Arkadaşlar Herkese Selamlar, mrsparkle Sahil kıyısından avlanmak istiyorum avlanacağım balıklar istavrit,izmarit,kefal,zargana,lüfer,çinekop,mezgit,palamut,levrek gibi hem yakından hemde uzaktan av yapmak istiyorum. Uzak atış için telesurf marka bir kamış beğendim tecrübeli ve profesyonel arkadaşlarımız kamış hakkında bir göz atıp bilgi verirlerse sevinirim Sizce 4.20 cm mi yoksa 4.50 cm mi daha iyi olur ? Attım Ağzına Gitsin Boğazına,Herkese Rastgele reeling Ürün Özellikleri Ürün Kodu : 92328420 Boy (cm) : 420 Atarı (g) : 100 - 250 Parça Sayısı : 7 Kapalı Uzunluk (cm) : 90 Ağırlık (g) : 514 En çok satan Surf kamışının kırmızı versiyonu: D.A.M STEELPOWER TELE SURF 250g kurşun atma kapasitesi ve esnek aksiyonu ile sahil balıkçılarının favorisi haline gelen SteelPower serisi 4 farklı boyda kullanıma sunuluyor: 420 - 450cm Uzun sapı, yüksek seviyede konumlandırılmış makina yatağı, kısa kapanır ve kolay taşınır ebatları, kolay kavranır ince sapı ilk göze çarpan özellikler. Türkiye balıkçılarının kullanım alışkanlıklarına uygun olarak hem surf özelliği taşıması, hem de kapalı ölçülerinin kısa olması en büyük özelliği. İtalyan surf kamışlarının "taşıma zorluğu" problemine karşı en uygun alternatif, D.A.M kalitesi ve estetiği ile sunuluyor. - TC 24 Yüksek Modül karbon - D.A.M.-T.L.S. Gümüş çerçeveli halkalar - Paslanmaz çelik kamış yatağı - İnce sap tasarımıyla uzun atımlarda kolay kavrama - İlk parçada katlanır porselen
Üründe de belirtmiş, 90 cm kapalı boyu avatanjdır. Ben pek anlamam lakin normal bir surf kamış 120 cmden aşağı olmaz benim bildiğime göre, ürün hakkında pek iç açıcı yorumlar okumadım forumda.
Ustalar çok acil yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum Tbekler yorum için sağol dostum Herkese Rast Gelsin ...
Kerem Bey merhaba, İstanbul'da oturmanız büyük bir şans. Boğaz kıyısına gidiniz bir hafta sonu. Gözlemleyiniz insanları. Ne kullanıyorlar, nasıl kullanıyorlar. Tecrübemle sabit ucundan kıyısından bu hobiye bulaşmış hemen hemen herkes sıcakkanlı ve paylaşıma açıktır. Sorunuz, konuşunuz, inceleyip gözleyiniz. Olmaz ise İstoç ve Karaköy yanıbaşınızda, ayı gün zaman kalırsa uğrayınız mağazalara. Derlediğiniz bilgilere göre ürünleri elleyerek, pazarlık ederek güle oynaya alınız ihtiyacınız olanı. Size kamış ve makina önerisinde bulunmuş olsam uzun vadede memnun kalmayacaksınızdır. Örneğim benim yaşadığım yerde akıntı yok. Sürekli rüzgar var. Karşılaşacağımız şartlar farklı. Aksini yaparsanız ihtiyacınıza yönelik olmayan bir sürü ürün sahibi olursunuz. Sizin yerinizde olsam Sadece İstanbul'da yaşayan ve aynı koşullarda avlanan arkadaşlarımızın tavsiyelerine kulak veriniz. Genel konular hariç tabiki. Burada çok değerli ustalardan başka hiçbir yerde kolay edinemeyeceğiniz teorik ve pratik bilgileri alırsınız... İyi akşamlar dilerim.
