Uzun araştırmalarım sonunda bulduklarım. (Kamış ve makine için fikir istiyorum)

Konu, 'Kamışlar' kısmında matanist tarafından paylaşıldı.

1. matanist

matanist Fatih

Favori Kamış:
    Shimano Hyperloop 6000 makine ve kamış(300)
    En İyi Avı:
    levrek 250gr
    Uzun uğraşlar sonunda bir set yapabildim (tabiki sadece kamış ve makineden oluşuyor).
    Ben bu işte usta olmadığımdan 1 ayı geçkin süredir araştırma yapıyorum. Fiyatı uygun mudur değil midir hiç bilemem ama bana cazip geldi.
    Araştırmamı yaparken özellikle Çin malından uzak durmaya çalıştım (Çin malından canı yananların haddi hesabı yok bu konuda çok şey duydum, okudum)
    En sonunda bir Alman malı bir kamış ve makine bulabildim (Tabi ben de bana bunu diyenlerin yalancısıyım)
    Değerli fikirlerinizi almak isterim.
    Hedef balıklar, özellikle levrek. (Kıyıdan, çapari ile ara sıra yem ile).

Makine D.A.M QUICK SLR SPIN 550 FD OLTA MAKİNASI
    Resim için tıkla
    Özellikler için tıkla

Bu ara kamışı eklemeyi unutmuşum :D
    270 D.A.M GREEN CROSS 270 CM KAMIŞ
    Resim için tıkla
    Özellikler için tıkla

Değerli fikirlerinizi bekliyorum. (Ayrıca fiyat konusunda daha ucuza başka bir yer biliyorsanız lütfen hiç olmazsa özel mesaj ile bildirirseniz sevinirim).

Son düzenleme: 20 Şubat 2009
  2. Okan_uA

Okan_uA .

Bence spin için güzel makinelerden hatta bayıldım diyebilirim.Ama tabi ki daha güzelleri daha iyileri var.

Bu fiyattan daha ucuza da bulunabilir ancak bu seçtiğiniz makine bence gerek fiyatı gerekse özellikleri açısından çok iyi görünüyor.

3. matanist

matanist Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    levrek 250gr
    Teşekkür ederim değerli yorumların için.
    Acaba daha ucuza nerden bulabilirim. (Ben bu konuda çok fakir bir yerde yaşıyorum. Yani bu kalitede bir kamış ve makineyi bulabileceğim bir yer değil buralar. O yüzden sizlere soruyorum).

Ayrıca daha güzelleri ile kastın sheakspeare filansa onları satın alabileceğim bir yere rastlamadım daha :D (Cahilliğime bağışlayın).
    Teşekkürler
    Rastgele

4. barakuda

barakuda

Favori Kamış:
    Makinalar:(D.A.M, SHIMANO,DAİWA, Abugarcıa.) Oltalar: Soprtex3.45, Fuji 4.10, Remexon 4.00,
    En İyi Avı:
    Barakuda 1986 Kızıldeniz
    selam fatih bey
    Makine seçimi gayet iyi bence. Ancak Kamış seçimi için bana sorarsan 2.70 yerine 3.90 tavsiye ederim. kıyıdan avlanmak ve uza atmak için daha iyi sonuç alırsın.….
    ‘’ İmkânın varsa 2.70 ve 3.90 veya 4.00 kollanan birilerinden deneme atışı yaparak daha sağlıklı karar vere bilirsin kamış konusunda. Aldıktan sonra pişman olmamak için.’’
    Alman malı ‘’ Çoğu firmalar özel serileri dışındaki üretimlerini artık Çin’de yaptırıyorlar ancak marka değeri ürünün kalitesine de yansıyor. ‘’
    Alman malı diyorsan kamışta örnek veriyim’’ SPORTEX ‘’ Fiyatları 300 – 500 YTL civarı
    ‘’Bir tavsiye daha veriyim… Eline alıp incelediğin ve beğendiğin bir ürünü sipariş vermeye çalış ‘’

5. matanist

matanist Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    levrek 250gr
    Değerli yorumların için çok teşekkür ederim.
    Özellikle acemi olduğum için kısa bir kamış tercih etmek istedim. Öyleki bu kamışla 70-80m atışlar yapabileceğimi umuyorum (Sizler daha iyi bilirsiniz belki beklediğimin çok altında da atış yapabilirim). Önceleri surf kamış düşünüyordum fakat acemi olduğum için bunu bana tavsiye etmediler. Bana önerdikleri 2.70-3.00mt lik kamışlardan oldular.
    Keşke deneme imkanım olsa. Buralarda bu üründen satan veya alan hiçkimse yok. Burası bu yönden çok fakir bir yer :mad: Ayrıca bu ürünler benim bildiğim satış siteleri arasında en kaliteli ürünler arasında yer alıyor. Misal sheakspeare'in (yazılışını tam bilmiyorum) kalitesini çok övüyorlar. Ama şu ana kadar o markayı satan bir online satış sitesi bulamadım.
    Rastgele

6. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Degerli kardesim, sectigin makina cok iyi ve fiyati güzel, yanliz sen bunu denizde mi yoksa tatli sudami kullanacaksin, yanliz ben almanyadaki satis fiyatlarina baktim, kamis pahali, ama bana yazarsan sana uygun olani tavsiye edebilirim, bendeki tüm malzemeler alman mali , sportex kamis ve dam serileri makinalarim var, schkeespeare makinalarim da var, sayet gelebilirsen biz pazar günü islahiye tahta köprüde olacaz, hem o makinadan hemde kamisdan bende var, kullan bak hosuna giderse siparis verirsin, aksam biz gece saat24 00 sularinda yola cikacaz, gaziantepden yaklasik 25-30 kisilik bir gurup gelecez, saygilar....

7. matanist

matanist Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    levrek 250gr
    Teşekkür ederim Mustafa abi.
    Ben bu seti denizde (Dörtyol Barınak çevresi) kullanmayı düşünüyorum. Bu makineye daha uygun bir kamış görüşlerinizi de beklerim.
    Çok teşekkür ediyorum.
    Rastgele.

8. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    sevgili arkadaşım öncelikle aldığın malzemelere kimsenin bişey diyebileceğini sanmıyorum neticede marka dam kendini ıspatlamış kalitesine güvenilir ancak bu malzemeler için asıl önemli olan senin kullanabilip kullanamayacağındır 2,70 kamışla 70 80 mt mesafa acemi birisi için baya iddialı mesafeler yapamazsın edemezsin demiyorum beni yanlış anlama ama bunun için idman ve elindeki takıma alışman gerek kırmadan dökmeden ziyan etmeden alışman gerek tabii bunu tecrübe ederek daha iyi kavrarsın ama mutlaka yapabilirsin bence başka bişe aramana gerek yok avcılığının ilerleyen zamanlarında spinde kullanabilrsin sana ras gele sözü üstadlara bırakıyorum

9. matanist

matanist Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    levrek 250gr
    Teşekkür ederim. Bugüne kadar kamış ve makine ile hiç tecrübem olmadı. Almışken de iyisini almak istedim o yüzden değerli deneyimlerinizden faydalanmak istedim. ve değerli fikirlerinizi eksik etmediğiniz teşekkür ederim.
    Kamışı 3mt almayı düşünüyorum. Normalde çok uzun olmaması için de uyardılar. (Daha önce deneyimim olmadığı için). O yüzden 3.6mt ve üzeri kamış pek düşünmüyorum. Kamışım gelen yorumlar doğrultusunda 3mt-3.3mt olabilir. Ama özellik olarak aynı olacak. (Atarı biraz yüksek olan, Çin malı olmayan)
    Rastgele.

10. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3,50 çokuzun değilçok briden asılmadığın sürece ne uzunlukta olduğu önemlideğil önemli olan kalite vede senin performansındır öncelerde biraz ağırdan al sonra mesafe için oltanı yorabilirsin sana atamazsın diyenleri sözüne sakın kanma bende 2,70 kamış kullanarak 120 mt atıyorum ama ben 6 7 senedir oltayla yaz kış arkadaşlığım var sende dostluğun geliştikçe çıtan yükselir ama asıl amacı unutma ileri atmak değil balık tutmaktır alacağın kamışın sağır olup olmadığını da sor ben kullanmadım ama kullananlar da yardımcı olacaktır kolay gelsin

11. duyar

duyar İsa

Favori Kamış:
    65lik okuma makine+lineaeefe Turnafresh 3.90 kamış
    En İyi Avı:
    600 gr.Kefal
    alacağın kamışın sağır olup olmadığını da sor ben kullanmadım ama kullananlar da yardımcı olacaktır kolay gelsin

