Uzaktan kumandalı tekne

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Av.AHK tarafından paylaşıldı.

1. Av.AHK

Av.AHK Ali

Arkadaşlar merhaba. Forumda konu var mı bilmiyorum, araştırdım ama bulamadım.

40-50 metre kontrol alanı olan uzaktan kumandalı bir teknenin 2 metre arkasına sahteyi bağlayıp suda dolaştırmak fikrine nasıl bakıyorsunuz?

Ya da, yemli iğnemizi bu tekne ile ileride bırakmak konusunda düşünceniz nedir? Böylece uzak atışta yemin iğneden düşme sorunu da ortadan kaldırılabilir gibi duruyor.

Ancak, sahteyi dolaştırma konusunda şöyle bir problem oluşabilir, gelen balık gücünü de kullanarak tekneyi dibe çekebilir.

Konu hakkında çeşitli fikirlerinizi bekliyorum. İyi günler.

2. Evrensel

Evrensel Evrensel

Bence yiyeceğin balığı satın alsan daha zahmetsiz olur :) zira balığı tekneye tutturacağına göre keyif yada heyecanla pek işin yok.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ehehehe

Benim ve birçok kişinin hayallerini süsleyen bir düzenek, kumandalı tekne. :)

Daha önce de konusu geçmişti ama nerde hatırlamıyorum. :)

Teknenin yanlarına bağlanacak plastik 5 litrelik su şişeleri teknenin dibe batmasını engelleyecektir büyük balık vurursa. :D:D:D (En azından ben öyle düşünüyorum :D)

Kumandalı tekne fiyatları ne kadar? Araştırdınız mı hiç? :D:D:D

Ne kadar zevk verir bilmiyorum ama bende denemeyi düşünmüştüm bi ara. :D :D :D

4. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    en küçük rüzgar, senin o pet şişelerle tekneyi uçurup götürecektir..

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Türkiye'nin en büyük forumlarından birinde smodluk yapan arkadaşım; böyle tenkit edici yazmamak lazım bence. :)

Zevkler farklı farklıdır. Limitlere uygun olduktan sonra, saygılı avlandıktan sonra neden olmasın?

Bırakma takımıyla da avlanmamalı o zaman. :rolleyes:

Kıyıda kumanda elinde teknen iri bir balıkla mücadele ediyor. Bir yandan teknenin motorunun çıkardığı su ve hengame, diğer yanda balığın kuyruk darbelerinden çıkan hengame?

Böyle bir mücadeleyi izlemeyi kim istemez?

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Motor güçlü olursa gene götürür mü?
    Zaten öyle bir uzaktan kumandalı tekneyi ben olsam sakin havalarda kullanırdım. Tekneyi riske atmazdım. hihi Gözümde hep sabah suyunda gün ışımışken kullanmak var. Gerçi arkadaşın hayali, ve konusu ama bir sene önce falan, düşünmedim değil :rolleyes: hihi

300-500 tl'lik güçlü bir tekne düşünmüştüm. Tutamasam da tekneyle oynamış olurum diye düşünüyordum. Arkadaş konu açınça hortladı isteğim. :D:D:D

7. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    ben bir ara barcinoya merak salmıştım uzaktan kumandalı tekneden daha iyi olduğunu söyleyebilirim en en önemli özelliği yapımı kolay ama kullanması biraz deneyim istiyor uzun bir sahil var ise ideal bir avlama aracı
    videosu http://www.youtube.com/watch?v=2OTHj_uPoAA
    da mevcut yapmak isteyen arkadaşlara ugraş olsun rasgele

8. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Bursa av fuarında vardı öyle tekne satan bi firma.Balığı bırak kayığı çektiriyorlardı :)

9. shadow23

shadow23 Anıl

10. ozzyville

ozzyville Ozan ÖZYÜKSEL

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 430 Fuji Guides , Okuma Cedros Distance 450
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000A , Okuma Avenger AV65-a
    En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    Maket helikopterle bir adam tutuyordu bir videoda , gayet ilginç ve heyecanlı olur bence :)

11. ARIKANNNN

ARIKANNNN Arıkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 4.20 & Okuma V-System 2.40m 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Bluehawk 765
  12. ozzyville

ozzyville Ozan ÖZYÜKSEL

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 430 Fuji Guides , Okuma Cedros Distance 450
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000A , Okuma Avenger AV65-a
    En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    Bu arada bu barchino nasıl kendi kendine yol alıyor , bir motor göremedim ???

13. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    arkadaşlar radio kontrollü hava, kara deniz araçları ile uğraşan biri olarka yazıyorum,

ilk iş kumanda, araç ve tekne kumandaları aynı. pistol kumanda olarak geçiyor. kumandaları 2-3 kanal,
    tekneyi kullanmak için 2 kanal kumanda yeterli, bir tanesi gaz, diğeri ise yön,
    sessiz olması için elektrikli bir motor kullanacağız.

boyut olarak 1kg lik bir balık çekeceğiniz düşünürsek, tekne boyutunu yaklaşık olarak 2 metre yapalım.

tekne kabuğu ne olur bilmiyorum onu bu işe merak salan araştırmalı, yada yaptırılırsa 500.tl civarında bir maliyeti olur diye tahmin ediyorum.
    2/3 kanal dsm piston kumanda 250.tl
    Motor: 1000kv watercooled outrunner 250.tl
    Esc: 60/100amp watercooled brushless ESC 350.tl
    Battery: 3s 3000mah 40c lipo pil 75.tl
    servo : 10kg lik bir servo yeterli olur. hem tekneyi hemde balığı yönlendireeceğini düşünüyoruz.
    pervane, shaft, yeke, dümen palası, kaplin mount araparatlar derken 100.tl diyelim,

yaklaşık 1500.tl civarında çıkar,

yukarıda yazdığım parçalara hakim, ne alması gerektiğini nelere dikkatmesi gerektiğini bilen biri cin malı kumanda dahil 300 tl civarında mal edebilir. kabuk hariç.

oyuncakta böyle olacak, ister balık tut ister sen oyna
    http://www.youtube.com/watch?v=K9ZC46dzMzk

14. Av.AHK

Av.AHK Ali

Eğer maddiyat kısmında isek, balık avı için harcadığım para çok yüksek :) Yani o düz mantık pek işe yaramaz :)

Heyecan kısmına gelirse, oyuncak teknenin pil ömrü en fazla olsun sana 20 dakika 25 dakika, bu da bütün bir avı tekne ile yapmayacağımız anlamına gelir ki, denemeni tavsiye ederim tekneyi kullanmak da heyecanlıdır :)

15. Av.AHK

Av.AHK Ali

Dün sahilde bir arkadaşa konuyu açtığımda kendisi yaptığını söylemişti. Elektrik mühendisiymiş, 75 santimlik bir tekne, el yapımı olduğu için 150 tlye mal ettiğini söylemişti.

Bikaç oyuncakçı gezeceğim, tuzlu suda kullanılacak tekneler genel olarak bi miktar daha pahalı.

Teknenin arkasına yarım metre boyunda bir çubuk ve esnek ve ufak bir kanca takıp, misinayı oltayla kavuşturabilirsek balık vurduğunda tekneyle değil oltayla çekim imkanı doğabilir. Tabi bunun için deneyim gerekli :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1500 lira çok pahalı be Hakan. :p :eek: O fiyata bot alınır. 1 kiloluk balık için 2 metre tekne çok büyük değil mi Hakan usta? :confused: :confused: :confused: 2 metre, dile kolay......
    Nerdeyse polyester tekneye uzaktan kumanda takma seçeneğini düşündürtecek. :D:D:D hihi

Bende işyerinde açan sitelere kabaca baktım 300 - 350 tl'ye 63 cm 25 mil yapan tekneler var mesela... :D

Ben kabaca yanlara birer tane 2 litrelik pet şişe bağlasam, şişeler suya değmese ama balık binerse tekneyi tutmak için destek olsa, yarım saat balığı yorunca tekneyle rahat alınabileceğini düşündüm ama ben mi yanlış düşündüm :confused: Yoksa ilk avda tekne mortingen mi olur.

Sahilde değil, kapalı havzada kullanacağım mesela. Denizle pek mücadele etmeyecek diyelim aldığım tekne?

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    O seçeneği bende düşündüm ama tek başına, hem pratik olmaz, hem avlaktaki birçok kişinin avlanmasına engel olunur. O şekilde 2 kişi ekip çalışması yapması lazım bence.