soyledıgın kamıs bogaz ıcın bıraz agır kalıyor bende 420 sı vardı tatlı su ıcın daha elverıslı bır kamıs beklemelı av yapcaksan eger saglamdır. at cek yapıcaksan daha hafıf surf kamıslara yonel derımmm
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim Murat abicim gösterdiğin ilgiden ve bilgilendirici yazı paylaşımından dolayı ayrıca teşekkür eder,herkese Saygı ve Sevgilerimi Sunarım. Hepimizi Rast Gelsin İnşaallah
Sahil kıyısından avlanmak istiyorum avlanacağım balıklar istavrit,izmarit,kefal,zargana,lüfer,çinekop,mezgi t,palamut,levrek gibi hem yakından hemde uzaktan av yapmak istiyorum. Uzak atış için telesurf marka bir kamış beğendim tecrübeli ve profesyonel arkadaşlarımız kamış hakkında bir göz atıp bilgi verip ve yorum yazarlarsa sevinirim Almayı düşündüğüm surf kamış Shimano Vengeance AX Surf 4,20 mt 170 gr Kamış Shimano Vengeance AX Surf 4,20 mt Kamış 170 gr aksiyon , 460 gr ağırlık ile Shimano kalitesi ile üretilmiş karbon Surf kamış.Yüksek kalite IM-24 karbon lifleri ile üretilmiş , sabit ve sağlamlaştırılmış ayaklı kılavuzlar , dolgu uc.Hafifliği ile avcıyı yormayan ve ve sağlamlığı ile her türlü balık avında uzun süreler en yüksek performans ile hizmet verebilecek bir surf kamış. Teknik Özellikler Uzunluk Kapalı Boy Parça Adedi Atarı 4,20 mt 153 cm 6 80-170 gr
baktıgın shımano kamıs benımde dıkkatımı cektı cevremde kullanan yok bende aratryorum 200 gr atarlısını nexave falan dusunrsen guzel alıvıoda agır kalıo atcek ıcın cabuk yorar vengeance ıncelemk ıcın en kısa zamanda gıdıcem
Selam Gladioman , Kardeşim hangimiz Shimano Vengeance AX Surf 4,20 mt 170 gr KamışI gidip görürse tekrar buraya yazıp bilgi versin malum zaman geldi artık biran önce doğru surf kamışı almak lazım Eyvallah
Kerem, Shimano Vengeance AX Surf 4,20 mt 170 gr daha önce test etme imkanım oldu. Kamış kaliteli fakat fazla esnek olduğu için ortalama bir atış mesafesi var. Hassas, istavrit sayabilirsin. Bence daha sert, hızlı aksiyonlu ve daha ağır atarlı kamışlara yönelmende fayda var.
Surf kamış alırken, yani uzağa atacak kamış alırken, ilk bakılacak şey, aksiyonudur: Surf kamışın hızlı, yani fast aksiyonlu olması elzemdir. Bazı satıcılaırn sitesinde, sert aksiyonlu filan gibi saçma sapan laflar duyuyorzu, ne demekse. Bununla karıştırmayın. Kamışın ucuna bir ağırlık bağladığınızda, kamışın sadece en uçtaki %25 kısmı eğilecek en fazla, kamış boyunca yay gibi olmayacak. Hızlı aksiyonlu bir kmaışsa, ancak ondan sonra diğer özelliklerine bakmak anlamlıdır. Şemsipaşa'da, samurai savaşçısı gibi abanıp yallah sallayan elemanlar, 100m'yi zor bulurken, milletin 250m atış yapıyor olmasındaki temel espri budur. Sarkaç atışı şu bu demeyin şimdi. O kamışla sarkaç atışı yapayım diyen, kurşunu kendi kafasına indirir zaten.
Ay sonu İstanbulda olacağım.Buluşup sohbet etmeyi çok isterim.Bana bu imkanı verirsen sevindirirsin Sevgimle kal
Elbette olur, çok sevinirim üstadım. Mekan ve zaman bildirirsen, orada olmaya çalışırım. Hafta içi 18:30 dana sonra, hafta sonu herhangi bir vakite uygun oluyorum.
