Madde 36 - (Değişik madde: 22/07/2003 - 4950 S.K./7. md.) Bu Kanundaki ve bu Kanuna göre çıkarılacak yönetmeliklerdeki yasak, sınırlama ve yükümlülüklere aykırı hareket edenlere verilecek cezalar aşağıda gösterilmiştir. a) 3 üncü maddenin; 1. İkinci fıkrasına göre ruhsat tezkeresi almadan su ürünleri istihsal edenler ikiyüzelli milyon lira, 2. Üçüncü fıkrası gereğince, gemisi için ruhsat tezkeresi almayan gemi sahipleri veya donatanları bir milyar lira, 3. Beşinci fıkrası gereğince, ruhsat tezkerelerini ilgililere göstermeyenler ikiyüzelli milyon lira, 4. Altıncı fıkrası gereğince ruhsat tezkerelerini yetkili mercilere vize ettirmeden fıkrada gösterilen yerlerde su ürünleri istihsal edenler yüzelli milyon lira, 5. Yedinci fıkrasına göre çıkarılacak yönetmelikteki usul ve esaslara aykırı hareket edenler yüzelli milyon lira idari para cezası ile cezalandırılır. bu maddeye göre ödemem gereken cezayı her nereye ödeyeceksem ödemeye hazırım..... !!! Bıraktım arkadaşlar.... kendimi bu kadar kötü hissettiğim günler sınırlıdır..... ağzımın orucu ile yaşadığım sıcak hiç umurumda değil....... yem peşine düştüm.... taktik peşine düştüm..... keşke önce tebliği okusaydım.... çok canım yandı Ramazan boyunca gidebildğim her haftasonu bugün av yaptığım yere gidip, oraya yem atacağım...... vicdanımı rahatlatmaya çalışacağım...... Amaaaaaaaaaaaaaaaa.... " yasak olduğunu bile bile küspe satan ve kendilerine av bayisi diyen tüm satıcıları..... yasak olduğunu ve sonuçlarını bile bile küspe kullanan ve kendisine avcı diyen tüm ...... (kelime bulamıyorum tanıma) PROTESTO EDİYORUM" "BUGÜN O KÜSPE DENEN ŞEYLE CANINI YAKTIĞIM TÜM BALIKLARDAN DA ÖZÜR DİLİYORUM....." BEN YOKUM ARKADAŞ BÖYLE AVA.... ve kendim hakkında suç duyurusunda bulunuyorum..... HOŞÇAKALIN ARKADAŞLAR..... Rıza BİLİCİ
Abi çok geçmiş olsun , gerçekten sinir bozucu bir durum.. Ama bozma moralini pozitif olmaya çalıs abi.. Buda geçer sonuçta.. İşin acı tarafı .. Bu kötü anının bir ''TUTKU'' adına yaşanması .. İnsanı hayattan soğutuyolar vallaha billaha.. Saygılar..
Sağol dostum... hiç gördünmü küspe denen şeyi.... üzerinde bir çok iğne bulunan sunta gibi birşey.... balıklar.... o çekirdekten ezme şeyin çevresinde dolaşırken, kimi kafasından kimi gözünden, kimi sırtından, kimi karnından yakalanıyor.... küçük büyük demiyor... yanından geçeni yakalıyor... genelde küçükler .... ve sen çekerken diğer iğneler balığın başka yerlerine de batıyor.... ya av falan değil bu...... oto yolda rabaların çarptığı kuşları toplayıp... av diye yemek gibi bir şey.... veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... dahada acısı ne biliyormusun..... üzerinde o kadar iğne ile !!!!! dibe takılıyor ve ip kopuyor.... orada kalıyor bu lanet şey!!!!! tek duam var..... o sunta gibi şey kısa sürede erir inşallah.... ve hiç bir balık çevresinde dolaşmaz...... yaaaaaaaa senin hünerin... becerin eseri olan bir şey yok.... oradan tesadüfen geçen balık bile biyerlerinne batıyor iğne ve.... sende bunu tuttum diye... avcıyım diyeceksin..... bu av değil yaaaaa.... birde oğlumu götürdüm yanımda..... küçük çocuk.... balık geldi... gözünde iğne ile ..... oğlumdan utandım yaaaaa.....
Anladım abi .. Tırıvırı işlevinde en az onun kadar zarar veren bir şey bu küspe.. Ama içini rahat tut abi boşver iyi şeyler düşün.. Hep takılma bu mevzuya. Olan olmuş artık .. Bu site balıkçılar için çok muazzam bir buluşma noktası .. Güzel dostluklar kuruluyor organizasyonlar düzenleniyor.. Avdan vazgeçme . Seni soğutmasın bu olaylar.. Küspenin satılıp satılmamasına gelince.. Abi burası Türkiye.. Amerika nasıl fırsatlar ülkesi ise burasıda fırsatçılar ülkesi .. Acı ama gerçek..
BUrada hepimiz avcı kimliğimizle olduğu kadar çevre koruma ve o çevrenin içinde yaşayan canlıları sevme bilinciyle de paylaşımda bulunuyoruz. Biz avlaıyoruz ama gerektiğinde küçük balıkları ve yumurtalı balıkları geri bırakıyoruz. Hatta kimi zaman sadece orada olmak bize yettiği için avladığımız balıkları nazikçe geri salıyoruz. Usulsüz avlananları uyarıp onlara örnek olmaya uslanmayanları gerekli mercilere şikayet ederek avlandığımız çevreyi korumaya çalışıyoruz. Burada paylaşımda bulunan üyelerin hemen hepsi tebliğ ve sürkülerin çok üzerinde vicdani kriterlere sahip insanlardır. Tıpkı sizde olduğu gibi. Benim henüz bir evladım olmasa da örnek olmaya çalıştığınız evladınızla avlanırken yaşadığınız şeyleri çok iyi anlayabiliyorum. Önemli olan sizin gibi hissetmeyen insanlara örnek olabilmenizdir. İnsanların tepesinde onları dürten bir çoban olmaksızın kendi vicdanlarıyla doğruyu bulmasını sağlamak en önemli görevimiz olmalıdır. Yaratılanı yaratandan dolayı sevmektir bu. Sağlıcakla kalın.
Bir kişi daha kazandıkya gerisi boş abi.Aramıza hoşgeldinBilmemek ayıp değil.Öğrenipte uygulamamak ayıp
Her şerde bir hayır vardır derler. Geçmiş olsun. Olanların farkında olmanıza sevindim. Aramıza hoşgeldiniz.