Merhaba arkadaşlar bugün zargana yakalamak için bakırköy sahiline gittim. Amacım ilk gümüş yakalamak sonra zargana için şansımı denemekti. 1 tane gümüş yakaladım hemen flato çıkarıp attım zargana topu ile o o şekilde beklerken 5 6 tane midye çıkardım kayalıklardan gümüş icin yem yapacaktım. Onları çıkardım ayıkladım. Oltaya bakıyorum bir hareketlilik yok. Oradaki bir iki olta atan çocugun kösteklerini düzelttim dedim bakıyım bir oltaya ne gelen var ne giden. Bir baktım kıyıya yaklaşınca oltanın arkasında bir balıgın oldugunu gördüm fakat balık ölmüştü döne döne geliyordu. İlk istavrit sandım şaşırdım. Fakat balığı elime aldığında bir yaprak çinekop olduğunu gördüm. Fakat balık ölmüştü... Denize 1 adet lüfer ailesinden balık borcum var. İlk yakaldığım lüfer ailesinden limit üstü balığı salacağım. Ne biliyim içim burkuldu. Bu arada merak edenlere bakırköy sahili 1 haftadır beni şaşırtıyor. 4 - 5 gün önce biri kayalıkların 1.5 2m önünde levrek vurdu zıpkın ile 40 45 cm kadar. Ve bugün bir yavru çinekop. Eminim tepki alacağım fakat bu bana ders oldu oltayı atıp bırakıp başka şeylerle oyalanmamayı öğrendim 15 senedir olta atmama rağmen. Umarım yaptığım yanlışı siz yapmazsınız... Herkeze rastgele
Ne kızması olurmu hiç? Bu kadarda üzüldüm demişken kızılamaz sana ama keşke yazmasaydın buraya be abicim, eminim o fotoğrafladığın parmaktan az büyük çinekop bazılarının iştahını kabartacaktır ve mutlaka oraya gidip çinoya olta sallayan olacaktır.
Zargana icin gumus yakalarken gumus caparisine cok atliyor yavrucaklar baligi zedelemeden geri ssaliyorum suda bayagi bi yaprak var eger yasaga uyulursa onumuzdeki sene lufergiller familyasi patlama yapacak insallah
Bencede yazmasaydın keşke...bu yavruya balık diyen ve buraya sadece ne var ne yok için giren çakalların iştahını kabartacaktır..saglık olsun
gayet güzel bir baık tebrikler lezetli gözüküyor şaka bir yana olur böyler tüm oltacıların bir yıl içinde tutuğunu bir trol 1 günde tutuyor kafayı takacak birşey değil özkan abi gümüş çaparisi dediğin nasıl birşeydir nerden temin edebilirim malum zargana mevsimi geliyor karadenizde
Geçen hafta balığa gitmiştim,acaba lüfer başlamışmı diyede yanıma bir adet hırsızlı takım aldım.İlk atışımda takım takıldı ve koptu.Daha sonra kayalıklarda takım satan abinin yanına gittim,takımcının yanındada herzaman avlakda gördüğüm avlağın yerlisi amcalar sohbet ediyorlardı.Gittim lüfer takımın varmı abi dedim. "-Canım be ben dün denedim,Çok ufaklar daha,yazık günah yaprak geliyor oltaya,erken daha uğraşma" Diye cevap verdi.Ordaki amcalarda birden muhabbete girdiler yaprak geldi geçen gün geri suya saldık daha 1 ay olta atılmaz gibisinden muhabbete tutuştular.Ama arkadaşım bi gün önce kumburgaz sahilinden 35 cm lüfer almıştı.Israrla takım istedim.Amacım sadece lüferin gelip gelmediğini öğrenmekti.Malzemeci ısrarlarıma karşılık takım vermedi. Yani demem odurki halkta artık bilinçlenmeye başladı,amatör olarak oltayı ellerine yeni alan insanlar bile yavru balığa karşı duyarlı davranıyorlar.Yapılan o kadar eylem o kadar çaba emek belki istenilen yerdeki yetkililere tam ulaşmadı ama,bu sayede halk bilinçlenmeye başladı.
Merhaba ; Biz amatörler istediğimiz kadar hassas olalım bu konuda , etik davranmaya çalışalım yinede farketmiyor maalesef. Çünki ticari balıkçılık yapan " bazı " gruplar bildiğimiz piknik tüpleri ile denizin dibinde canlı bırakmamacasına balıkları katlediyorlar. Haliçte aynı anda 5-6 trol teknesi geziyor kimse engel olamıyor. Bunları amatör balıkçı ustalardan , görgü tanıklarından duydukça tüylerim ürperiyor . O yüzden sizin bilmeden aldığınız yavrular sizi üzmesin , 1-2 yavrudan deryalar kurumaz .
Teşekkürler arkadaşlar , abiler. Birazdan yine balığa gideceğim bugün oltayı başıboş bırakmak yok . Herkeze rastgele, belki yaşadığım şey size de ders olur oltayı başıboş bırakmayalım .
Arada sirada girip neler olup bitiyor bakiyorum Abi. Ama cok kalamiyorum.Bugun icimden gecti biraz karaladim ciktim. Kisaca kisacik bir zamanda azicik ozlem giderdim. gecmis Bayraminizi kutlar saygilar sunarim. Gorusebilmek dilegiyle...Saglicakla kaliniz.
GorkemDavazlı,kardeşim; bu olay bir yol kazasıdır,hepimize olabilir. nitekim av sırasında birçok balığın yavrusu takıliyor oltalara ve biz onları tekrar suya iade ediyoruz,büyüyüpte gelsinler diye. ama senin balık zaten ölü gelmiş, zamanında fark etseydin,salacağından eminim...
Sevgili dostum Nuri, cok degerli Abim, Senin ve diger dostlarimin da gecmis bayramini en icten dileklerimle kutluyor , saygilar sunuyorum.Unutulmamak ve sizin kadir sinas dostlugunuza nail olmak buyuk bir tad.Tekrardan cok tesekkur ediyorum. Gorusebilmek dilegiyle saglicakla kaliniz degerli dostum.
Bir tık kadar yakınız ama okyanus ötesi kadar da uzağız ya üstad? Şu yalan dünyanın akılları zorlayan türlü sıkıntıları, şairin dediği gibi; "bıçkılanmış dal gibi" ayrı düşürüyor aynı bedenin herbir uzvunu. Gönlünce olsun herşey candost, güzel-naif gönlünce. Ilir, Erol cankuşlarımı öpüyorum.