Uzmanlar tarafından rekor kabul edilen Mercan / Sivrice Koyu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ParmakMezgit tarafından paylaşıldı.

1. ParmakMezgit

ParmakMezgit Emir Paşa

En İyi Avı:
    Senin ki kaç santim ?
    Merhaba,
    26 Nisan günü sivrice koyu içinde dubaya bağladığımız teknede tuttuğum 41 cm ve 758 gr gelen Mercan dün afiyetle yenmiştir.

Klasik 3 lü takım 75 gr kurşun,

İşin ilginç tarafı kullandığım takım nedense bir türlü sevemediğim kalın düğümleri olan hazır bir takımdır. Deforme olsun da kurtulayım diye o an için oltaya taktım ve sonuç balık bilimciler tarafından(Sn. Semih Leblebici) Türkiye rekoru olarak kabul gördü.

Balığın yaş tespiti için kafası ve cinsiyeti için iç organları bugün Semih beye kargolanmıştır.

2. ParmakMezgit

ParmakMezgit Emir Paşa

En İyi Avı:
    Senin ki kaç santim ?
    Ek olarak yem kaç aydır derin dondurucuda beklediğini bilemediğim karides kullanılmıştır.

3. memisayata

memisayata memis ayata

Sevgi ve Saygılarla..

Değerli kardeşim;

Göndermiş olduğunuz rapor süper - balık süper...

umarım daha iyileri formdaki diğer arkadaşların oltalarına rast gelir.

birde eleştiri yapsam kızmazsın umarım...

" Deforme olsun da kurtulayım diye o an için oltaya taktım " ( yanlışta algılamış olabilirim... ) demişsin.

Deforma olmuş takımları deniz yerine çöpe atsak daha sağlıklı olur kanaatindeyim.

Saygı ve Sevgilerle , Antalya 'ya da bekleriz... :)

4. ParmakMezgit

ParmakMezgit Emir Paşa

En İyi Avı:
    Senin ki kaç santim ?
    : ))) sanırım yanlış anlaşılma olmuş, teknemin içide arabamın içi de çöplükten beterdir. Herşeyi bir çöp bidonu bulana kadar biriktiririm. Burada anlatmak istediğim takıma ne kadar ısınamadığımı ifade etmekti.

Saygılar

5. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili Emir kardeşim, bu arada dünya rekoru bu balığı Sivrice de avlaman da bir Sivriceli olarak beni gururlandırdı, nice rekorler dileğiyle.:)

6. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrikler Emir Abi.
    İnşallah daha da büyükleri gelir oltana.

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bu güzel, rekor sayılabilecek trofe mercan için tebrikler Emir bey, gerçekten çok güzel ve lezzetli olan mercanlarla tanışmak bizlerede nasip olur inşallah :)

8. poweruser

poweruser Ömer ULUDAĞ

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM SPİN KAMIŞ 270cm 20-60GR
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65 Red Core makine, OKUMA AVENGER AV-40b MAKİNE
    Tebrikler Emir bey yeni rekorlara digelim artik

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kimi tebrik edeyim şaşırdım, aynı balık için başka birini tebrik etmiştim daha önce???
    Bi rekor var ama balık kim tuttuya gitmiş ???

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Al benden de o kadar.. :)

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Nasıl yani??:eek:

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
  13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
  14. Gokmen07

Gokmen07 Gökmen

En İyi Avı:
    tutmak nasip olmadı daha
    Eğri oturdum doğru konuşayım bu işte bi terslik var abiler..tutana helal olsun ne diyeyim..

15. psikolog06

psikolog06 çağlar çalış

Favori Kamış:
    shimano catana CX 2,10
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    sazan 1800 gr
    boyle güzel bir trofe için ve güzel avınız için tebrik ederim.ülkemiz denizlerinde benim şimdiye kadarki deneyimlerim kuzey Egeye çıkıldıkca balıkların daha da irilestigi yönünde.hemen hemen tüm balıklar için gördüğüm kadarıyla boyle.aslında marmaradanda cok güzel trofeler ve çeşitli turde balıklar avlanabilir ama ne yazikki marmara bölgesinin çeşitli yerlerinden denize akan dere ve kanalizasyonlardan asiri bir kirlilik denizi mahvetmiş durumda.halbuki önlem alınsa kirliligin onune gecilse ve kontrollü bir avcılık uygulansa ic denizimiz olan marmara doğal bir balik yetiştirme ciftligi haline gelir bırakın ülkemizi avrupanin balik ihtiyacının büyük kısmını karşılar.Eskiden 30-40 sene once çıkmayan balik yokmuş nerdeyse,belkide bu mercanlar hergun tutuluyordu normal karşılanıyordu ama gunümüzde maalesef bu durumlara gelindi.Avınız her daim trofeli bereketli olsun..reeling

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu durumu 20 bin üye sayısına ulaşan kendime ait gruplarımda,dahası muhtelif büyük Face gruplarında paylaştım sevgili Cağdaş,üstelik tutanın kim olduğunu,isminide yazaraktan.

