uzun süreli dalış

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında free_murat tarafından paylaşıldı.

1. free_murat

free_murat murat demirok

En İyi Avı:
    2kg eşkina 1.600 kg mırmır(zıpkın ile)
    selam arkadaslar hemen hemen 3 yıldır dalıyorum fakat ne kadardda olsa teknik bakımdan kendımı braz eksık goruyorum sızlerden ogrenmek ıstedıgım oglen sularında dalısa baslıyarak gun batımına kadar devam ettırmemın bır sakıncası olabılırmı kendımı rahat hıssettıgım ıcın buna devam edıyorum.serbest dalısta en fazla ne kadar aralıklarla ne kadar sure dalmak uygundur bılgılendırırsenız sevınırım sımdıden ılgı ve alakanıza tesekkur edrım
    nefesınız ve avınız bol olsun

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Sadece merak ettiğim içi soruyorum :

Hocasız mı dalıyorsunuz.
    Dalarken herhangi bir yerden eğitim aldınızmı?
    Daldıysanız öğretmeniniz size bunlardan bahsediyormu?

3 sene az bir zaman değil.. bir çok şeyi öğrenmek için...

dediğim gibi sadece merak...

3. swordscorp

swordscorp omer ozutok

Favori Kamış:
    100 lük çift lastik ahşab
    Favori Makine:
    82 lanara
    En İyi Avı:
    4 kg kikla ispedekler karagözler ve hala hayalini kurduğum o levrek
    murat abi öğlen saatlerinde niye dalıyosun?sonbahar dönemi dışında öğle saatlerinde balık popilasyonu ile karşılaşmak oldukça güç.bu öğleden akşama kadar dediğin sürede ne tarz av yapıyosun?eğer agaşon avı yağıyorsan bu imkansız gibi geliyor bana.ya kondisyonun çok iyi yada sadece suyun üzerinde geziniyorsun.sana zararı olurmu konusuna gelince dalış sporu insan vücudunda aşırı enerji harcanmasına sebep olan bir uğraş velevki kendini çok yorarsan kan şekerinde ki düşme,tansiyonda ki düşmeler kendinden geçmene hatta bayılmana yol açar ki eğer yanlızsan bu ölüme kadar gider.ben genel manada sabah gün ışırken suya girerim yada kabaca 6-6:30 gibi suya girerim en geç 9-9:30 gibi sudan çıkarım.bunu etkileyen faktörler.sudaki görüş mesafesi,balık popilasyonu,açlık sınırım,o günkü hava durumu ve rüzgar durumu.eğer hava çok sıcaksa 5 mm elbise ile belli bir süre sonra insan turşu gibi olmaya başlıyor insan.iyisimi suyun tadını çıkart ama kendini riske atma

4. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Murat bey kanaatimce en iyi av şafak vakti başlayan avdır:) Kondisyonunuz yeterliyse ve avlanma stiliniz uygunsa av mütemadiyen öğlen olmadan biter.Ancak söylediğim gibi kara kıyı yada yüksek ağırlık ile sığ su avı yapıyorsanız,kondisyonunuzun elverdiği oranda suda kalmanızda bir problem yok gibi görünüyor.Tabii bu arada vücudun dinlenme ve beslenme gereksinimlerini karşılamak kaydıyla.( Kaybı yüksek olduğundan sıvı özellikle ) Konuyu açar detaylandırırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz;)

5. free_murat

free_murat murat demirok

En İyi Avı:
    hayır hic egıtım almadım
    sadece dalmayı cok sevdıgım ıcın dalıyorum belkıde kendımı rahatlatıyorum bu yuzdn sızden yardım ıstedım zaten buradakı yazıları okuduktan sıonra bıraz urkmeye basladım eksıklerımın fazla oldugunu dusunuyorum ve sızde yardımlarınızı beklıyorum

