Daha önce açılmamış olması dileğiyle,bana çok ilginç geldi. http://video.google.com/videoplay?docid=-1289934804739808959
Gerçekten çok güzel, daha önce çok isteyip deneme fırsatı bulamadığım bir olay. Denizde kıyılarda levrek sırtısında kullanılabilir
özellİkle denizin sakin olduğu zamanlarda müthiş iş yapar diydüşünüyorum Ama sanırım kalamayı biraz uzun bırakmak lazım.ama uzun mesafe de uzaktan kumananın etkili olması lazım en az 100m mesafeli olmalı nerden bulacaz bu tekneyi Eminönünde 10 15 ytlye uzaktan kumandalı arabalalar saatılıyor onlara straforlardan bir düzenek yapıp benzer bir uzaktaktan kumandalı tekne yapamazmıyız? Gerçekten enteresan br fikir aslında bizim tekneyle yapacağımız benzin masrafıyla şarzlı pil masrafı kıyaslanamaz herlde ? Şu işi biraz araştıralım derim ?
Uzaktan kumandada Radyo kontrollü olanlar tercih edilirse kumanda mesafesi 2-3km ye kadar uzatılabilir.Pil konusuna gelince genellikle pilli olan tür teknelerin kullanım ömrü pilin çabuk bitmesi nedeniyle 10-15dakika ile sınırlıdır..Bu oyuncakların sıvı yakıtlı motorlu olanları hem çok daha güçlü hemde kullanım açısından daha verimlidir..
hakısın benzinlileri çok iyi olabilir ama pahalıdır sanıyorum Bir kaç takım şarzlı pil ile sorun çözülebilir bence çünkü zaten dielimki sahilde oturuyoruz denizde sakin sabaK saat 6. (insan anlatırken heyecanlaıyor ) Zaten ortalama 5 dakkada bir tekneyi kıyıya alıp srapalanın temizliğini konrol tmek gereklidir Hem benzinli modeller çok ses yapar pilliler çok sessizdir. malum şazlı piller de aşırı derecede ucuzladılar Sahilde otururken zaten görüş mesafemizden ayrımadan gezdirmek lazım tekneyi. Herhalde zaten levrek kıyıda olacağından 2-3 km gereksiz olur. Burda önemli olan bence 100 m bir mesafede etkili olsun yeterli hatta o bile çok ama tedbiren olmalı diye düşünüyorum. Ama bu tekneyi acava nerden bulurum. Oyuncakçılara gitsek dünyanın parasını isterler eminim. en iyisi kendimiz yapmak hatta sırtı için için özel yapıp seri üretime geçmek ama nasıl?
Aşağıdaki linkte bol miktarda var..İster kendin kurabilir istersen hazır alabilirsin.. . http://www.modelizmo.com/urunler.asp?gid=306&shf=2
bir tane alıp deniyeceğim bakalım sonuçta işe yarayacakmı tabiki tek korkum bir trofenin takılması bu durumda bizim tekne olur denizaltı Ama sanırım köpüklerle teknenin içini desteklersem su üstünde tutabilirim.
Bence küçük olanlar dışındakileri trofe bir balık pek batıramaz..Yarım litrelik pet şişeyi 6kg levrek ençok 3-5dakika su altında tutabiliyor.
ebat olarak ve hız bakımından dezavantajı olacaktır ama 2 ad 2lt boş kola şişelerini teknenin yanına monte etmek çok iyi olabilir batmasın diye.güzel bi fikir.
Ya geçen yaz vardı yeğenimde bu teknelerden.. Nereye koyduk yaa..(korkma yeğenim valla balık avlıyacaz ))
bu taktik gecen sene bizim arkadaşın aklın gelmişti ama ben tekneyi batırır diye olmaz demiştim demekki oluyormuş tşkler
İddaya girerim böyle balık avlayan olmamıştır. Arkadaşlar bu sabah elime ulaşan haberi ve görüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum. Amatör balıkçılığın da gözünü çıkartmışlar yani http://video.eksenim.mynet.com/video/105293 Konu daha önce açılmış göremediğim için özür dilerim.
yav beni iştaha getirdi vallahi şimdi hanımı kandırıp bizim keratalara diğe (bakmayın yaşıma Allah bağışlasın iki oğlum var ) bi tane tekne alıp bunu uyguluycam hemen
doğan abi videodaki olayı seninde bir an önce uygulaman lasım.gerçektende akıllıca bi olay ama büyük balık olan yrde deneme. yoksa oyuncağı olta yerine yem yapmayasın.