İzmir Foça Denizcilik Müzesindeki çekmiş olduğum mektubu paylaşmak istiyorum... Orjinal hali bozulmaması adına ufaltmadım özürdilerim... Deniz Piyade Astsubay Serhat Gencer'in mektubu. Serhat komutan 1973 doğumlu. 7 Ocak 1994'te ailesine şu satırları yazıyor. "Sevgili ailem, ilk önce hepinizi çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Bu mektup ancak ben öldükten sonra sizin elinize geçecektir. Beni asla unutmayın. Hep kalbinizin bir köşesinde saklayın. Şunu asla unutmayın. Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz. Bu yüzden üzülmeyin. Ben Burcu'yu çok seviyordum ve bu sevgimi mezara götürüyorum. Ben burada öldümse Allah yolunda, vatan, namus ve millet yolunda öldüm. Benimle gurur duyun ve gülün. Asla ağlamayın. Eğer ağlarsanız ben yattığım yerde rahat etmem. Dedeme de hepinizin selamını söylerim. Kendinize iyi bakın. Sizleri çok seviyorum. Hepinizi çok özledim. Oğlunuz... Serhat komutan bu mektubu yazdıktan bir gün sonra 21 yaşında Şırnak-Maden ilçesi kırsalında girdiği çatışmada şehit oluyor. Serhat komutanım, vatan sağolsun. Yattığın yerde huzurlu ol. Bizler Türk gençleri olarak her daim vazifemize hazırız, şerefsizlere göz açtırmayacağız bundan emin ol !!! Senin gibi bir komutana sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz, rahat uyu Serhat komutanım. Ruhun şad olsun...
Allah rahmet eylesin.Askerligimi yaptıgım donemde lice deki bir karakolda bunun gibi nicelerini gozlerimiz yasla okuduk..Bu mektuplar bize cıktıgımız operasyonlarda enaz 10 misli guc verdi.. VATAN UGRUNA HAYATINI KAYBEBEN BUTUN SEHİT ARKADASLARIMA, KARDESLERİME,ABİLERİME VE ATALARIMA YUCE ALLAH DAN RAHMET DİLİYORUM..
Şehit'imize Allah tan rahmet ve Peygamber efendimizin yakın komşularından olmasını diliyorum.Ancak eğer tüm site üzerime çullanmazsa bir itirazım olacak;bu şehit'imiz tüm eğitimini deniz piyadesi üzerine almış,yanlışmıyım?Zodyaklarla öncü çıkacak sahili gözetecek ve düşman güçleri yanıltacak bilinçli izler bırakacak veyahut çıkartma gemileri ile sahil bandına çıkıp kumlara siper kazıp ön muharebeyi az zaiatla atlatmayı başaracaklar.Şimdi kalk bu şehit'imizi kırsal bölgeye gerilla eğitimi almış oraları avucunun içi gibi ezberlemiş bölücülerin arasına sal.Soruyorum arkadaşlar bu Allah tan revamıdır. Şimdi eleştirilerinizi bekliyorum.Belki bu yazım silinebilir de amma öncelikle şunu söyliyeyim,YAZIKTIR BU ÇOCUKLARIMIZA VE GERİDE KALANLARA.Benim düşüncelerim bu yöndedir.Sağlıcakla kalın.Sevgilerimle. Nihat SUNAR
serhat komutana ve bu vatan ugruna sehit olan sevdigine ve ailesine kavusamayn tum sehitlerimizin mekani cennet olsun...
Allah rahmet eylesin. Bu ülkenin böyle yürekli ve güzel kalpli insanlara ihtiyacı var. Keşke herkes bu düşünce ve bu mantıkta olabilse ...
vatan yolunda şehit düşen herkese allahtan rahmet eylesin ,mekanları cennet olsun , ve binlerce askerimizin şehit olmasına neden olan terör örgütüne binlerce ,yüzbinlerce ,milyonlarca defa lanet olsun.
Nihat abi kesinlikle haklısın. Ben de askerliğimi orada Jand.Komd. olarak yaptım. Foça' dan gelen deniz piyadelerini Nisan ayında Cudi dağının zirvesine üs bölgesine yerleştirmiştik. 6 ay boyunca orada kaldılar . Hiç bir zaman anlam verememiştim. Biz komando eğitimi alıp buralara geliyoruz, bu kadar zorlanıyoruz, denizcilerin işe ne burda diye.
Bende yıllardır bu işin mantığını bir türlü çözememişimdir. Denizcinin dağ başında ne işi var??? Son günlerde çok sayıda asker şehit verilince bir açıklama yapılmıştı,yüksek maaşla doğuya asker alınacak diye. Çok uzun yıllar önce yapılması gereken bir olaydı bu bence. Çünkü işini bilen ve bu konuda eğitim almış profosyonel bir asker İstiklal caddesinde,izmir kordonda veya samsun çiftlik'te(canım çiftliğim ne de özledim seni ve dürümleri ) gezmeye alışkın 10 askerden daaha çok iş yapacaktır ...
Nur içinde yatsın.. Bu şehidimizi ve öncekileri,rahmet ve saygıyla anıyoruz. Allah yakınlarına sabır versin. Nur içinde yatsın;Vatan Sağolsun!..
Kelimeler boğazımda düğümlendiği için sadece şunu diyebiliyorum Yüce Rabbim Şehitlerimizin tümüne rahmet eylesin.