Uzun bir aradan sonra ilk balık ....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ozkan_askan tarafından paylaşıldı.

1. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Merhaba ;neredeyse 2 aydır açmadığım oltamı dün akşam gece 23:00 te kartal dragosta açtım. Maksat tamamen temiz deniz havası alıp , biraz kafa dinlemekti. Zaten yanımda öylesine aldığım 4-5 parça tavuk etinden başka yemde yoktu ( tavza zarı büyüklüğünde ) tek iğne ( mustad 530 no:3 ) , gezer kurşun( 40 gr) , oscar 0.24 mm. FC misanadan oluşan takımımı tavuk etiyle yemledim ve yaklaşık 50 mt. açıkta suyla buluşturdum .Takımın dibe inmesi uzun sürmedi. Derinlik max. 4-5 mt. zemin taşlık .Akıntı gezer kurşunumu sağa sola yuvarladıkça oltamın ucu eğilmeye başlıyor , birden heyecan yapıyorum :) Ama maalesef bu sadece dalga basması. Balık değil. Bekliyorum. Açıklarda adaların ışıklarına dalıyorum. İçime derin bir nefes çekip nicedir özlediğim deniz havasını ciğerlerime dolduruyorum. Ara ara oltanın ucunda gözüm. Hareket kolluyorum. heyecan olsun işte :) Kasım aralık aylarında gece dişli avlarındaki gibi en ufak bir harekette tasmalamaya hazırım .Forumdan kartal sahil şeridinde balık olmadığını , hatta olta açan bile görülmediğini öğrenmiştim arkadaşlardan . Ama zaten amacım hava almak , oltanın pasını açmaktı. Oltanın ucuna bakmaktan , gökyüzünde rüzgarla akıp giden bulutlara dalmaktan artık başım dönmeye başlamıştı neredeyse . Saat 24:00 e doğru Birde kamışın ucu ani bir basmayla eğildi ve kalktı . Halisinasyon gördüğümü , bulutların akması nedeniyle göz yanılsaması yaşadığımı düşündüm . Sonra tekrar eğildi ve kalktı. Allahhhım sana geliyorum , o da ne olaki ??Heyecanla tasmaladım ve orta hızda temkinlice sarmaya başladım. Sonra bekledim ucunda gerçekten balık var mı diye. Evet , balık var :)Sar oğlum özkan :) kamışın ucunun eğilmesine bakarak biraz irice bir yengeç , yada iskorpit aklımdan geçiyordu. Buralarda başka ne olabilirdiki. Balık göründü , büyük beyaz birşey . Aldım kıyıya . Güzel bir gelincik. Yaklaşık 30-35 cm. İğne hayvanın bağırsaklarına kadar inmiş nerdeyse . Anlaşılan 3 no iğne küçük kaldı. Çıkarmanın imkanı yok. Temizlerken bayağı bir içeriden çıkarmak zorunda kaldım. Bembeyaz ve yağlı eti var . Tadına bu akşam bakacağım kısmetse :) Sonra aldığım gazla devam , saat 01:30 a kadar sürekli vuruş aldım diyebilirim . Derken bir gelincik daha , fakat bu küçük . İğneyi çıkarıp salayım dedim fakat maalesef bu da iğneyi bağırsaklarına kadar yutuş. Kurtaramadım mecburen aldım. Gece 02:00 de döndüm. Umarım bu sezon geçen seneye göre bizim buralar daha bereketli olur.

Herkese bereketli avlar dilerim

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Nisan 2012
  2. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    linkte sıkıntı var sanırım. üyelik istiyor. direkt foto çıkmıyor.

3. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Tebrik ederim.Tadinin cok guzel oldugu soyleniyor ben hic denemedim.Size afiyet olsun.Daha guzel avlar dilerim:)

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    özkan abi bazen öyle oluyor ki yahu diyorum vursun ama takılmasın sorun değil sadece vursun... gelinciği aret abinin tavsiyesiyle tekrar deniyeceğim ama gelincik yerine iskorpitide tercih ederim yani :)

devamını bekliyoruz... :)

5. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    tebrikler lezzetli bir balıktır afiyet olsun..

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler guzel av olmus. guzel bir aksam geçmis ayni zamanda. o kamisin ucuna dalga basmasi da ne biçim uykusunu getirir adamin :)

7. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    evet , neden oldu anlamadım ama düzenlemeye çalışacağım

8. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hemde nasıl :)

9. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler Furkancım . Havalar ısındı , balıkta başlarsa daha sık çıkıp daha sık rapor yazma şansı bulabileceğiz .

sevgiler

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler güzel av raporu yazmışsın. Bi dahakine Daha güzel balıklar dilerim

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Takımların pası açıldı sayılır. Gönlünce avlar dilerim.:)