V-system kullanıcılarının yorumları.

Konu, 'Kamışlar' kısmında Dubara33 tarafından paylaşıldı.

?

v-system tavsiye edermisiniz?

1. v-system kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.

oy sayısı 33
    57,9%
  2. v-system kullanıyorum. Harika olmasa da iyi bir kamış. Tavsiye ederim.

oy sayısı 17
    29,8%
  3. v-system kullanıyorum ancak tavsiye etmiyorum. O paraya değmez.

oy sayısı 4
    7,0%
  4. v-system kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye etmiyorum

oy sayısı 3
    5,3%
  1. Dubara33

Dubara33 Mustafa

Spin kamış tavsiyelerinde en çok tavsiye edilen model olan v-systemin kullanıcı memnuniyetini daha net görmek adına anket açmaya karar verdim.Umarım becerebilmişimdir.

Katılanların kamışı sürekli kullanan, kendisine ait v-systemi olan avcılar olması anketin güvenilirliğini arttıracaktır.

Kullananlar ellerinde başka kamış varsa yorum bölümünde v-systemi o kamışlarla da kıyaslarsa daha da güzel olur. Teşekkürler.

2. rko

rko mustafa

V-system candır can :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    V system'in artı ve eksileri :

Bazuka Çantası : İlk göze çarpan, diğer kamışlarla verilmeyen bazuka çantasıdır. Lakin hergün veya gün aşırı atçek yapıyorsanız ve avlağınıza 2 tekerlekli bir taşıtla gitmiyorsanız bazuka çantası tam bir külfettir.

Siz avlağa gelirsiniz, çantayı açar kamışın parçalarını çıkartır, birleştirir, makinayı monte edip hazır hale getirene kadar vakit kaybedersiniz. Oysa başkası monteli olarak telespin kamışıyla gelir, atçek yapacağı sahte bile üzerindedir ve sizden önce hazır olup, konuşlanıp, ilk 10 atışını yapar.
    (Avlakta kimse yokken yapılacak ilk 10 atış diğer atışlardan değerlidir)

Av bitti, yoruldunuz. Tekrar misinayı kesip, sahteyi çıkartıp, makinayı söküp, kamış parçalarını çantaya o şekilde koyabilirsiniz. Bu bir zaman sonra sıkıntı vermeye başlar.

Ancak avlağa 2 tekerlekli bir taşıtla gidiyorsanız, kamışın güvenliği için ancak o zaman çanta verimli olarak kullanılır.

Esnekçe yapısı wtd yaparken sizi ekstra yorar.

Nokta atış ve uzun süreli avlar için güzel kamıştır.

Birçok muadiline göre hafiftir, atçek sürenizi uzatır.

Sonuçta: Uzun süreler (5 saatin üstü) atçek yapacaksanız ve genelde gece avlanıyorsanız alınacak güzel modellerden biridir. Hele 2 tekerlekli bir taşıtla ava gidiyorsanız tercih sebebi olabilir.

Kısa süreler av yapıyorsanız, wtd ağırlıklı avlanıyorsanız, hele patlak havalarda karşıdan esen rüzgarlarda av yapıyorsanız, kamışı savurmakta hafifliğinden dolayı zorluk yaşarsınız. Çok hafif kamış, rüzgara karşı patlak havada zorlayacaktır.

Avlak bölgenize ve stilinize uygun kamışı seçmek en güzelidir bence.

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Okuma octana 10-40 255 ile kıyaslayacak olursak daha hafif ve dengeli mesafeli atışlarında daha iyi. Wtd daha rahat ama esnekliğinden ve görüntüsü nedeni ile octana ya göre daha narin bir görüntüsü var.
    Seçim yapılacaksa tabili Vandetta :).

5. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Kamışı elime alıp deneme, atış yapma, performansını ölçme fırsatı buldum. Tabi ki usta değiliz bu konuda yaptığım eleştiri ne denli doğrudur bilemem; fakat görüşlerim Volkan abiyle neredeyse aynıdır. Atış performansının iyi olması zaten esnek bir kamış olmasının göstergesidir. Ayrıca benim için atış performansı çok önemlidir, sakin havalarda tatmin edici mesafelere ve hedef noktalara rahat ulaşmaktadır. Ayrıca hafifliği ve fuji makina yatağı kullanması artılarındandır.

