Uzun zaman sonra gelen lüfer ve avlaktaki hırsız:)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında GanGBoi tarafından paylaşıldı.

1. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Aklımda sabah suyuna çıkmak vardı; fakat uyanamadığım için en azından yeni sahteleri ve kamışı denemek için saat 10 gibi evime yakın olan meraya çıktım. Çıktım ama o ne rüzgar, o ne dalga:eek: 1 saat içinde sahtelerin aksiyonlarını göremeden, kamışın performansını tam alamadan, bir de bel altı komple ıslanarak eve döndüm. Döndüm ama deliriyorum, hiç zevk alamadım avdan.. Hemen akşam suyu için meteoroloji araştırmalarına başladım ve rüzgarın dindiğini, suyun biraz durulduğunu gördüm:thumb:

Saat 4 gibi evden çıktım belediye otobüsüne bindim (avlağa belediye otobüsüyle gidiyorum vasıtasızlıktancyrr ). Otobüse bindikten sonra ATM'den para çeken tanıdık birini gördüm camdan, bizim Selçuk değilmi yaa dedim kendi kendime. Tam selam verecekken araya minibüs girdi, Selçuk'da bastı gitti, aslında avlağa giden yoldan gidiyordu ama uğramamış, rastlamadım avlakta.

Neyse avlağa geldim kimseler yok, güneş batmak üzere, rüzgar yok, dalga azalmış, yavaştan hazırladım takımı, bir sigara yaktım ve başladım yeni sahteleri denemeye.. Önce Duel hardcore 120F power'ı çalıştırmaya başladım. Atış denemeleri, aksiyonlara cevap verme vs. hepsini yakın zamanda sahte incelemeleri adı altında bir konuda anlatacağım. Sonra aksiyonunu çok merak ettiğim Duel adagio 105'i takıp atış yapmaya başlarken 20-30m ilerimde bir arkadaş daha at-çek yapmaya başladı.

Adagio ile oynarken yan tarafta bir hareketlilik oldu anlam veremedim balıkmı aldı arkadaş tam çözemedim. Miyopda iyice ilerlemeye başladığı için tanıyamadım arkadaşı, belki forumdan ya da avlaktan tanıdığım biriydi. Hareketliliğin verdiği heyecanla hemen sahte değişimine gittim ve favori sahtelerimden Pelican Sodium'u oltamın ucuna iliştirdim. Bir yandan sahteyi atıp çekerken bir yandan da arkadaşa bakıp ne olduğunu çözmeye çalışıyordum. Öyle dalmışım ki olayı çözmeye sahteyi çok ağır, sanki gecenin zifiri karanlığında levrek arar gibi çektiğimi farkettim. Farketmemle beraber balığın sahteye yapışması bir oldu:eek: :eek:mrsparkle mrsparkle Kalamayı normalden biraz daha gevşek bıraktığım için balık kalamadan yiyor, su üzerine sıçrama olmuyor ve bunların hepsi bana acaba levrekmi? sorusunu sormama neden oluyor. Balığı kıyıya almamla yandan "bende aldım az önce" diye bir seslenme farkettim.

Lüferi kıyıya alana kadar levrek olarak düşündüm çok güzel bastı canavar:thumb: Tahminen 30-35cm arası güzel bir lüfergil olduğunu tahmin ediyorum. Balığı fotoğraflayıp, poşete koyup bir kayaya sıkıştırdım ve atıp çekmeye devam ettim. Sırasıyla Pelican Sodium, Maxrap FSS ve tekrar hardcore deneyerek balığı aldıktan 1 saat sonra avı tamamladım. At-çek yapan diğer arkadaşa bir göz atayım kimmiş diye ama yerinde yeller esiyordu, benden çok önce avı tamamlayıp gitmiş. Takımı toplayıp, balık poşetine elimi atmamla soğuk soğuk terlemeye başlamam bir olducyrr cyrr cyrr Çünkü poşet boştu:eek: :eek: :eek: Poşetin köşesinden yaklaşık 6-7cmlik bir delik açılmış ve uzuuun zaman sonra yakaladığım lüfer çalınmıştı.. Diş izlerini ve poşetin kesilme tarzını göz önünde bulundurursak yüksek ihtimalle büyük bir fare balığı kaçırmış:mad: :mad: banghead banghead Evimde 2 adet kedi olduğu için ve poşeti nasıl parçaladıklarını bildiğim için kedi olma ihtimali neredeyse yok. Etrafı didik didik aramama rağmen lüferden hiçbir iz bulamadım..

Elim boş, suratım asık, kızgın ve arkama dönüp dönüp bakarak avlaktan ayrıldım. Neyse kısmet değilmiş sayemde fareler lüfer ziyafeti çektihihi hihi Bu da benden onlara hediye olsun:D

Herkese güzel balıklar, faresiz meralar rastgelsin:thumb: :D

Kullanılan Ekipman:
    Fladen XtraFlexx 270 15-50gr/Daiwa Exceler S3000/Sufix 832 ghost 0,13
    Balığı alan sahte:
    Pelican Sodium

2. Aykut_Kaptan

Aykut_Kaptan Aykut

Favori Kamış:
    Okuma alimuna 8
    En İyi Avı:
    3.5 kg kefal, 750gr çipura,750 gr levrek
    ELine saglık av guzel olmus fakat avını kaptırmanda bir okadar uzucu olmus gecmis olsun :)

3. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Shimano Dialuna XR 2.90 cm 8-42gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Gürkan, fareyi de seni de tebrik ederim güzel av yapmışsınız :D

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Ikinizde guzel av yapmışsınız. Bir şey soracam kamis nasıl memnun kaldın mı. Birde agirligi hakkında bilgi alabilirmiyim. B

