Bi tane spin kamış almak istiyorum. Almışkende uzun ömürlü olsun diyorum. Biraz araştırdım yukarda adı geçen kamışlar arasında kaldım. Kullanacağım sahteler 10-15 gram genel olarak. Damaklı sahteler ve zokalı silikonlar. Su üstü sevmiyorum o yüzden uzun bi kamış tercih edeceğim. Hem daha uzağa atabilme şansım olur. Ancak v-systemin methini çok duydum. Fiyatı 130 tl civarı. Beastmasterlar 300 speedmasterlar 400 liralarda dolanıyor. Aralarında ağırlıktan başka ne fark varki böyle fiyat farkı oluyor? Üstelik v-systemin bazuka kutusuda var. Malzemeden gerçekten anlayan ustalardan yardım bekliyorum aralarındaki farklar hakkında. Hepsi güzel kamışlar işini görür demeyin zaten güzel olmasalardı en ucuzu 130-140 tl olmazdı. Farklarını merak ediyorum. Teşekkür ederim...
v-systemi 1,5 senedir kullanıyorum. düşmediği yer girmediği taş arası kalmadı. ayrıca arkasında cengiz balıkçılık var. şiddetle tavsiye ederim.
Kullanaların yorumu önemli elbette.Gerek v-syteam gerek shımanoların kullanıcıları memnun forumdan okuduğumuz kadarıyla ancak malzeme kalite farkı bence var.Ancak bu seni ne kadar etkiler (uzun ömür-dayanıklılık vs..)onu kullanımın,kullanım sonrası bakımın vs. etkiler. Sonuç olarak shımanolar salt malzeme kalitesi açısından kanımca daha iyi ama okumadan da memnu olan çok kişi var.Aradaki fiyat farkı ciddi.Ben geçenlerde beastamster aldım, memnunum.
Ferhat Okuma v-system al bence, pişman olmazsın. Kamışı denemek için ipe takılmış olan rapalayı bütün gücümle çektim, kamış "c" şeklini aldı ama kırılmadı. Daha zevkli balık tutmak için teknede kullanmayı bile düşünüyorum
Speedmaster varken diğerlerini konuşmak anlamsız Beastmasterlar 200 tl xt60 carbon(Kendi kullandığım basterra da bu ayarda) Speedmasterlar 370 tl xt100 carbon Ben büyük balık peşinde koşarım, gerekirse 2-3 kiloluk balıkda kayalarda kaldırırım diyorsan speedmaster.
Ben de Shimano kullanıcısı olarak kullanılan karbon oranının fiyatı ve kaliteyi yükselttiğini biliyorum.
Shimanonun ürünleri güzel ama fincanları çok hasas ve kamış kırılırsa (en sevmediğim şey) haftalarca aylarca bekliyorsunuz parça sıkıntısı çok. Okuma shimano arasında kalite farkı var ama salinadan çok memnun kalan arkadaşlarım var cengiz balıkcılıkta ürünlerinin arkasında zaten, v-sistemi bilmiyorum ama bazuka çantası için alırım
*** ceyhunbey bende 2.40cm v system düşünüyorum buna makine olarakta okuma trio 40s düşünüyorum uyum sağlarmı ayrıca trio 40s ile ip misina kullanamazsın diye bir kaç yazı okudum gibi sizin fikriniz nedir?
Her 3 kamışada sahibim. Shimanoları ihtiyatla kullanmak zorundayım.Zira diğer Shimanom Game AR-C gibi başlarına bir hal gelmesinden çekiniyorum. Bir kere uc bölümü kazayla arabada kırılmıştı,tam 3 ay bekledim yeni parça icin ve o zamanın parasıyla 250 YTL vererek alabilmiştim. V system'de böyle olmazdı eminim. Sevgimle kal
vedat amca okuma v system 2.40 cm lik kamışa trio 40s makina nasıl olur uyarmı ve trio 40s makinada ip misina kullanabilirmiyim kimisi makina ip misinaya uygun değildiyor cevap yazarsan sevinirim vedat amca. levrek avı ile ilgili bir yazınızda cevap bekleyen başka bir sorum daha var mümkünse
Trio 40s'de örgüde bir sorun çıkmaz ama hangi marka olursa olsun örgü kullanmak mono gibi değildir. dikkatli olmanız gerekir. Shimano, Daiwa, Okuma, Spro, Penn modellerine bakabilirsiniz.
