Bu hafta cumartesi günü 3 kişi saat 24.00 civarı balığa çıktık. Bergama'dan Dikili'ye gidiş, yemciye uğramak falan derken saat 01.00 civarı takımlarımızı Dikili İskelesinin dışına doğru salladık. 3 Köstekli dip oltası. Birkaç atış sonrasında eşimin abisi bir mırmır yakaladı. reeling Avlak verimli geçecek gibiydi. Rüzgar arkamızdan esiyordu. Deniz durgun, mırmır yakalamaya müsaitti. Daha sonra birkaç vuruş daha aldık ama yakalayamadık. Sonra küçük bir tekne geldi, iskelenin hemen önüne 30 metre kadar ağını bizim şaşkın bakışlarımız arasında bıraktı. Avlaktaki bir arkadaş bu yasak değil mi ya dedi. Bende tam emin olmasamda zannedersem yasak, buradan balık bekleme artık dedim. Sahil güvenliği arayayım mı dedi avlaktaki arkadaş. Valla istersen ara dedim. Yanımızda aradı durumu bildirdi. Sahil güvenlik te zaten iskelenin içinde. Biz oltaları ağa taktırmamak için takımları topladık. Aramanın üzerinden 15 dk. geçmişti sahil güvenlikten ses seda yoktu. Yüzerek gitseler 15 dk.da tekneye ulaşırlardı. Neyse vah denizlerimiz vah dedikten sonra mekandan ayrılıp, Bademli limanına geçtik. Limanda teknelerden olta atacak pek yer yoktu. Bir teknede yeni yanaşmıştı. Gırgır olduğunu tahmin ettiğim tekne 3 - 4 kasa Barbun'la doluydu, 2 tayfa da halen kasalara balık dolduruyorlardı. Gırgırla avlanmak yasal mı tam bilmediğim için yorum yapmıyorum. Kasalardan birinde gözüme el kadar belki daha küçük bir dülger ilişti. Ne kadar büyüye bildiğini bildiğimden üzüldüm açıkçası. cry Neyse bu avlaktan da 3 isparoz tuttuk 1 ini suya iade edip avı sabah 4.30 da sonlandırdık. Resimlenecek pek balık olmadığı için fotograf çekmedim. Duyumlar : Dikili de kalamar başlamış, bayağı kalamar çıkıyormuş. Tekneyle daha iyi verim alınır. Tektük levrek alanlar varmış 750 gr 1,5 kg arası. Ara ara 500 gr'lık mırmır alanlar oluyormuş. Bu duyumlar balık malzemesi satanların söyledikleri. Bende onların yalancısıyım (Genelde malzeme satmak için abartırlar) :laughing:
Fotoğraf olmasa da paylaşım için teşekkürler .Bu arada sen yanlış biliyorsun,kaçak avlanan balıkçılara,sahilin 10 metre önüne ve lagun gölet gibi üreme alanlarına ağ atanlara müdahale etmek Sahil Güvenliğin işi değil, bu iş için 911 i arayıp NYPD dan komiser Raymond W. Kelly ile görüşüyorsun, onlar ekip ( S.W.A.T timlerini ) gönderiyorlar banghead
Eğer 15 dakika içerisinde gelmedilerse, 999 u arayıp Metrapolitan Police departmanından Sir Paul Stephenson ile irtibata geçiyorsun Scotland Yard dan iki dedektif gelip sorunu hallediyor banghead banghead banghead