Uzaklarda Arama :) İzmir Levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztözkan tarafından paylaşıldı.

1. fztözkan

fztözkan ÖZKAN

Favori Kamış:
    1.82 Boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı kamış:)
    Favori Makine:
    1.82 boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı makina :)
    En İyi Avı:
    54 cm levrek
    Herkese selamlar

Ben, Yasin(fzyasin) ve Gökhan(Heraklitus) ile birlikte 09.12.2012 tarihinde gerçekleşen sabah suyu maceramızı anlatmaya çalışayım..

Av saati:4.30-8.00 arası

Daha önce Yasinin düzenlediği, planladığı(hava raporları dahil) ve verimsiz geçen tekne organizasyonundan sonra kendimi sorgulamaya başlamıştım. :D:D (Klasik dip takımıyla zargana tutan ben nasıl olurda dişe dokunan ,sofraları coşturan balıklardan tutamazdım). Daha önceki avlarımı getirdim gözümün önüne ,acaba her seferinde yapmış olduğum aynı hata neydi..(kimdi?):laughing: :laughing: :laughing:

Şeytanın dolduruşuna gelmeyip arkadaşımın ismini(fztyasin) kısa bir muhakemeden sonra temize çıkarttım kendi içimde… :)
    Verimsiz geçen avlardan sonra eşi tarafından av organizasyonlarından süresiz kadro dışı kalma ihtimali vardı Yasinin. Ben onun gibi partneri nerden bulurdum… O ,benim için patlama yapacak ümidiyle afrikadan getirilen ,hayalleri olan ,azimli ama bahtsız futbolcular gibiydi.:laughing: :laughing:
    Bir gün körfezi karşısına alıp "İzmir; sen mi büyüksün ben mi!!" dediğini bile bilirim…

Neyse konuya dönelim ..
    Eşi için bir sus payı gerekliydi ama nasıl…
    Arkadaşımın sahalara dönemeyecek olması riskini düşününce içimde fırtınalar kopmuştu ve kafamda hemen sahne kurulmuştu(Yasin eve döner, kucağında çocuğuyla eşi kapıda karşılar, ikisininde yüzlerinde “budamı gol değil hacı" ifadesi …derken eşinin bir daha balığa gitmiyorsun çığlıkları ve çocuğun ağlayışları..

Bu korkunç sahne karşısında HAYIRRRRRRRR diye bağırmamla cırrrrrrr diyen kalama sesiyle gözlerimi açmam bir oldu.. 2.5 saat boş boş at çek yapmak insanı uzaklara götürüyo, gözleri dalıyo…:D:D:D

Artık ağızlara bir parmak bal çalma zamanıydı (Yasinin eşine ve anneme), verdim tasmayı..Yasin o sırada yanımda olsaydı şu lafı atardım ona;
    -yasinnn
    -noldu
    -olum o levrek varya benim olacak, binecem tepesine ,verecem tasmayı ,verecem tasmayı…:laughing: :hungry:
    Neyse verdim tasmayı, 5 dk uğraşmadan sonra kıyıya aldım paşayı.. mesafe fazla olmadığı için çok zor olmadı kıyıya almam..

Arkasından yasini telefonla aradım ve şu diyaloglar geçti aramızda;
    ö-yasin
    y-noldu
    ö-gelsene bi yanıma
    y-nolduki
    y-sahteyimi taktırdın
    ö-yoo
    y-kamışımı kırdın
    ö-yoo(yasin ikimizinde genetik kodlarında levrek tutma geninin olmadığını düşündüğü için başka bir ihtimali düşünmüyor bile)
    telefonu kapatıp iyice yaklaşınca;
    ö-yasin bana bi USTAM desene (önceden girilmiş bir iddiaya istinaden)
    y-neyyy
    ö-ustam desene bana
    derken yasin balığı görür ve koltuklarımı kabartan bir söz duyulur(USTAMSINN)

İşte o an mahalledeki tek bisiklete sahip çocuk duygusuna kapılıyorum, gözlerim doluyor (kapşonumu çıkardığım için yağmurdan olduğunu anlıyorum düşen damlaların):D:D:D:D

Sağanağa yakalanmamak için aceleyle eşyaları toplayıp günü noktalıyoruz.

Tutulan levrek 54cm gelmiştir. Kilosunu ölçemedik ama yasinin arabanın bagajına koyduk ve ön tekerlekleri yerden kesti.. ordan çıkar kilosu herhalde...hihi hihi hihi

Neyseki ben trofe levreğimi tutmamın verdiği hafiflikle, yasinde üzerine oturan bu ağır yükle (önce benim levrek tutmamın verdiği yükü), balansı verdik arabaya , düştük eve dönüş yollarına….

Sonuç:1 adet levrek ve yemli takımlara gelen bilimum poşetler
    Bizimle beraber av yapan Gökhan arkadaşımızada avlandığı bölgeden levrekleri benim bulunduğum bölgeye kovaladığı için teşekkür ederim. Başka avlardada birlikte oluruz inşallah.