5. bilgint

bilgint bilgin

tebrikler guzel av sonu kotu olmus senin icin ama

6. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, kısmet değilmiş deyip geçicem mecburen:)

Süper ikili olduk fareyle ben tutuyorum o yiyor:D :D Teşekkür ederim Alper:)

Teşekkürler, Kamış daha önce kullandığım spro flashback'den (285gr) daha hafif tahminen 220-250gr arası. Ama kullandığım makinanından biraz ağır olmasından ve çok hafif bir kamış olan procatch carbospine alışmış olmamdanmıdır bilmem biraz yordu beni. Ama esnekliği falan yerinde, ne lastik gibi çok esnek, ne de odun gibi tam bir MH kamış. Aksiyonu da nispeten regular fast gibi, atışlarda ucu çabuk toplanıyor. Kısacası ilk fikrim fiyatına göre çok çok iyi, zaman fikrimin nekadar doğru olduğunu gösterecek, bakalım:thumb:

7. bigbossares

bigbossares serkan

Hani senin şu kofana raporun nerede ?

8. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Tebrikler Gürkan, fareler koca balığı aşırdı ha:eek: onlarda ağzının tadını biliyor demekki :hungry:

Sağlık olsun, daha güzelleri rastgelsin!

9. trofe59

trofe59 xxxxx

Hem tebrikler hemde geçmiş olsun :)
    o bölgedeki hırsızları görmüşlüğüm var fare demek yanlış olur bildiğin patkan :D

10. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ne ara yakaladın kofanayı Alper:thumb: reeling

Aynen Levent abi fare biraz küçük kalır aslında kedi kadar olanlarını görmüşlüğüm var. Teşekkür ederim sana da rastgelsin:thumb:

11. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, kesinlikle patkan:thumb: :thumb: Tedbirli olmak lazım:D

12. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Shimano Dialuna XR 2.90 cm 8-42gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Gürkan pazar günü sabah yakaladım :D

Serkan, vakit yok be abi rapor açmaya :D :D :D Bu arada bir resim bile alamadan yedim güzeli :D

13. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;

bence o lüfer sinirli sinirli poşeti ısırıp delmiş ve sabun gibi poşetden çıkmıştır,muhtemelen kayanın arasına düşmüş sizde görememişsinizdir,

daha önce poşeti delip çıkan lüfere çok denk geldim :eek:

devamı rastgelsin inşallah :thumb:

14. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ooo öğretmenler günü hediyesi olmuş sana:thumb: :thumb:

15. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Özkan abi onu bende düşündüm de didik didik aradım kayaların arasını, öyle çok derin aralar da yok avlakta. Teşekkür ederim sizede rastgelsin:thumb:

16. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Gürkan tebrik ederim avın olmuş ama bu toyluk olmamış kardeşim beyaaaw.balığa çıkılır da çantasız çıkılırmı?hani tamam poşete koyar bırakırsın ama mekan sadece düz kumluk olur o zaman olur.yani mal gözün önünde olur.benim bi arkadaşta çantaya poşetle balığı koymuştu istanbuldaydım ozamanlar.kardeşim eve gidiyor mutfakta çantanın ağzını açtığı gibi kedi büyüklüğünde fare çantadan bi fırlıyor allah alaaaah evde tam bir action.neyseki annesi evde değilmiş o saatte de cinayeti sessiz sedasız işlemiş delilleri yok etmiş :D:Daklında bulunsun kardeşim.kova yoksa poşet varsa çanta olsun.ve balık poşete poşet çantaya çantanın da ağzı her zaman kapalı olsun.yinede gözün çantada olsun :):)

17. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Metin abi ben ava ya bisikletle çıkarım, ya yürüyerek ya da belediye otobüsüyle. Bu yüzden bütün malzemelerimi üzerimdeki yelekte taşırım. Birde bazuka çanta tamam. Daha fazlası benim için külfet oluyor. Bir de yer değiştirirken malzemeleri taşı bırak işini sevmiyorum. Bu yüzden olabildiğince az ve oabildiğince mobilize ekipmanla ava çıkmayı tercih ederim ki ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Ama dediğin gibi her ihtimale karşı çanta taşımakta fayda var:thumb:

18. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrikler Gürkan, güzel bir lüfer yakalayıp kaçırmışsın :)
    Doğrusu bana da lüferin poşeti delme ihtimali daha yüksek geldi.
    Fare tutup poşeti delip o büyüklükteki balığı alıp götürebilirmi ki?

19. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    kardeşim bende genelde bisiklet kullanıyorum.varacağım noktaya geldiğimde uygun bir yere bisikleti zincirliyorum.ama sırt çantam mutlaka oluyor.sırt çantası alman gereken herşeyi taşır üşenme sen boş ver.yeri gelir tel livar koyarsın yeri gelir poşet yeri gelir kova koyarsın.en azından evde unuttum diye bir sorunun olmaz.çanta okadar işi kolaylaştırıyorki anlatamam. bak bendeki çanta linkte gösterdiğime benziyo 50-60tl bişey vermiştim.çook da memnunum.her şeyi yanımda götürüyorum ve yorulmuyorum.:thumb:

http://www.reymona.com/laptop-cantasi/targus-corporate-traveller-sirt-cantasi-4626

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Gürkan, çok kötü bir sürpriz olmuş.
    Bir nusubet bin nasihattan iyidir. Ya torbada 3-4 lüfer olaydı.
    Bir lüfer gitmiş ama belki de ilerdeki kayıpları engeller o giden lüfer. :D

Nice keyifli avların olsun.