Eksilerine gelirsek eğer patlak havada kullanıma pek uygun değildir, bu tip havalarda daha sert hatta daha ağır kamışlar ile kontrolü daha rahat sağlayabilriz. Bir de son zamanlarda sıklıkla kırılma problemleri ile karşılaşmak ister istemez kullanıcılarında güvensizliğe neden olmaktadır. Ancak bu durum cengiz balıkçılıkta rahatlıkla halledilmektedir. WTD için sadece hafifliği uygunluk göstermektedir. Esnekliği aksiyon verdirmede zorluk çıkartabilir. Ancak bana göre bu bir problem değil, 15-50 atarlı Fladen Xtraflexximle de, 15-40 atarlı Procatchimle de, 10-30 atarlı Major Craft kamışımla da rahatlıkla WTD yapabiliyorum. Sadece ağır olan takım beni daha çabuk yoruyor.

Tavsiye kısmına gelirsek, aynı özelliklerde biraz daha sert olan Alumina ya da Salina Seaspin kamış işinizi v-systemden daha iyi görecek ve balık bindiğinde ya da sahteniz bir ilişkene takıldığında acaba kırılacak mı sorusu aklınıza daha az gelecektir. Okuma markası dışında eğer bütçeniz kısıtlı ise Procatch carbospin ultra 240'a kefil olabilirim. Ama diyorsanız para problem değil shimanonun en az xt60 ve biofibreli kamışlarından birtanesini tercih edebilirsiniz.

6. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Okuma almak yerine procatch tercih ettim. Yarin muhtemelen gelir. Almamda en büyük etken beş kg kaldirabilmesi. Ben 3 metre olanini aldim. 145 gr.

7. ali bumin

ali bumin ali bumin

Hiç açıklama yapmaya gerek yok!Telespin kamış ve parçalı kamışların her markasını denedim,kullandım.Hepsinin artısı eksisi derken deneyimlerden v-system spin için ( 2,40 cm ) tek söyleyeceğim; tek geçerim :)

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    arkadaslar 240 v sistem ile 270 3 mt v sistemi ayni kefeye koymayin,270 ve 3 mt v sistem spin kamislar, 240 v sisteme göre cok daha sert bir kamistir,sazana bile gidebilirsiniz !!!

240 v sistem spin kamis,240 alimunaya göre gövdesi daha incedir,dolaysiyla hafiftir,ancak lastik gibi bir kamis deyildir,wtd yaparken kendinizi kamisdan dahami fazla salliyorsunuz anlamadim gitti:car:

9. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    Parçalı spin kamışlarda büyük jeep yada minibüs gibi araçlarla avlağa gitmiyorsanız kamışa zarar verme korkusu olmadan taşımak oldukça zor.Ben arabamla tek başıma ava gittiğimde v240 kamışı tek parça halinde hafif esneterek arabaya yerleştirebildim.2-3 kişi olsak tek parça halinde taşımak mümkün olmazdı.Bu yüzden bazuka çantası olması iyi.Telespin kamışlar elbette daha çabuk hazırlanıyor ve taşıma kolaylığı var.
    Sonuçta bana göre v system kamışlar veriğiniz parayı hakeden kaliteli ve estetik görünümlü kamışlardır.Kendi kullanım hatam sebebiyle kırdığım kamışımın kısa süre içinde kırık parçayı bile görmeden parçasının değiştirilmesi de firmanın müşteri memnuniyetine verdiği önemi gösteriyor.

10. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Yani illa pahallı kamışla balık yakalanır diye bir kural yok ,bende v sistem var ama ben genellikle remixonun 20 tl lik spin kamışını kullanıyorum,çok da memnunum.:) Yine albadan aldığım 50 tl lik teleskobik spinle çeşme ve bodrumda harika levrekler aldım....Bir kere şunu belirtelim pahallı takımla ava gitmek avcıyı huzursuz eder..Usta avcılar ucuz ve kaliteli ürün bulup alandır...:thumb:

11. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Ben de Okuma 2.40 v sistem kullanıcısı olarak şunları söyleyeyim.
    Taşıma çantası; benim gibi Ankara'da olupta sahil şeridine havayolu ile ulaşanlar
    veya ulaşacaklar için büyük kolaylık. Taşıma çantası Özel kargo bölümüne alınıyor ve inişte de bu bölümden teslim ediliyor.
    Hafif bir spin makine ile bir kombinasyon oluşturulursa, uzun spin avlarını yaşayabilirsiniz.
    Spin avına gönül verenleri kucaklayan kaliteli ve ekonomik bir kamış olması da bence en önemli artılarından biridir.
    Kullanım ve üretim hatası olmadıktan sonra da kolay kolay kırılacak bir kamış olduğunu düşünmüyorum.