Kamış: okuma alumina 10-40 240 (Yasin, bak balık yakalayamıyorum diye kamışını değiştirmiştin ama hiç gerek yokmuş :D)
    Makine: mitchell avocet II
    Sahte: River2Sea Rover98 G12R

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Özkanla çok önceleri bir iddiaya girmiştik; İlk levreği yakalayıp kıyıya alabilene diğeri Ustam diyecekti.
    Ben Özkanın levrek yakalayamayacağını düşündüğümden bu iddiaya girmiştim ama maalesef benim için hazin bir son oldu :(:(:(
    Ustamsın Özkan, tebrik ederim ellerinden öpreim daha ne diiim :):)
    Ama balığı tuttuğun andaki ağzının kulaklarınla yapışmış haldeki yüz ifadeni görmek bana yetti ve arttı, iyi ki sen yakalamışsın :)

Ben yine "bu da gol değil" diyerek önümüzdeki maçlara bakacam. Bir ömür bu levreği benden önce yakaladığın için benimle dalga geçeceğini maalesef biliyorum :D

3. GencoGnc

GencoGnc Genco

Tebrikler,ne kadar sevindiğiniz rapordan belli oluyor :)

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bu arada balığı yakaladığın zaman uzaklarlardan eureka(buldum) diye bir ses duydum sanki, Yav dedim Arşimetin izmirde ne işi var :D:D:D
    Meğer bağıran Özkanmış Leureka!!! diye bağırıyormuş. Hemen Türk dil kurumunu arayın levrek tuttum manasında olan Leureka sözünü sözlüğe eklesinler :)

5. vayacon

vayacon Gürel

Özkan tebrik ederim. Umarım daha iyileri nasip olur.
    Yasin senin için üzüldüm... :) Daha büyüğünü yakalayana kadar Özkan'dan çekeceğin var :)

güzel günler...

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi daha büyüğü değil, iddiamız ilk yakalayana idi cyrr cyrr cyrr cyrr cyrr Maalesef ömür boyu kurtulamayacağım, şu anda Özkanla arkadaşlığımı kesmeyi ya da ömür boyu balık avlarından ve balık muhabbetlerinden uzak durmayı düşünüyorum :D:D:D

7. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Çok güzel- çok keyifli bir av.. ayrıca bir o kadar keyifle okuduğum rapor...

elleriniz ve yüreğiniz dert görmesin...

en güzel dileklerimle..

selamlar..

8. fztözkan

fztözkan ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    54 cm levrek
    teşekkür ederim, daha iyisi size olsun

teşekkürler , abi yasinin çekeceği var derken(bundan sonra levreği ben tasmalarım, yasine çektiririm hihi hihi )

teşekkürler,ayrıca rapordan keyif aldığınızada sevindim. daha iyisi sizlere nasip olur inşallah..

9. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, güzel balık almışsınız, hele de su üstüyle alınmış olması daha da güzel, elinize sağlık, daha iyileri rastgelsin.

10. fztözkan

fztözkan ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    54 cm levrek
    teşekkür ederim yasin . yalnız mesajında hala benden özkan diye bahsediyorsun. iddiaya riayet lütfen.usta olur,master olur,sensey olur....
    ayak ısllanmayınca balık tutulmaz diye bir söz var söyleyen seni tanımamış herhalde:laughing: :laughing:
    ayrıca balık tutmak için beni karaburunlara ,foçalara ,ıldırlara götürmene gerek yokmuş .reeling reeling

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Yasin'e de yazmıştım özelden. Bravo doğrusu, helal olsun. Süper bir av ve anlatım olmuş. Avın gelişmeleriyle sanki oradaymışım gibi oldum. :)

Yeni başlamış sayılan biri için wtd aksiyonuyla bu paşayı kandırabilmen bence çok iyi. Yasin'in buruk sevincini de anlayabiliyorum. Çevresindeki ustalar gün geçtikçe artarken kendisi çırak olarak halen takılmakta. :D:D:D

Levrek işi biraz da nasip işi, Yasin adına yapacak bişey yok. Önündeki maçlara bakacak. :)
    Bakalım bu levrek seni nasıl etkileyecek. Belki de dizginlenemez bir atçekçi olursun. Gelişmeleri merakla takip edeceğim. :)
    Rastgelsin.

12. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Tebrikler çok güzel bir balık

Sizce gelince hocam, ee ne demişler ava giden avlanır :) :)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Harika rapor olmus tebrikler. Demekki izmirde levrek var :D ( volkan sana tas atmiyorum ha ) :D

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: Taş senden gelsin güzel dostum. :eek: :eek: :eek:

Bizim klasik avlaklara gitmemek lazım galiba artık. :)

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bak '' Uzaklarda arama, ayağının dibindeyim '' diyor.:D :D

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi biz acaba çöle falan gitmesek mi ya :D:D:D kutup ayılarıyla mazallah:eek: Dediğin gibi benim için yapacak bişey yok her yeni gün yeni bir başlangıç, önümüzdeki maçlara bakacaz :)

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam valla dediğin gibi ava gittik avlandık, şimdi işin yok bir ömür Özkanın levrek muhabbetini çek :D:D

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Harbiden ayağımın dibinde Tevfik abi, kısmet işte.
    Kendim tutmuş kadar sevindim ayrıca. İlk levreği Özkan'ın. :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Kutuplara gitmeye gerek yok Yasin, bizde bu şans varken kendi gelir buralara. :) Gelince sonuç nasıl olur bilmiyorum ama :p

Örnek :

Flash, Flash, Flash....

Kutuplardan yolunu kaybetmiş bir kutup ayısı bir atçekçinin sahtesine yakalanıp İzmir sularında karaya çıkartıldı.
    Avlak isminin gizli tutulmasını ısrarla isteyen atçekçi kameramanımızı darp ederek, sıkıyosa merayı çek, bulurum oğlum seni diye tehdit etti.

Ayıda yapılan inceleme sonucu, ayının psikolojik travma yaşadığı ve kendini levrek sandığı bilim adamlarınca tespit edilmiş olup, doktor raporuyla ayının 3 saat levrek olduğuna ikna edilmesi için atçekçi tarafından darp edildiği anlaşılmıştır.

20. sabriyazici

sabriyazici sabri

çok güzel gerçekten avınız muhabetiniz daim olsun daha iyileri rast gelsin ikinizede :)