? İyi bir atış nasıl yapılabilir? Benim gibi bir acemi için önemli bir soru reeling
.............kamisi omuz hizana getir sonra arka bacak dizine kadar kamis ucunu indir, kursun havada olursa daha kolay destek alirsin....sok emici kullanmanada gerek kalmaz....ayni hizayi hic bozmadan var gucunle atisi yap ama atis sirasinda misinayi parmagindan birakacagin zaman cok onemli kafa hazinda birakirsan cok havalanir.. bu yuzden kafa hizani gecer gecmez hedefledigin mesafeye dogru misinayi birak.... 90 metreyi cok rahat gorursun..... kol gucun iyiyse cok daha iyi mesafeler tutturabilirsin.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=4270 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=609174 ayrıca sanal youtube da surf casting diye arama yaparsan birden fazla video bulursun...
en uzağa atılabilen teknik, bence en son öğrenilmesi gereken tekniktir hani şu yere paralel başlayan yatayda 270 derecelik bir açı yapıp paralelden başlayan savurmanın dikeyde 45 derece açıyla son bulup fırlatılan teknik anlatabilmişimdir umarım. mümkünse tenha yerlerde dene, çok sakatlık çıkıyor en son öğrenilmesi gereken teknik diye şu yüzden dedim, işler kontrolden çıktığında, müdahalemizin zor olduğu, tehlikeli olabilecek bir teknik diye düşünüyorum.
her yiğidin bir yogurt yiyişi vardır bu uzaga atma iside öyle herkesin farklı atıs sekli var. uzaga atış yapmak istiyorsan kamısı nasıl atıyorsan kademe kademe sertlestirerek aynı atışınla daha ileri atabilirsin her atışını once hafif guc sonra birazdaha fazlası derke atabilecegin en uzak mesefeye gittigini görürsün.yapacagın iş atış yaptıktan sonra kamışın ucunu cok havada tutma cokta aşagı indirme omuz hizana paralel tutarak kursun suya düsünceye kadar bekle.arkadaşlar nasıl atıyor bilmiyorum ben kamışın klavuzlarının yukarıda olmasına cok dikkat ederim yani atışı yapınca makina yukaru bakıyor anlatabiliyormuyum klavuzlarda aynı sekilde yukarı bakıyır normal atışı yaptım kamışı kazıga koydugunda makina ve kamışın klavuzları aşagıya bakar ben atışyaparke onlar tam tersinde oluyor kursun suya düsünceye kadar beklerim.o sekilde ipdaha iyi akıyor bu sekilde en azından ben öyle düsünüyorum.yalnız marifet uzaga atışta degil aynı hizaya surekli atış yapmak marifet bir defa atarsın saga gider ceker atarsın budefa sola gider bir turlu istedigin dogrultuda atamassın buda atısı yaparken elinle tuttugun misinayı bırakma zamanlamasından kaynaklanıyor atışı yaptın misinayı erken bırakırsan sagtarafına gider kursun gec bırakırsanda soltarafına gider cok iyi bir zamanlamada bırakırsan tam karsına gider senin uzak atıştan önce bunu öğrenmen daha iyi olur sonra hem uzaga hem istedigin istikamete atabilirsin
ustadın biri mersinde gördüm; 4 m lik surf kamışla 100 metreyi rahat geçiyor. bence 100 metre hayli ve hayli iyi bir uzaklık kaldı ki o daha da uzağa atıyor, keşke videoya çekebilseydim.
kurşun agırlıgıda önemli 50gr kuşunla atarsın 100 metre aynı gucu vererek 100lük kurşunla daha ileri atarsın atışlarda kursun misina cok onemli kamışın surf olması makinanın iyi olması yeterli degil o usta dedin adam makinaya 50 gr kuşun 50 lik misina sarsın kac metre atacak yada 40 lık misina 50 gr kurşun sarsın kac metre gidecek misina nekadar ince olursa atıs meafen okadar uzak olur kursun nekadar agır olursa atış mesafende okadar uzak olur kursun agır olsun misina kalınlaştıkca atış mesafesi kısalır misina inceldikce atış mesafesi uzak olur bunlar tamamen misina kurşun kalınlık ve agırlıgıyla alakalı. birde tabi kamısın klavuz sayılarıyla cok fazla ise surtun meyle misina fazla uzak gitmez ama kılavuzu az ise kamısın surtunmede fazla olmayacagı icin uzak mesafeye gider hepsi bir biriyle baglantılı bunların senin kamısa verebilecegin dengeli gücte dahil senden kat kat küçlü kuvetli birisi senin attıgın mesafeyi atamaz bu tamemen atış esnasında kamışa verdigin dengeli güc ile alakalı.atış esnasında misinayı tam zamanında bırakmakta cok onemli cok basit gibi gorunen atış aslında cok ince detayları var hepsini ayarlamak lazım.100 gr kursun 50 lik misina atısı ile 100 gr kursun 35 lik misina mesafesinde daglar kadar fark vardır atışta cok önemli tabiki
Ben okuma 3 parça salina 4.30 surf kullanmaktayım makinemde ryobi 6000 misinalar en altta 0.30 üstünde 0.16 bojin ip misina 100 metre daha son olarakta 0.24 10 metre bağladım ileri geri kursunu sallıyorum ilerideyken 50 gram kursunla abanıyorum yaklasık 110 metre civarları atıyorum.