İp miisina kullanımı alışmamış b ir avcı için ilk başlarda bezdirici gelebilir. Yapılacak bir hata kişinin daha başta bu tür misinadan soğumasına sebep olur. Ancak,sonradan otomatikleşebilecek,bazı tedbirleri uygulamakta fayda vardır. Bunları sıralarsak 1)Makara bobinini ağzına kadar iple doldurmayınız.Normal misinaya nazaran daha az ip sarınız. 2)Özellikle rü,zgarlı havalarda vukuubulabilecek fazla ip sağılımında bu boşluğu sair elinizlede tutarak sıkı sarmaya özen gösteriniz. 3)Bu durum çok az bir zamanınızı alır,alıştıkca seri bir halde zaten nerdeyse otomatikleşen bir hareketle bu fazlalığı sıkıca alır ve sonrasında normal sarıma geçersiniz. 4)Böyle dikkat edersenizTrio S güzelce hizmet verir. 5)Daiwa makaraların bazı tiplerinde bobinin üst kısmı birazcık alt kısmından geniştir.Bu durum ipin kuşgözü düğümünü olabildiğince önleyebilir. 6)TrioS'ler hızlı saran makaralardır.Bu sayede muhtelif ve özellikle su üstü WTD aksiyonunu daha net ve güzel vermekte çok yardımcı olabilirler. Ancak bu ve sair yüksek devirli makaralardan,kamışınızın kalomasını hiç kullanmadan tamamen yüke bindirip sadece kolu çevirip almaya kalktığınızda,memnun kalmayabilirsiniz. Bu durum her yüksek devirli makarada aynı şekilde gelişecektir. Dolayısıyla balık bindiğinde sakin olunuz,baştan ve kamışın ucundan ayarlayacağınız makara kalomasını ve bu arada kamışınızın esneyerek bu kalomaya yardımını illaki kullanınınız. Balık iri olsada birkaç depardan sonra çabucak yorulacak,sizde arada kamışınızı geriye çekip boşluğu bu kere,diğer yavaş devirli makaralara nazaran hızla alarak balığı kıyılatırsınız. Yüksek devirli makaraların keyfi ve randımanı bu şekilde davranırsanız çıkar. Yoksa düşük devirli bir makara ile balığı paldır,küldür kıyılatmak eksik avcılık olarak sayılacaktır ve acemi işidir. Diğer sorularını bekliyorum. Sevgimle kal
Daha önce yazdığım bilgilendirme; "Spin kamış ve boğazda surf kamış ile örgü kullanan arkadaşlar. şu an 40lık makinamda 0,15mm powerpro super slick 8, surf makinada 0,20mm rapala core titanium örgü mevcut. Uzun süredir at çek yapıyorum bu örgüler ile. Spinde örgü sonuna yaklaşık 2-3m 0,28mm fc misinadan, surfte 0,38mm mono ile şok bağladım (düğüm mahin knot). Atışta karıştıran arkadaşlar için yazıyorum bunları; .Makinaya ilk defa saracaksanız altına dolgu mono misina kullanın. mono-örgü arası mahin knot. .Örgüyü makinaya sararken elinize ıslak bir havlu alın ve makinaya örgüyü gererek sarın. Çok sıkı olmalı kafada örgü. .Şok düğümünü yaptıktan sonra mono misinayı uzunca tutup çeker değerinin üzerinde zorlayın. mono ortadan koparsa tamamdır ama düğümden atıyorsa düğüm sorunludur. .Her atıştan sonra makinayı kapatmadan örgünün makara üzerinde düzgün durduğuna emin olun. .makinayı kapatınca ilk bir kaç tur sarımı takip edin bunların hepsini yaparsanız kuş gözü, düğümlenme, makinaya yanlış sarım sorunlarını yaşamazsınız."
Spin makinalarda en alt makinem shimano hyperlop da bile örgü ip sarılı en uzak sıkıntı yaşamadım. Makinada shimano her zaman.
Teşekkürler yorumlar için. v-systemi kullanan arkadaşım var. Methini çok duydum bende denemiştim kamışı. Güzel kamış. Fast aksiyonlu. Lakin diğerlerini deneme şansım olmadı o nedenle konu açtım. Teşekkürler net olarak ortaya koyduğunuz için farklarını. Tam aradığım cevap:thumb: v-systemde 40 tons carbon kullanılmıştır deniyor. Sanırım bu beastmasterde 60 speedmasterda 100 olan carbon. Usta v-system diyor yani Öyle koca koca balıklar tutarsam kepçeyle alırım gerekirse ocağın ortasında belime kadar suya girer yinede alırım Eğer fark yalnızca carbon kalitesi ise öğrenci bütçemle o kadar fark vermek için zorlamayayım kendimi. Üstelik kamışa bide çanta almak gerekecek ben kıllanırım öyle elde taşımaya 300-400 liralık kamışı. Dayanamayıp bide canta alırım. v-system en isabetlisi gibi görünüyor. Karbon kalitesinden başka fark yok sanırım değilmi?
Süleyman abi merhaba. Tyranda ilgimi çeken kamışlar arasında. Mersinde kullananı oldukça fazla. Lakin yakınımda kimsede görmediğim için milletede ver bi deneyeyim diyemedim. Ne gibi avantajları var? 10 kg kaldırdığı söyleniyor. Forumda bi arattım 1 bucuk kiloluk balık kaldırırken kırılmış. Sizce kullanıcı hatasımı? Artı ve eksileriyle değerlendirmenizi rica ediyorum size zahmet olmazsa. Teşekkürler tüm yorumlar için...
Karbon kalitesinden başka klavuzlar, makina yatağı v.s. kalite farkı olabilir; yalnız karbon kamışlar ne kadar kaliteli olursa olsun balığı kepçe ile almanız lazım yoksa hepsi kırılabilir... Eğer kepçe kullanmayacaksanız Ugly-Stick tarzı fiber ağırlıklı kamışlara bakmanızı öneririm...
Game AR-C Light bayadır takip ettiğim bir kamış 8-50 gr atar aralığı ile de çok cürretkar geldi bana Vedat Amca Tabi fiyatı da bir okadar cürretkar Konuyu dağıtmamak adına Speedmaster Game Type kullanıyorum ve çok memnunum. Speedmaster bu verdiğiniz 3 seçenek içinde en iyisidir