Biri kumanda elinde tekneyi yönlendirirken, diğerinin kamışla tekneyi takip etmesi lazım ki teknenin kıçı suya girdimi tasmalasın. Uygun ve kimsenin olmadığı avlaklarda kafa dengi bir avdaşla çok keyifli olabilir zannımca. :p

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    1 kg luk balığı tutacak bir tekneyi, 2.000 TL den ucuza mal etmeniz pek olası değil.

Eğer uygun düzenek ekler, tekneyi şamandıra gibi kullanabilirseniz, yani balık vurunca, olayı eldeki kamış, makine ikilisine devredcek bir yapı ile, maliyeti düşürürsünüz bir hayli.

Bir kaç hususa çok dikkat edilmiyor. en başta gelen ise şu: Vakit.

Örneğin, işi bildiği bariz bir arkadaş güzel bir liste vermiş. 3000mah 40c pil ve 1000kv motor. Bu motorun 2m lik tekneyi itmek için yaklaşık 10A gibi bir akım çekmesi gerekiyor. Bu da pilin 20dk dayanabilecek olması demek. O teknede o itiş gücüyle, 20dk içinde, 200m ancak yol alır büyük ihtimalle.

Kısaca, bu çabucak biten pil belası yüzünden, bu araçların kullanımı, arkasına bir sahte takıp gezdirme açısından hiç akıllıca olmuyor maalesef.

bu noktada, taktik değiştirip, tipik uskurlu bir tekne yapmak çözüm olabiliyor. Bu pil ömrünü dramatik olarak artıran bir iyileştirme, ama suda yüzen ot, yosun vs. büyük tehlike arz ediyor.

Eğer bunlara dikkat edilirse, hele birde abartır, bir balıkbulucu, bir su altına bakan kamera eklerseniz, cidden son derece keyifli bir alet oluyor; tecrübeyle sabit. Sürütme yapıp balık tutturmak bir keyf ama, asıl keyf veren keşif operasyonu oluyor o zaman.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serdar abi, bence bazı avlaklarda çok ucuz teknelerle bile gayet başarılı olabilir gibi geliyor. :rolleyes: :confused:

Mesela 350 tl'ye 25 mil yapan 63 cm'lik bir tekne aldık. Denizde, derinde değilde, akarsuda maksimum 1 - 2 metre derin suda gezdirecez. Tekneye hafif malzemeden atkı yaptık diyelim. Yanlara 2 tane 2 litrelik pet şişe, atkılara da 1 litrelik pet şişeler koyduk. Yani sal gibi bişeye dönüştü. Yüzen şamandıra gibi.
    Teknenin hızına ve su yoluna bakarak diyelim 5-6 metrelik misina ve arkasına ragot bağladık. Balık vurunca ilk baskı teknenin arka tarafına olacaktır. O yüzden arkaya da deniz kolluğu takılmış bir ped şişe koyduk diyelim. Bence 3 kilo balığı bile yorabiliriz gibime geliyor. Hele balık levrekse, 15 dakika sonra kesilecektir. :rolleyes: mrsparkle
    Bence ucuz yollu da sanki yeterli donanımla, başarılı olunabilir gibi geliyor.
    Denesem mi napsam :confused: :rolleyes: hihi :p

2 metrelik suda 5 metrelik misina payı varken onca ped şişesini batıracağını sanmıyorum. Çok olsa 2 saat gezdirir tekneyi. :D:D:D

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Çocukluk dönemlerimizde uzaktan kumandalı oyuncaklar göremedik.cyrr cyrr En afilli oyuncağımız, sürtmeli arabalardı.:D :D Şimdi çocukların elinde görünce, özenip de oynayasım gelmiyor desem, vallahi yalan olur.:D :D

Şimdi size bir soru sormak isterim.:confused: :confused:

Böyle 300-500 liralık bir tekne ile helikopter ile bahsettiğiniz bu avı yaparken, hasbel kader 5 kiloluk bir Akyayı, Levreği yapıştırırsanız, kim kimi çeker ? Tekneyi kıyılatabilirmisiniz ? Yoksa, hüzünle o balığın korsanlık yapıp, tekneyi, helikopteri kaçırmasını mı seyredersiniz ?:confused: :confused: :D