Merhaba arkadaşlar, Uzaktan kumandalı tekne ile sırtı yapmak için düzenek hazırlamaktayım. Teknenin arkasında levrek için gerekli düzenek olup, uç kısmından da kıyıya bir ip gidecek şekilde düşünüyorum. Bu konuda denenmiş fikirleri bekliyorum.
tekneye balık tutulan bir video vardı sitede araştırırsanız bulursunuz bulundugunuz bölgede büyük balık varsa teknenizi gezmeye çıkarabilir birde kumandanın çekiş mesafesini iyi belirleyin.yoksa gemisiz kaptan olursunuz.
Ben aynı sistemi gölde turna için tasarladım.Çok rüzgarlı havalarda zor oluyo çekim mesafesinide iyi ayarlaman gerekiyo
Buyur abicim Çok yardımcı olmasa da daha çok heveslendirir http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=35920
ersin bey aramıza hoş geldiniz...lütfen tanışma bölüme bir tanışma başlığı açın...diğer üyelerimizde mutlaka size bir hoş geldiniz demek isteyecektir... bunun dışında buna ait bir video sitemizde mevcut...ancak hazırladığınız bu sistemde bot motorunun yeterince güçlü olması gerekiyor...eğer büyük ölçülerde bir balık yakalanırsa botunuza buğulu gözlerle elveda demeniz gerekebilir... buda videonun linki...umarım işinize yarar... http://www.vidivodo.com/102527/tekne-balikciligi
en azından tekneyede 100 metrelik birmisina ve kasnakla karadan bağlantı kurulmalı kumandanın menzili dışına çıktığında yada büyük bir balık tekneyi alıp götürdüğünde iş başa düşecek ve elinizle çekmeniz gerekecek Uygulanırlığı sakin bir gölde oldukca iyi sonuç vere bilir ama denizde ne kadar başarılı olur oda ayrı bi osrun ölü deniz gibi sakin dalga almayan ve esinti ve rüzgarın olmadığı koy bulmalısınız
Kendiniz yapıyor iseniz 2.4ghz kumanda kullanırsanız 400-800 metre kumandanın çıkış gücüne bağlı menziliniz olur.Şu an ben de aynı iş ile uğraşıyorum ve dengeli olması için derin salmalı bir trimaran şeklinde yapıyorum.Parça temini konusunda (su geçirmez esc,pil,kumanda,motor,servo,pervane vs mevcut) şu siteden faydalanıyorum.İşinize yarayabilir.Kolay gelsin. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10608&Product_Name=Hobby_King_GT-2__2.4Ghz_2Ch_Tx_&_Rx_
verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim. Eğer bir gün başarılı sonuç alırsak video ve fotoğrafları da paylaşmayı isterim. Ben izmir Karaburun 'da avlanıyorum. Bu oyuncağı 8 yaşındaki oğluma balık tutmayı aşılamak için hazırlıyorum. Tekrar tşk.
Nasil yani :S ? Uzaktan kumandali oyuncak teknenin arkasina sahte takim gezdirerek balik avlamaktan mi bahsediyosunuz?Yoksa ben mi yanlis anladim ? :S
Ya vallahi ilk defa duydum. :S Cok ama cok ilginc oldugunu dusunuyorum simdi.Fakat nasil kullanilir,yada diyelimki buyuk bir balik geldi tekneyle beraber suyun dibine indi....Ne olacak? Hicbir fikrim yok su anda bu teknikle ilgili.Bu nasil akildir yahu ? Vallahi dusunen cok iyi dusunmus aslinda Ama fenada fikir degil hani. Acaba tatlisu da turna avinda etkili olabilirmi?
8 yaşındaki oğlunuza balık tutmayı aşılamak istiyorsanız eline kamış ve makine verin. Uzaktan kumanda onun için çok farklı bir deneyim olmayacak sonuçta.