Hepinize keyifli avlar dilerim.

12. ali bumin

ali bumin ali bumin

Kadir Bey selam,2.40 v ile ben wtd aksiyonda ilk zamanlarda çok zorlandım fakat daha sonra kişinin kendi el ve kol anatomisine göre wtd aksiyon için pozisyon yarattığında hiç zorlanmayacağını kendi açımdan anladım.İlk zamanlar kamışı dümdüz tutarak wtd verdirmeye çalışırken 2-3 metreden sonra parmak,bilek ve kolumdaki ağrıdan aksiyona son veriyordum,ağrıdan zaten hakimiyeti kaybedip kamış ucuna sallanma hareketini yaptıramıyordum.Bileği düz tutmadan da wtd aksiyonunun kesinlikle verilemiyeceğini zannediyordum :) Daha sonra bileğimi düz tutmak yerine,içe doğru bükerek aksiyon verdirmeye çalıştım,ağrının azaldığını gördüm ve bileğimi ağrının hiç olmadığı pozisyona getirmeyi zaten beyin başarıyor,böylelikle v sistemin wtd nasıl çalıştığını şaşkınlıkla şahit oldum.daha önceleri wtd çalıştığımda işimi ve ağrılarımı azalttığı için 3 m lik shimano catana Telespin kullandığımı özellikle belirtmek isterim :) nokta ve hassas atışlar için,wtd için şuan tek kullandığım v sistem.Bu arada bir hobidaşım wtd aksiyonunu v sistem kamış ile kamış ucunu yukarı hareketlerle yaptırmakta:D çalışıyormu! Evet çalışıyor,gözlerimle gördüm :p bu pozisyonda hiç yorulmadığını söylemekte:) Saygılar,

13. ali bumin

ali bumin ali bumin

Bu arada bu "" __________________
    at çek bir tutku dur bizde,balığı toplamaya değil,onunla oyun oynamaya gidenlerdeniz!! "" bu ne güzel bir cümledir :) Saygılarımı sunuyorum.:thumb:

14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ali bey merhabalar,esnek kamislada wtd aksiyonu yaptirabilinir:) lakin gövdeside esnedigi icin,sert aksiyonlu kamislara göre biraz daha yorucudur,sebebi kamisi vurdurdugunuzda kamis ucu a$agi son noktaya indigi anda yukari dogru esnemesi,uc kisimdan geriye dogru esner,bu tarz====> )

wtd aksiyonu yaparken bilegi yormamak icin,i$aret parmagimi kamisin üstüne dayiyorum, kamisi daha dengeli tutuyor,bilegim bükülmüyor,

arac lastic cantlarina, rot balans ayari icin kücük metal parcalari yapi$tiriyorlar,teker dönerken la$ka yapmasin diye,,

iste o isaret parmagi kamisin rod balans ayaridir:)

kamisi yukari dikerekte wtd yapilabilinir,sonucta kamisi salliyorsun:)
    ki sizin o taraflarda cam sahte meshurdur,,adana i$i cam sahteler,özellikle kofana icin,güzelde levrek alanlar oluyor ama o cam sahtelerin dilinden anliyan kisiler bunlar,,
    bu sahtelere wtd verdirirken kamisin ucunu yukari dikeriz, yari capraz tutariz,
    canakkale tarafinda cam sahteleri kullanan kamislarini hep yukarida tutarak wtd yaptirirlar,

sahte kiyiya yaklastiginda son 20mt, kamisin ucunu asagi egeriz,bu bölümde gevsek danranma sakin,yani uzaklarda arama;)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    V sysytem veya ithaalatçısı hakkında en ufak bir olumsuzluğum yok. :)

V system'i en çok öven, tavsiye eden kullanıcılardan biriyim. Yeni telespin kamış aldım diye V System tu kaka olmadı. :D

Yalnızca demek istediğim, avcının içinde bulunduğu şartlara ve avlağın özelliklerine, stiline uygun kamış seçmesi gerektiğidir.

