Geçtiğimiz günlerde hem iş hem gezi amaçlı gittiğim Kanarya Adalarında bulundum ve biraz gecikmeli olarak da olsa izlenimlerimi ve mini raporumu sizlerle paylaşıyorum. Volkanik oluşumların çok farklı şekillerde görülebildiği bu adalar aynı zamanda amatör balıkçılık için çok çeşitli olanaklar sunuyor. Normalde her ada için ayrı izin belgesi alınması gerekiyor ama kısa süreli turistlere karşı gayri resmi bir esneklik de yok değil. Tanıştığım Koreli bir amatör oltacı kendisinde bu belgenin 10 yıldır olduğunu ve o güne kadar kimsenin sormadığını söyledi.Biraz da risk alarak fırsat buldukça atçek yaptım.Toplamda, biri gece olmak üzere dört farklı yerde 1-2 saatlik denemelerimde, bir sürü takip ve hamle ve bir de fotoğraflardaki levreği aldım.Bu atçekler sırasında ges de kullandım ve balıkların dipten hızla gelip gesi havalara zıplatmasını izlemek hem çok keyifli hem de sinir bozucuydu.Sürekli kafaya yakın yerlere hamle yaptılar ve bir türlü taktıramadım. Çift iğneli bir ges edinmek artık şart oldu.Balığı, beyaz üzerine siyah çizgili ve fosforlu pembe ve yeşilleri olan uskumru imitasyonu bir sahte ile aldım.Olur da bir gün o taraflara yolunuz düşer de, yaz aylarında giderseniz palamut, torik, baraküda, kofana gibi iri yırtıcıları kıyıdan yakalamak mümkün.Şubat ve Mart ayları balığın en az olduğu dönem.Oralara kadar gitmişken Big Game denilen büyük balık avına çıkmamak da olmazdı. Yaklaşık 6 saat tekneyle okyanus sularını yardık ama 8 tane trol oltasına sadece ufak bir torik yapıştı.Bu avlarda hedef orkinoslar ve iri bir kılıç balığı türü olan Marlin olsa da özellikle Marlin'e denk gelmek çok da sık yaşanan bir durum değil.Yine de o atmosferi yaşamak keyifliydi.Gitmeyi düşünen olursa hiç gözünde büyütmesin.Bir kaç hafta önceden alarak oldukça ucuz uçak biletleri bulmak mümkün.Bu ucuz biletlerle uçtuğunuzda dikkat etmeniz gerek noktalar, genelde içeri verilen bagajın ücretli ve kabin bagajınız 8-10 kilo limitli olması.Ayrıca yemek falan da beklemeyin.Su içmek isterseniz o da parayla.Herkese rasgele.
resimlede anlatımınızda güzel levrekte güzelmiş verdiğin bilgilere teşekkür ederim birgün yolum oralara düşerse hiçdeğilse yabancı kalmam
paylaşım için teşekürler gerçekten çok keyifli bir gezi olmuş özelliklede marlin çok hoşuma gitti en büyük heveslerimden biridir birgün bizede nasip olması dileği ile tekrar teşekkürler.
başlığı yeni gördüm,güzel paylaşımınız için teşekkür ederim bu kısa av serüvenini balıkla süslemeniz ayrı güzellik katmış,sahtenin havaya zıplama hadisesi, o hadiseyi 2 kere peş peşe bizzat yaşadım hemide çift iğneli sahte ile ilki takılmıştı,bir anda bir sert vuruş,peşinden sahtem sıçradı tekrar attım yine benzer durum oluştu,çok düşük ihtimal vermekle lüfer olabilirdi,%90 baraküda diye tahmin ediyorum
Bir gün siz de gidersiniz umarım.Rasgele Teşekkür ederim.Size de rasgele. Teşekkür ederim.At çek olayının en keyifli yanı bence bu takipler ve hamleler.Böyle giderse yakında iğnesiz avlanıcam. : )) Bu arada bir terslik olmazsa yaklaşık 10 gün sonra 1-2 günlüğüne iş için Side civarlarında olucam.Sizinle belki oralarda karşılaşırız.Rasgele. Teşekkür ederim.Marlin şu anda oralarda bir yerlerde sizi bekliyor.Umarım bir gün ona kavuşursunuz.Rasgele. Teşekkür ederim.Bir gün gidecek olursanız daha detaylı bilgi verebilirim. Teşekkür ederim.Size de rasgele. Teşekkür ederim.Levrekler aslında tek bir balık.Işık farkından ve üstümdeki tişörtü çıkarmış olmamdan iki farklı balıkmış gibi görünüyor.Rasgele. Size de teşekkürler.Rasgele.
Teşekkür ederim.Rasgele. Teşekkür ederim.Dediğiniz gibi, birkaç balık daha hiç fena olmazdı.Rasgele. Teşekkür ederim. Evet Kanaryalar çok güzel ama inanın bana bu koca dünyanın hiçbir yeri Anadolumuz kadar güzel değil.İnsanı, doğası, kültürü, tarihi, tüm zenginlikleri ve renkleriyle bence dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz.Rasgele. Teşekkür ederim.Rasgele.