6. free_murat

free_murat murat demirok

En İyi Avı:
    sevgılı swordscorp
    ne tarz av yaptıgımı acıklayayım agason avı yapıyorum 1.5 ıla 1.45 dk suda kalabılıyorum ınıs cıkıs dahil bu arada av ımkansız dıye dusunuyorsun fakat dııl bu saatlerde ben kaya altında 2 kg eskina ve 1.600 kg lık mırmır vurdum bunlar en ıyılerı ıdı 8 10 parca mırmır vururum genelde tabı eger gunundeyse yanı agason da ıken suru halınde mırmırlar yanıma yaklasıyor ve bende ıclerınden ırı olan bır taneesıne odaklanıyorum vee..... suru dagılmazsa balıgı alıyorum cogu zaman ırısını vurayım derken bos cıkıyorum ,belkı yanlıs bır davranıs ama dayanamıyorum vurdugum en ufak mırmır genelde500 gr ıla 600 gr arasında daldıgım yer ıse mendırek dısı kumlugun basladıgı mırmır ıcın tabıkı .ve burada eylul ayına dogru yıne 500 gr 600 gr arasında lufer de yapıyor ogleden sonra baslıyor desem yerıdır asıl mırmırların bol oldugu bır yer var burada fakat tehlıkelı mendırek agzından kıyıya paralel olarak yaklasık 50 60 m ılerısı fakay asırı denız trafıgı olduguıcın burada dalmayı uygu gormuyorum hafta ıcı sakın oldugu ıcın bazen dalıyorum ve genelde bos cıkmam bu arada burası neresı dıye dusunursenız bursa gemlık ıcesıne baglı kursunlu beldesı ufak bır marınası var

7. free_murat

free_murat murat demirok

En İyi Avı:
    sevgılı ICEMAN
    ınanın sıze katılıyorum tabıkı av ıcın en uygun zaman gun başlangıcı ve gun batımıdır gun basangıcı genelde dalmıyorum nedenı belkıde uykuyu bolemedıgım ıcındır ama gun batımı dersenız her gun batımında denızdeyım desem yalan olmaz bu arada acklamak ıstedıgım bısı var ogle saatlerınden ıtıbaren dalmaya başlıyorum derken bu saatlerde daha fazla balık var demek ıstedıgımı dusunmeyın sakın tabıkı dııl ama ben o saate dalmaya baslıyorum gun batımına kadar devam edıyorum nedenı ıse dalmayı belkıde cok evıyorum rahatlıyorum bu arada dalarken bazen dısarı cıkıp 1 sat falan kestırdıgım zamanlarda oluyor b benım ogrenmek ıstedıgım avın hangı saatlerde daha verımlı oldugu dııl benım u kada uzun surelı dalıs yapmamın sakıncası vrmı yok mu?? bunu ogrenmek ıstemıstım ama yanlış anlasılmısım :) yıne de ılgınız ıcın tesekkur ederım nefesınız ve avınız bol olsun hıc kesılmesın

8. Dalıştan kastınız snorkel ile yüzeyden yüzmek ise aşırı kas yorgunluğuna bağlı kramp dışında pek fazla sorun olmaz..Ancak bildiğimiz manada agoşon ile balık avlamak buna dahil ise işte çok önemli detaylar önümüze gelir.Bu noktayı açarsak daha net yardımcı olabiliriz

9. swordscorp

swordscorp omer ozutok

Favori Kamış:
    100 lük çift lastik ahşab
    Favori Makine:
    82 lanara
    En İyi Avı:
    4 kg kikla ispedekler karagözler ve hala hayalini kurduğum o levrek
    sevgili murat abi imkansızdan kastım şu.gezer agaşon avı için konuşmuştum.bu arada taş altında eğer yuva biliyorsanız tabiki rahatlıkla av yapabilirsiniz.inşalah en kısa zamanda yapıcaz bir organizasyon :) bu arada kurşunlu benim en sevdiğim avlaklardan biri