Bu sene Kasım ayının ikinci yarısından itibaren,yoğun olarak dip balıklarına ve özelliklede mefrcan avına yoğunlaştık.

Bundaki sebep mercanın bol av vermesinin yanısıra,levreğin bu sene zayıf olması,teknemi çupra meralarından uzağa getirmem,çapari avlarımızın uskumrudan yoksun olması ve nihayet jig avındada eski randımanın olmamasının yanısıra,buraya benimle birlikte avlanmaya gelen yüzlerce kardeşimin hep yanlarında muhtelif yemler dipavına uygun takımlarla gelmeleri ve özellikle bu tip avı benimsemiş olmalarıdır.

Mart ayının ortalarına kadar,gelen kardeşlerimle,bu arada bu 2 metrelik parmak çocuklada çıktığımız onlarca av günlerimizde takriben 300 küsur kg mercan tuttuk.Aralarında sivriburun olarak 30 cm'nin üstünde olanlarda vardı.

,Bugünün şartlarında çok önemli bir rakamdır,sanki eski günlerin bereketinin işaretidir.

Fark ise eskiden daha sığ ve yakın avlaklarda bu tip balıkları bulabilirken,şimdilerde daha uzak ve derin meralarda,üzerinde mahalli balıkcıların ağ,kurşun ve parakete artıklarının bulunmasından dolayı açıklara çekilmeleri ve kimi zaman Yunan sınırına yakın 100 metre ve üstü derinliklerde av vermeler idir.

Elbette bu balığı bulabilmek hayli uzun ve meşakkatli bir uğraşııyıda gerektirmektedir.

Yaşadığım yerdede sıkca müşahede ettiğim husus,sair oltacı teknelerinin asla istikrarlı avlar gerçekleştirmedikleri yönündedir.Zira kullanılacak takımlar değişiklik istemiştir,elle kalın misinaylabu balığı avlayabilmek artık eski günlerde kalmıştır.

Elbette ben bu yazdıklarımın altında kalmayacak,ve bahsettiğim sürelerde gerçekleştirdiğim muazzam mercan avlarımı sizlere sunacağım.

Sevgiler

17. ParmakMezgit

ParmakMezgit Emir Paşa

En İyi Avı:
    Senin ki kaç santim ?
    Avımız denmesi için aynı tekne ile balığa çıkılmış olmalıdır. Bu duruma avımız denir fakat, kıyıda livardan alınan balık ile çekilen fotoğrafları burada avımız diye yazmak etik değildir. 10 gün boyunca bu konuda nokta koymayıp dün konuyu açma sebeplerim düşünülmelidir. Kendi başlığında konuyu izah ettim.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bende yazmadan önce sizden açıklama bekliyordum, bir de malum; çalıştığımızdan her an müsait olamıyoruz.

Diğer konuda da yazılanları okudum, üzülerek. :( Hatta kızarak....

Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış edasıyla kafamı bozmayın mahallinde, beni zıvanadan çıkartmayın türünde yaşa yakışmayacak söylemlere rastladım. :(

Dediğiniz gibi, avımız yazılabilmesi için aynı teknede avlanılmış olması lazım.

İlk açılan konuda sanki aynı tekneyle avlanılmış izlenimi var ve kimin tuttuğundan hiç bahsedilmemekte.

Alakasız bir teknede tutulan balığı avımız diye sunmak ne etikliğe ne dürüstlüğe sığar, benim öğrencilerimden x kişi şu zamanda tutmuştur dense, biz gene hayranlıkla bakar, tebrik ederdik halbuki.
    Böyle tatlısu kurnazlığına gerek yoktu bizim için ancak demek bazıları için gerek varmış. Bazıları için belki de reklam aracıymış, her mesajda da face gruplarının reklamını yapmasına da lüzum yoktur, orada yazdım demenin de manası, anlamı yoktur.

Yanlış yapana, yanlış yaptın diyemiyorsak bize de yazıklar olsun.

Diğer açıdan size de yakışan keşke ilk başta durumu izah etseydiniz. İlla bir konuda ters düşmek beklenmemeliydi. Yanlış, her zaman yanlıştır.
    Çok iyi ilişkileriniz olsa da güzel bir dille doğru olan yazılmalıdır.

Balık için tebrik ederim, nice güzelleri rastgelsin. :)

19. süha günay

süha günay süha günay

Bu başlık altındaki konu tamamen ülkemizdeki yıllardan beri süregelen bilinçsiz avcılığın bir sonucudur.
    Başka ülke videolarında görüyoruz, yüzlerce, hatta binlerce 10 kilo, 20 kilo 100 kiloya kadar balıkları yakalıyorlar, öpüyorlar ve fotoğrafladıktan sonra denize geri gönderiyorlar.
    Biz ise denizlerimizde balığımız kalmadığı için alt tarafı 35-40 santimlik bir balık için kıyamet koparıyoruz.

20. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    sevgiler saygılar tebrik ederim çok güzel gözüküyor mercan ,güzel bir av olmuş darısı tutamayanların başıına