12. matanist

matanist Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    levrek 250gr
    Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Sayenizde bu konuda her geçen gün daha fazla şey öğreniyorum. Gerçekten ben de anlamadım. Kamışın sağır olması ne demek. Biraz açıklarsanız sevinirim.
    Kamışımın kaliteli olması konusunda da hassasım. O yüzden satın alacağım yerlerden (internet sitesi de olsa) kalitesi konusunda yardım istiyorum. Örneğin dün bir siteden D.A.M. markanın diğer bütün kamışlar gibi Çin'de üretildiğini ancak kalitesini kanıtlamış bu markanın sürekli Almanlar tarafından denetlendiğini ve kalitesini koruduklarını öğrendim (Tabiki ben de onların söylediklerini iletiyorum. Hayatımda hiç makinem ve kamışım olmadı).
    Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Ayrıca şu kamışın sağır olması olayını da açıklarsanız gerçekten sizlere çok minnettar kalacağım. (Kamış sağır mı olmalı yoksa duyuyor olmalı mı :D ?? )

13. cilimpuli

cilimpuli Mehmet Aydoğan

Favori Kamış:
    Olta
    yani gerçekten çin malı ürünlerden uzak durmuşsun..

Yazdığın ürünlerin ikiside Çin'de üretiliyor..

Markanın Alman olduğu doğru..ama herzaman dediğim gibi bu ürünlerin Çin'de üretiliyo olması kalitesiz olduğu anlamına gelmez..Büyük markalar kendi kalıpları ve mühendisleri gözetiminde üretimlerini yaptırırlar..

Kamışın sağırlığı hassaslığı ile ilgili bir olay..balık vuruşlarını hissedebilmen için hassas kamış kullanmalısın..Tabi o zaman her avlanma için hassas kamış alalım neden sağır kamışlarda var diyceksin..O da kullanacağın ağırlıkla ilgili tabi..Ağır kurşun kullanıcaksan oltan doğal olarak daha sağır olacak..

Son düzenleme: 25 Şubat 2009
  14. matanist

matanist Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    levrek 250gr
    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
    D.A.M. markası için bir iki kötü eleştiri duydum. Keşke SHAKESPEARE alabileceğim bir yer olsa bulabilsem dedim, azim ettim çalıştım buldum :D Bugüne kadar SHAKESPEARE hakkında kötü eleştiriye rastlamadım. Yeni gözdelerim bunlar. (Ne de olsa mart 15 e kadar sürem var o günden sonra sipariş verebilirim.).
    Değerli yorumlarını bizden eksik etmeyen ve etmeyecek olan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Sizler olmasanız nasıl bir bela ile uğraşıyordum şimdi Allah bilir.
    Rastgele
    Kamış: 1199 SHAKESPEARE OMNI KAMIŞ 300CM
    Resim İçin Tıkla
    Özellikler İçin Tıkla
    Makine: 2470 ZFS 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    Reim İçin Tıkla
    Özellikler İçin Tıkla (!!!)

Not: Şu an makine hakkında ürün detayı veya özellikleri bulunmuyor. Yetkililer ile konuştum gerekeni yapacaklar. Makine hakkında bilgisi olan yazabilir.
    Teşekkürler.
    Rastgele

15. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    sevgili Okan, bu makine sularımızda spin için kullanılan makinelerden değildir ;) anca çok derin ve akıntılı kıyılardan iş görür.

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sevgili Fatih, çapari ve yemli demişsin levrek avı için. levrek için çapari mi yapıyorsun anlamadım, kaç gram civarı kurşun kullanacaksın? rapala çalışması da yapacak mısın? yoksa sadece yemli mi yapacaksın?

ben shimano hayranı olduğum için ben de farklı bir perspektif sunayım sana;

shimano hyperloop 8000 ax te 3.60 m 50-100 gr atarlı teleskopik yemli kamışı hem yemli avlarda hem de sizin oralarda iri kaşıklarla at çek avcılığında kullanabileceğin bir kamış. ben Hatay'da olsam asla 2.70 kamış almam. 3 ün üzerine çıkmanı tavsiye ederim, egenin sığ kayalıkları gibi değil sizin oralar. hem ne kadar acemi olursan ol kısa ile alışırsan sonra uzunda sıkıntı yaşarsın. gel sen biraz uzunla başla, 3 metre 3,5 metre orta boylu bir erkek için hiç uzun ve zor kamış değildir hem de atarı 50-100 ise...

makineni de eğer at çek yapacaksan maksimum 40 lık kuvvetli bir makine olarak seçmeni tavsiye ederim. eğer çok derin ve akıntılı yerde avlanacaksan 50 lik seçmelisin. yok ben hiç at çek yapmam diyorsan (ki çapari yazdığına göre yapacaksın) o zaman 50 lik almanı tavsiye ederim. 50 lik d.a.m. olarak da quick effzett serisinden bir makine tavsiye ederim. yani işi karıştırmadan; %75 oranda yemli yaparım diyorsan 50 lik, %75 oranda at çek yaparım diyorsan 40 lık.

yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Son düzenleme: 26 Şubat 2009
  17. matanist

matanist Fatih

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    levrek 250gr
    Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
    Tabiki sadece çağari için kullanmayacağım. Rapala filan da düşünüyorum. Yeterki balık tutsun her türlü tekniği kullanacağım.
    D.A.M. markasından sheakspeare markasına geçmemin yegane sebebi, D.A.M. markanın artık Çin'de üretilmesinden sonra aldığı olumsuz eleştiriler. Ama sheakspeare markanın kalitesi konusunda herhangi bir olumsuz eleştiri görmedim. Almışken de en iyilerinden birini almak istedim.
    Çok deneyimli balıkçı gördüm ve gönüllerinde yatan markanın (kalitesi açısından) Shimano olduğunu gördüm. Gel gör ki bu markayı satan herhangi bir yere rastlamadım (Çok yazık gerçekten). Ama siz biliyorsanız lütfen bizimle de paylaşın (Sorun olacağını düşünüyorsanız özel mesaj ile de atabilirsiniz).
    Daha önceleri de dediğim gibi bu konulara yabancıyım ve öğrenmek için gayret gösteriyorum. Değerli bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaştığınız için binlerce teşekkür ederim.
    Rastgele

18. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arkasaşım sen önce şunu öğrenmelisin rapala için alacağın kamış ile yemli av yapamazsın:D çünkü rapala için alacağın kamışın atarı 5 40 gram arasıdır ama yemli için ise avlanacağın bölgeye göre değişmek kaydı ile 100 300 gram atarlı olması gereken bi kamış lazım sana bu sebeple sen önce yemli av ile başlamalısın bence o ilk seçtiğin malzemelerde senin işini baya uzun bi süre görecektir sen boşver shekspier felan şimdi öğrenme safhasında o kamışı kırma ihtimalin bile varken o paranı çöpe atmak demektir sen bu siteyi baştan aşağı bir oku bak insanlar hangi balık için ne malzemeler kullanıyor nasıl takımlar kullanıyorlar misinaları ne kanca ne kullanıyorlar yem nasıl takılıyor vs vs önce avlanacağın şekle göre malzemelerin tamamen veya kısmen değişeceğini sakın unutma levrek avlayacaksan o takım çok iyi bence sen yemli avlanmakla başla bence çünkü rapala için büyük incelikler büyük meşakkatler gerekir önce malzemeler tanı misinaları tanı çevreni avlağını tanı ondan sonra avlandığın yerdeki balıkçılara bak en uygun fikirler o avlaklar ve civarından gelecektir biz genel konuşurken onlar nokta cevap verirler sana benden tavsiye önce avlanacağın yerlerde ne malzeme kullandıklarını sor zorr değil dostluklar önemlidir pratikte de işine yarar ordaki insanlar :D

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Şeref, oralarda ağır toby kaşık falan da kullanıyorlar zebille :) 50-100 gram atarlı kamışla hem yemli hem at çek yapabilirsin.

levrek için rapala at çek te dediğin gibi daha hafif atarlı kamışlar kullanılıyor ama zaten her işi tek kamışla yapamazsın. 100-300 gram atarlı bir kamışı da çoğu yerde kullanamazsın, sağır olur, maksimum 100 gram atarlı bir kamışla ise hem kaşık, hem lüfer için hafif ağırlıklı, bedenli rapala hem de yemli avı yapabilirsin makul seviyelerde. ;) sevgiler...

20. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    matanist hemserim oldugunu gordum bende en az senin kadar acemiyim ama ben istanbulda yasiyorum/kit bilgilerimle sana tavsiyede bulunayim istedim.mesajlari okurken draco(kaan) tavsiyesi akilci olani yani 50-100 atari olan bir kamis ile hepsini yapabilirsin.ben lineaeffe spring corp esim icin aldim 390 50-100 gr atari olan ozellikle sazan tavsitesi var ama hassas bir kamis bogazda 100 gr kursunla rahat at cek yapabiliyorum.cok hafif ve saglam .okuma travertine makina ile beraber 180 ytl ye almistim ama interne fiyati bu setin daha pahali.keske istanbuldan alma imkanin olsa.tabi levrek tutmayi dusundugunu soyluyorsun.ben profesyonel degilim benim onerime profesyonellerden yorumlar olursa degerlendir sonucta tatli su balikciligida yapabilrisin dortyoldaki yada adanaya dogru sulama kanallarindan cok iri sazanlar yakalandigini duymustum..son mesajinin uzerinden baya gecmis belkide aldin takimini ...paylasirsan sevinirim