Ceyhun Merhaba, Öncelikle gösterdiğin ilgiden dolayı teşekkür ederim kardeşim.Sahil Kıyısından ve Boğazdan uzağa atabileceğim iyi aksiyonu olan bir surf kamış almak istiyorum boyu 4.20 olucak ama daha sert ve ağır atarlı kamış olarak ne tavsiye edersin kardeşim ? Bir an önce Tavsiyelerinizi bekliyorum Hepinize Rast Gelsin
BU KAMIŞ NASILDIR ARKADAŞLAR ACİL BİLGİLERİNİZİ RİCA EDİYORUM ! Lineaeffe Turnafresh Karbon Surf Kamış 4.20m 100-250gr Turnafresh belki de olta balıkçıları tarafından en çok bilinen kamışlardandır. İlk çıktığından beri herzaman en çok satılan, kullanıcıların birbirine tavsiye etmesi ile ünü daha da fazla artan bir surf kamışıdır. Eğer İstanbul'da boğaz kıyılarında gezintiye çıkarsanız, oltacıların elinde en fazla göreceğiniz surf kamışlardandır. Sebebi ise onun zor işlerin kamışı olmasıdır. Boğaz gibi akıntısı gemileri dahi sürükleyen bir yerde yüksek gramajlı kurşun atışına ve uzak atış ihtiyacınıza cevap verebilen kamışlardan bir tanesidir. IM7 yüksek karbon modüllü üretim Boy : 420cm Atarı : 100g-250g Kamış ağırlığı : 549g Kaliteli porselen misina klavuz halkaları Sıkı tutuş sağlayan ince sünger kaplama sap kısmı Kolay taşıma için ilk parçanın klavuzu katlanır yapıdadır. Kapalı boy : 138cm Kumaş kılıf
Herkese Selamlar , Yaptığım araştırmalar sonunda Siz Değerli forum üyesi arkadaşlarında fikirlerine danışarak almaya karar verdiğim surf kamış Lineaeffe Surf Mill 420cm Surf Olta Kamışı Olta balıkçısının vazgeçilmez av malzemesi üreticisi Lineaeffe'nin yeni surf kamışı Surf Mill, hafifliği ile sizi büyüleyecek! Surf disiplini için gerekli olan hafifliği sağlayarak daha az yorulmanızı sağlar. Sadece 335 gram ağırlıktadır. 220 grama kadar kurşunu rahatlıkla en uzağa atmanızı sağlar. Çıktığı günden beri Karaköy mağazamıza gelerek kamışı inceleyen herkesin beğenisini kazandı. 420cm boydaki Lineaeffe'nin Turnafresh, ImCasting, AcCasting gibi kamışları 540 gram ağırlığa sahiptir. Bu kamışta Lineaeffe hafifliği hedeflemiş ve bunu da 335 gram ile başarmıştır. Daha az yorularak, daha çok at çek yapmanızı sağlayacak, keyifli ve güvenli bir karbon surf kamış. Kamış ağırlığı: 335gr Atarı: 220grama kadar Kapalı uzunluk: 140cm Açık uzunluk: 410cm (Kamış üstünde 4.20 sınıfında olması sebebiyle 420cm yazıyor fakat 410cm'dir gerçek uzunluğu) Parça sayısı: 4 Not: Spider Surfer modeli ile benzer özelliklerdedir, farklı olarak 10 gram hafif olmasının yanısıra biraz daha küçük klavuz halkaları ve değişik tipte klavuz sargılarına sahiptir. Tekrar sormakta fayda var diye düşündüm boğazda kıyıdan ve sahilden surf kamışla avlanan arkadaşlarımızın yorumlarını rica ediyorum Saygı ve Sevgiler
Sköylü hocam ben de arkadaş gibi surf kamış arıyorum rapalada kullanmak üzere temel amaç arkadaşla aynı yüksek agırlıktaki kurşunu uzağa atmak.hızlı aksiyonlu kamışlar 200 liraya kadar hangileri aceba.zira senin de dediğin gibi hızlı yerine sert aksiyonlu deniyor. kıyıdan sarıkanat için hırsızlı takım yapmak üzere hangi kanca markasını ve numarasını önerirsin?
Extreme Cast, Vercelli Enygma, ALBA 4110 vs. hepsi hızlı aksiyonlu kamışlar. Ama acayip çakma bir markanın acayip bir 20 TL'lik kamışıda hızlı aksiyonlu olabilir. hızlı aksiyonlu olmak, her şey tam demek değil. Mesela, yukarda adı geçen turnafresh yavaş aksiyonludur. Ağır, sağır, uzak atışta başarısızdır ama kırmak pek mümkün değildir. Velakin kılavuzları çabucak dökülür, elde kalır. Hızlı aksiyonlu olacak, bu şart. Fakat kafi değil. Başka özellikleri de iyi olacak. Örneğin Surf Mill'de tahminimce hızlı aksiyonlu bir kamış. Ama budur, alın demek güç, çünkü kılavuzları vs. ne kadar tatminkardır onu bilmek zor. Lineaeffe'lerin mesela uç kılavuzları çıt kırılır hemen. Cengiz balıkçılık sağolsun, yenisini hemen temin eder ama, 40 - 50 TL masraf edip gittiğiniz avda, kılavuzun kırılmasıyla ortada kalmanız hiç çekilir bir şey değil. Genel toplamdan bakarsak, Vercelli Enygma diye bir kamış, bir parti geldi Türkiye'ye. Fiyatı da en son 175 filandı. Bir araştır derim, belki bulursun.
Shimano Nexave CX Tele Surf 4,20mt 200gr bu hakkında bilgisi olan var mı rapala için kullanmak istiyorum