Benim şartlarım; Hemen her hafta veya 2 haftada bir 2-3 bavulla İzmirden Bergamaya gidiyorum ve arabanın bagajında soba borusu gibi bir bazuka çantası sıkıntı yaratıyor. 1 de malzeme çantam var.

Avlağa giderken çoğu zaman 2 kişi, seyrek te olsa 5 kişiye kadar avcı arkadaşlarla beraber gidiyoruz. Hepsinin malzemeleri, kamışları.... :rolleyes:

Bi noktadan sonra V systemin kullanım keyfine karşın, bana dezavantaj oluşturduğunu farkettim. Daha seri, daha mobil hareket imkanı veren, telespin kamış aldım ve çok memnunum. V System yedekte evde durmakta. :)

Kullanım keyfini 2. plana ittim. Bunlar benim şartlarıma göre tabi.

V system fiyatına göre güzel kamıştır bence ama şartlara göre kamış alınmalı.
    Ustalaştıkça, zaten tek kamış yetmeyecektir. Gidilen avlak, stil ve havaya göre sert, esnek, 2.40, 2.70, 3.00 metre gibi farklı kamışlar edinilecektir muhtemelen.

Örnek : Forumda bulunan Tekirdağ'lı avcılar genelde V systemle ilgili olumlu görüş sunmazlar. Nedeni bence avlak yapılarıyla, hangi havada ava gittikleriyle ilgili bence. Sanıyorum ki Güney rüzgarlarında karşıdan esen sert havalarda ava gidiyorlar ve V systemin hafifliği onlara avantaj değil, dezavantaj oluyor. Bu nedenle, ya çok zorlayıp, kırıyorlar. Ya da istedikleri hakimiyeti sağlayamıyorlar. (Bu kısmı tahmin üzerine, farazi yazıyorum.)

Şartlara göre kamış seçmeli bence, başka bişey demiyorum. :D

Rastgelsin... :)

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Volkan benim o kırılan kamışın yenisi geldiğinde,senle v sistemi takas edelimmi:D
    benim 240 v sistemde gözüm kaldı.alimunayı eskitebilirsem onu alacağım:D

sadece 240 v sistem ile.270 yahut 3mt istemem bende vardı zaten o boy v sistem..:)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ehehehe.... :D:D:D

Abi o kamışın kırılmamışı bende var. :D Gayette mutlu, mesut kullanıyorum. :)
    2,40 V systemden de memnunum, yerine göre kullanırım mutlaka. :)

Lakin sende daiwa regal 2,75 metre varsa, değişirim hemen. :)
    Anadoluav marketine gelmiş görünüyor. 2 ay önce geleydi alırdım mutlaka. 155 gr. :) 2,75 metre. :thumb:

18. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Çok rüzgarlıda denemedim ama rüzgarlı havada bence sorun yok ve tavsiye ediyorum. çok rüzgarlıda durumuna bakıp değerlendiririm yeniden.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben denedim Erkan, inan hafif kamış o tür havalarda zorluyor.
    Hatta dayanamayıp, 3,90 'lık spirit surfla atçek yapmaya çalışmıştım. :p
    30 km ve üstü karşıdan esen, ayakta zor durulan rüzgarlardan bahsediyorum.

Liman içinde ve çay içinde kullanmak için mükemmele yakın bir kamış, hatta deli esen havalar harici de çok keyifli kullanılır. :thumb:

20. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    görünümü çok hoş bir kamışmış.esnek bir kamışda deyilse bana uyar:D

fırtınalı havalarda.rüzgar karşıdan esiyorsa en ağır sahteleri tercih etmeli..ve imkan varsa uzun kamışla gidilmeli..
    240 kısa kamış.40mt at öp başına koy:D kıyısı kayalık bir bölge için daha uzaklarda arama balığı.minikler kıyıda saklandığı için büyükler hayliyle kıyılamaya mecburlar:D bazı uyanık avccılar grup yakalarsa açığa sürklerler balıkları.orada ham yaparlar:hungry: