Uzun bir takipten sonra Sonunda Bende aranızdayım

Konu, 'Tanışalım' kısmında volkanca tarafından paylaşıldı.

1. volkanca

volkanca Volkan

Herkese selam arkadaşlar, başlıkta bahsettiğim gibi artık bende aranızdayım ve buradaki arkadaşlıklar gerçekten çok sıcak ve samimi..
    Bende balığa ilgi duyuyorum ve 2 haftadır bebek tarafında takılıyorum ancak kamışla balıkçılık zor işmiş.. Benim öğrenmek istediğim sandalla Avcılar tarafından kışında istavrit tutulabiliyormu. Yani sandalla kışında balık tutulabilirmi yoksa yazın deniz ısındığındamı sandalla balığa çıkılır. Avcılarda balık tutan varsa da bilgi verirse sevinirim.. Avcılarda bugünlerde sandalla balık tutulurmu, hani mayıs gelmeden balık derinde olur deniyor ya, avcılarda bu derinlik varmıdır...Herkese selamlar:)

Son düzenleme: 26 Mart 2008
  2. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Volkan bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz ve keyifli paylaşımlar.. Ben kendi adıma boğazda ilk olta attığımda sizin gibi zorluklar çekmiştim. Fakat işi kısa sürede kaptım ve öğrendikçe daha çok hoşuma gitmeye başladı. Eğer bu işe biraz sabırla devam ederseniz eminimki sizde çok zevk almaya başlayacaksınız. Sorunuza gelince; evet kışında sandalla veya motorlu tekneyle balığa çıkabilirsiniz. Tabi hava ve deniz şartları elverdiği sürece. Boğazda 12 ay boyunca balık tutma imkanımız var. Yeterki kullacağınız takımları ve bunları kullanmayı bilin. Zaten bahsettiğim şeyleri bu site sayesinde kolaylıkla öğrenebileceksiniz. Eğer biraz araştırmacı bir yapınız varsa sitemizde aklınıza gelebilecek her soruya cevap bulabileceğinize eminim. Tekrar hoşgeldiniz paylaşımlarınızda görüşmek üzere...

3. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Ailemize hoşgeldiniz.

4. volkanca

volkanca Volkan

cevabınız için çok teşekkürler, Boğazda rumeli hisarönünde deniyorum ancak çok akıntı var oltayı attıktan sonra akıntıdan dolayı peşinden gitmek gerekiyor, akıntı olmayan daha sakin bir yer önerirseniz çok sevinirim, sandaldan daha kolay olur benim içinde

5. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

organizasyonda arkadaşımızın biri 400 gr kurşun attı
    o da akıntıya kapıldı dibi bulmadı:D :D :D

6. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Öncelikle boğazın heryerinin akıntılı olduğunu belirteyim :). Benim bildiğim ve size önerebileceğim akıntısız yerlerden biri Galata Köprüsü. Size yakınmı bilmiyorum ama eğer sabah erken giderseniz yerde bulabilirsiniz. Birde akşamları hava karardıktan sonra yemli takımla orda avlanabilirsiniz. Yem olarak karides yada tavuk göğsü kullanabilirsiniz. Ama öncelik karides. Balık türü olarak yemli takımla iri istavrit, izmarit, mezgit tutabilirsiniz. Mevsiminde zargana, çok azda olsa ara sıra Mırmır da tutabilirsiniz.

7. volkanca

volkanca Volkan

çapari varken, yem ile uğraşmak baya zor geliyor. galiba en iyisi sandal olacak, ancak sandal kiralama hakkında bilgi veren olursa sevinirim. merterdeyim, avcılar yakın sayılır, yeşilköyde de çıkan varsa bilgi verirse sevinirim

8. balikci

balikci

Aramıza hoş geldiniz :)

9. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Banada zor geliyor çapari varken yemle uğraşmak :) Ama yemli balık avlamanın tadı bambaşka, bunu çapariyle istavrit avlamakta ustalaştığınızda anlayacaksınız ;) Tecrübeyle sabittir şimdi bana sorsanız çaparimi yemli avmı diye, yemli av derim :D

10. volkanca

volkanca Volkan

teşekkürler..balikci, controller81, kral balıkçı tanıştığımıza memnun oldum

11. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Bizlerde:) :) :)

12. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Bizde memnun olduk Volkan bey, sandal kiralamayla ilgili pek fazla bilgim yok olsaydı sizinle seve seve paylaşırdım. Bu arada ismim Bekir :) Görüşmek üzere.

13. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    volkan kardeşim aramıza hoş geldin.

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Volkan öncelikle hoşgeldin diyorum. Hemen hemen balık avına başlayan herkesin ilk göz ağrısıdır çapari. Zaman ilerledikçe diğer balık türlerinin de farkına vardığında çapari seni kesmemeye başlarsa şaşırma.Bekir in de söylediği gibi yemlinin yeri çok ayrıdır, mesela biz mayıs haziran aylarında tek tip yemli oltayla 5 farklı tür balık yakalayabiliyoruz. Yemli olta kullanmak hissetmeyi gerektirir refleks ister, hatta başarılı olmak için biraz da balık gibi düşünmek lazım.Ben iğneme yemi taktığımda şöyle bir bakar "balık olsam buna atlarım" derim.Eğer tersini düşünürsem yemi değiştiririm zaten.Zaman ilerledikçe bu sitede birçok şey öğreneceğine eminim. Diğer soruna gelince, Avcılar tarafında bildiğim kadarıyla çok derin meralar yok, malum sular hala ısınamadı ve balıklar 25 metreden derinlerde geziyor hala, sandalla da açılsan çok birşey bulabileceğini sanmam.Sana kıyı balıkçılığı için 19mayıs tarihini öneririm, bu tarihin bir iyi bir kötü tarafı var, iyi tarafı ufak balık olmaz hepsi anaç balıklardır, kötü tarafı hepsi üreme mevsiminde olduğu için yumurtalıdır.Biz amatör balıkçılık etiği gereği havyarlı balıkları incitmeden geri bırakırız. Kayık kiralama konusuna gelince aynı şekilde söylediğim tarihte kayık kiralayanlar ortaya çıkarlar.Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Dahasına rastgele...

15. Suatreis

Suatreis

Volkan Bey hoşgeldiniz, sefalar verdiniz :)

16. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Aramıza hoş geldiniz :)

17. alperalp4

alperalp4 Alper Alptekin

Favori Kamış:
    Lıneaeffe S-Curve 4.20,Lıneaeffe S-Curve 4.50,Lıneaffe DAGON 60,Okuma ERAZER 360,Teben TN 500 Makine
    Hoşgelniz aramıza:)

18. Aramis

Aramis

Hoşgeldiniz kardeş ama neden uzun bir takip süreci yaşadınki direk dalsaydın :)

19. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Hosgeldiniz aramiza..

20. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba, aramıza hoş geldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim. :)