S.a. dostlar. Bir süredir düşük atarlı spin kamış arıyor, araştırıyordum. Kısaca istediğim özellikler şunlar: Boy aralığı: 150cm - 190cm arası Atar aralığı: En düşük 1-2gr, En yüksek 12-15gr Kullanılacak sahteler: Genel olarak 0,1,2,3 no mepps ve düşük gramajlı çekirge vs. böcek sahteleri Hedef: Alabalık, kasna vs. Fiyat üst sınırı: 170₺ Bu özelliklere uygun kamışlardan 2 tanesi elemeleri geçip finale kaldı. Burada sizin yorumlarınız devreye giriyor. 1) Mitchell Privilege Pro Ul 180cm (1-5gr) Ağırlık: 101gr. Fiyat: 105₺ - 150₺ arası değişiyor. 2) Okuma V System 180cm (2-10gr) Ağırlık: 90gr. Fiyat: 163₺ (+- 5₺) Mitchell privilege pro'nun sap kısmı kısa ve makine yatağı gerçekten orijinal görünüyor. Atar aralığının az olması nedeniyle tereddütlü yaklaşıyorum. Okuma V System istediğim atar değerlerinde. Birçok sitede şefin tavsiyesi olarak sunuluyor. Kullananlar, kırılsa bile tekrar bu kamıştan alırım diyor. Çok kamış kullandım V System'i tek geçerim diyor. Fiyatının üzerinde bir kamış olarak gösteriliyor. Sitelerde 180cm olanın sayfasında da 270cm olanın resmi var. Sap kısmı biraz uzun görünüyor. 180cm'liğini kullanan varsa fotoğrafını çekip gönderebilirse sevinirim. (Bazukası falan tercihimi etkilemedi.) Sonuç olarak ibre şu an V System'den yana. Son karar aşamasındayım. Daiwa Exceler 1500HA hangisine yakışır? Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Sadece bunlar değil farklı seçenekler de olabilir. Teşekkürler..
Bende de crossfire 1.80 3-15 gr kamış vardı. Attığım ağırlık 3 gr zoka ve 8.5 cm raglou. Toplam 5 gr civarı. Güzel kamış ama yine de balık çekerken 10-40 atarlı 2.40 v systemin verdiği hazzı vermiyor. Karbon kalitesiyle alakalı sanırım. Sizin okuduğunuz olumlu yorumlar v system in 1.80 modeli için mi yoksa genel olarak v system hakkındamı olumlu yorumlar okudunuz? Kamış hastası ve elinde 9 spin kamışı olan biri olarak söylüyorum her kamışın atar ve boyuna göre ele alıp bakmak lazım. Bi kamışın 2.40 boyu çok hoş olsa da 3.00 m olanı çok esnek kalabiliyor. Veya 2.70 i ideal diyorsunuz 2.10 u aşırı hassas olabiliyor. 1.80 v systemi bende düşünüyorum. Olumlu yorumlar bu boyu hakkında ise bilgi bekliyorum takipteyim. Teşekkürler.
Genel olarak olumlu yorumlar var. En çok da 2.40 olanı yorum almış. V System bir seri sonuçta. Farklı boylarda da olsa hepsinin malzemesi aynı. Halkaları, makine yatağı, kullanılan materyaller o serideki bütün boylarda aynı. Malzeme kalitesi olarak her boy aynı ama esneklik olarak bilmiyorum.
Vsystem kullananların yarısından fazlası bozukası için memnundur eminim.Hani öyle abartılacak pek birşey olmadığını düşünüyorum.Ben kendim kasna ve alabalık avlarında okuma lure mania ( çok yumuşak bir kamış 5-25 i bile rahatlıkla işini görür ) ve daiwa crossfire kullanıyorum.Fiyat olarak 80 TL civarında iki kamışta.Kasna çok güçlü bir balık değil, 35, 40 cm üstünü kaldırarak kıyıya almazsanız hiç birşey olmaz bu kamışlarda.Bence bütçenizi makinaya ayırın derim
Makine var zaten. Daiwa Exceler 1500HA ve Procaster 2500A. Daiwa crossfire kamışla kullanıyordum kamışın ucunu kırdım. Kırılan ilk parçayı kesip ucunu zımparaladım. 135cm oldu. Dallı budaklı yerlerde bunu kullanacağım. Luremania için esnek ve yumuşak olduğu söyleniyor sizin de dediğiniz gibi. Çok yumuşak olmasını da istemiyorum. Bakalım ne olacak
selam bu kamışıda düşünebilirsiniz http://www.egetechstore.com/okuma-dead-ringer-185cm-3-12-gr-aksiyonlu-lrf-spin-kamisi-pmu3086
Onu da bakmıştım ama Okuma alacaksam V System alırım. Bahsettiğim Mitchell kamışın sap kısmının kısa olmasını beğendim. Makine yatağı da farklı ve güzel. Kısa sapıyla tespih gibi sallayabileceğim bir kamış. Kısaca görselliği cazip geldi. Daha önce de alışveriş yaptığım Cengiz Balıkçılık'tan V System'in fotoğrafını istedim. Sağolsun yolladılar. Sap kısmı biraz uzun. Olur da V System alırsam sapını kısaltabilir miyim? Sapını kısaltırsam sağlamlığına etki eder mi? Ayrıca Cengiz Balıkçılık'tan yaptığım alışverişlerde kırılan kamışın parçasını sorgusuz sualsiz orijinal parça ile değiştirmesi, aynı şekilde bozulan makinenin yenisiyle değiştirilmesi müşteri memnuniyeti açısından çok güzel. Mitchell her ne kadar güzel olsa da yarın bir gün bir sorunla karşılaştığımda karşımda muhattap bulabilecek miyim bilmiyorum. Her ne kadar Mitchell görsel olarak daha hoş olsa da sırf bu yüzden V System ağır basıyor.
Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin, bulabilirseniz bu kamışı şiddetle tavsiye ederim alabalık için süper ötesi bir kamış.
hocam benim sana bir teklifim var. bende v system 10-40 atarlı var 2.40. emin ol küçük bir makineyle 5 grama kadar olan yemleri çok iyi mesafeye atarsın. daha hafif yemler için birşey söyleyemem. ben levrek için aldım 20 gr civarı sahteler kullanıyorum ve hiç memnun kalmadım çok hafif bir kamış ve esnek geliyor. 8-10 gr sahteleri uçuruyor fakat bende büyük balık hedeflediğim için sahtelerim büyük kısacası kullanamıyorum. az kullanılmış isterseniz görüşelim
Az önce kapora bırakıp siparişi verdim 1.80 2-10gr için. 2.40 fazla uzun zaten. Kullanacağım sahteler 3-5 gram. Teşekkür ederim
Daha fazla düşünmek istemedim ve Okuma v System 180cm 2-10gr kamışın siparişini verdim. Detaylı fotoğraf isteyen olursa elime ulaşınca çekebilirim. Bakalım nasıl çıkacak
dar yerlerde kullanmak için bence güzel seçim yapmışsınız fakat orta-hafif yem ve göl tarzı önü açık yerlerde kısa kamış eziyetli oluyor biraz
Dostum hayırlı olsun 2-8 v system hakında detaylı yorumlarını ve fotoları bekliyoruz. Kalınlığı için gövdeyle sapın birleştiği noktayla bi kalemi yan yana tutup foto çekersen daha güzel olur.
Kamış elime ulaştı. Balık da çektim. Fena değil. Lastik gibi esnemiyor, kalas gibi de değil. Atış mesafesi olarak 150cm(3-15gr) kamışa kıyasla daha iyi. Hissiyatı çok güzel. Serçe parmağı kadar balığın kafa atışlarını demeyelim de çırpınışlarını bile avuç içinde hissedebiliyorsunuz. Daha uzatmadan direkt fotoğrafları atıyorum.