Teknenin içindeki boşluklara köpük sıkarak hem ağırlığını ve dengesini arttırmalı hem de balık yakalanması durumunda dibe batmasını engellemiş olursunuz. İp bağlayamzsınız kısa sürede motorun pervanesine dolanır yada ip uzadıkça motora binen yük artar ve yamulur. Üstelik bu ip deniz üstünde herhangi bir ota çöpe vs takılırsa kilolarca ağırlık yapmaya başlar. İp bağlamaya zaten gerek yok. Balık yakalanınca dibe gitmek isteyecektir. Siz tekneyle balık arasında en fazla 2 m lik bir kalama bırakacaksınız, balık dibe gitmeye çalışsa bile teknenin içindeki sıktığımız köpükler nedeniyle batıramayacak. Motoru kedi gücüyle kıyıya çekmek çok kolay olacaktır. Özellikle levrek yemi yuttumu çok fazla gezen bir balık değildir. Tabiki olabilecek 5kg ve üstü bir balık ihtimaline göre ya çok iyi yüzücülüğünüze yada yanınızada bulunacak bir deniz taşıtına güvenmeniz gerekebilir. Piyasada satılan kumandalı oyuncakların menzili 100 m lere gitmiyor. En fazla 40-50 m leri görüyor. Yazılanlara inanmayın. Yeterli değil. Arkadaşın söylediği kumandalardan almak şart.Ama onların maliyetleri biraz fazla sanırım. Av saati olarak denizin üstünün genelde sakin olduğu 5-8 arasını seçebilirsiniz. Az bir dalgada bile bu iş olmaz. Bunun dışında çok daha basit çok daha ucuz ve kolay bir yöntem söyliyim. Kimsenin olmadığı bir sahilde derinliğin 1m leri geçmediği noktalarda levreğin girdiğiyerlerde kumandasız birmilyoncularda satılan 5TL lik pilli küçük teknelerden alın. (genede hep aynı tekne satılıyorBir karışı geçmeyen boyda alttan gizli pervaneli, yosuna karşı ideal) Büyükçe 3m civarı bir sopa yada kargıyı kuma saplayın. Kargı yada sopanın başına dönebilen bir halka takın. Halkaya da 5m lik bir misina takın. Misinayı pilli küçük tekneye bağlayın. Teknenin içine yüksek amperli bir pil koyun. Zaten motor küçük olduğundan pili 4-5 saat gidiyor. Ama pili koyduktan sonra motorun içine su kaçmasın diye her yerini boşlukları silikonamayı unutmayın. Yoksa zamanla su girip batırıyor. Teknenin altındaki dümenini çok hafif sağa çevirin. Ama çok hafif. Tekne hafif sancak yönüne gitmeye çalıştıkca sadece kargının etrafında 5m lik açıyla dönüyor. Teknenin sadece 1.5 - 2m arkasına plastik bir raglou takın. Çok dalgaa olmayan bir akşam sistemi kurun sabah erken gidip balığınızı alın. Ama büyük bir levreğin raglou yerine tekneyi fare türü bir şey zannedip tekneyi yutma ihtimalini de göz ardı etmeyin Anlaşılmayan yer olursa sorabilirsiniz. Karıştırmayın orasını Babam çocukken bana kumandalı araba alırdı kendi oynar bana baktırırdı. bak ne güzel gidiyor derdi
Hakikaten boyle ilginc bir bilgiyi ogrenipte sasirmamak elde degil. Fakat o oyuncak tekne daha kaliteli daha buyuk birsey olursa tam bir trolling olur Kesinlikle ogrendigim iyi oldu.Allah uzun omur verdikce bu bilgilerden yeri geldigince yararlanacagim. Rastgele...
http://www.rcfishingworld.com/ Çoktan yapmışlar. Hatta abartmışlar yemlemesini ve balık buluculusunu bile yapmışlar. http://precisioncaster.com/
Allah Allaaaah! 40 yil dusunsem aklima gelmezdi gercekten.Oysaki hergun :" acaba soyle yapsam daha iyi olurmu,acaba boyle yapsam nasil olur" diye hep balikavi yontemleri dusunurum.
süper hocam. sazlıklı göller için ideal olabilir. eğlencelide balık tutamazsak tekne kullanırız. süper süper