Merhaba ;neredeyse 2 aydır açmadığım oltamı dün akşam gece 23:00 te kartal dragosta açtım. Maksat tamamen temiz deniz havası alıp , biraz kafa dinlemekti. Zaten yanımda öylesine aldığım 4-5 parça tavuk etinden başka yemde yoktu ( tavza zarı büyüklüğünde ) tek iğne ( mustad 530 no:3 ) , gezer kurşun( 40 gr) , oscar 0.24 mm. FC misanadan oluşan takımımı tavuk etiyle yemledim ve yaklaşık 50 mt. açıkta suyla buluşturdum .Takımın dibe inmesi uzun sürmedi. Derinlik max. 4-5 mt. zemin taşlık .Akıntı gezer kurşunumu sağa sola yuvarladıkça oltamın ucu eğilmeye başlıyor , birden heyecan yapıyorum Ama maalesef bu sadece dalga basması. Balık değil. Bekliyorum. Açıklarda adaların ışıklarına dalıyorum. İçime derin bir nefes çekip nicedir özlediğim deniz havasını ciğerlerime dolduruyorum. Ara ara oltanın ucunda gözüm. Hareket kolluyorum. heyecan olsun işte Kasım aralık aylarında gece dişli avlarındaki gibi en ufak bir harekette tasmalamaya hazırım .Forumdan kartal sahil şeridinde balık olmadığını , hatta olta açan bile görülmediğini öğrenmiştim arkadaşlardan . Ama zaten amacım hava almak , oltanın pasını açmaktı. Oltanın ucuna bakmaktan , gökyüzünde rüzgarla akıp giden bulutlara dalmaktan artık başım dönmeye başlamıştı neredeyse . Saat 24:00 e doğru Birde kamışın ucu ani bir basmayla eğildi ve kalktı . Halisinasyon gördüğümü , bulutların akması nedeniyle göz yanılsaması yaşadığımı düşündüm . Sonra tekrar eğildi ve kalktı. Allahhhım sana geliyorum , o da ne olaki ??Heyecanla tasmaladım ve orta hızda temkinlice sarmaya başladım. Sonra bekledim ucunda gerçekten balık var mı diye. Evet , balık var Sar oğlum özkan kamışın ucunun eğilmesine bakarak biraz irice bir yengeç , yada iskorpit aklımdan geçiyordu. Buralarda başka ne olabilirdiki. Balık göründü , büyük beyaz birşey . Aldım kıyıya . Güzel bir gelincik. Yaklaşık 30-35 cm. İğne hayvanın bağırsaklarına kadar inmiş nerdeyse . Anlaşılan 3 no iğne küçük kaldı. Çıkarmanın imkanı yok. Temizlerken bayağı bir içeriden çıkarmak zorunda kaldım. Bembeyaz ve yağlı eti var . Tadına bu akşam bakacağım kısmetse Sonra aldığım gazla devam , saat 01:30 a kadar sürekli vuruş aldım diyebilirim . Derken bir gelincik daha , fakat bu küçük . İğneyi çıkarıp salayım dedim fakat maalesef bu da iğneyi bağırsaklarına kadar yutuş. Kurtaramadım mecburen aldım. Gece 02:00 de döndüm. Umarım bu sezon geçen seneye göre bizim buralar daha bereketli olur. Herkese bereketli avlar dilerim
Tebrik ederim.Tadinin cok guzel oldugu soyleniyor ben hic denemedim.Size afiyet olsun.Daha guzel avlar dilerim
özkan abi bazen öyle oluyor ki yahu diyorum vursun ama takılmasın sorun değil sadece vursun... gelinciği aret abinin tavsiyesiyle tekrar deniyeceğim ama gelincik yerine iskorpitide tercih ederim yani devamını bekliyoruz...
tebrikler guzel av olmus. guzel bir aksam geçmis ayni zamanda. o kamisin ucuna dalga basmasi da ne biçim uykusunu getirir adamin
Teşekkürler Furkancım . Havalar ısındı , balıkta başlarsa daha sık çıkıp daha sık rapor yazma şansı bulabileceğiz . sevgiler