Faroe Adaları'nda kurulan "kan koyu", yüzlerce bazen binlerce karabalinanın ada yerlileri tarafından canlı canlı katledildiği bir yer. Grindadrap adıyla bilinen bu av yüzyıllardır yapılıyor ve hayatı bu caniler için kolaylaştıran motorbotlar, telsizler hariç o zamandan beri değişen hiçbir şey yok. ALTTAKİ LİKNKE BAKIN AMA ÇOK KANLI http://haber.mynet.com/galeri/picturesLister.aspx?gid=2103&pid=44647 mynetten alıntıdır
Bu adaların Avrupanın göbeğinde olduğunu da belirteyim. http://maps.google.com/maps?hl=tr&q...617,-5.097656&spn=15.456361,39.550781&t=h&z=5
Bu görüntüler bana bizdeki kurban bayramlarındaki kanlı manzaraları hatırlattı.. Hatta çok daha korkunç görüntüler.
karıştırmayalım kurban meselesini.kurbanlar katledilmiyor.bu bir dini vecibedir.balinalara yapılanla ne alakası var.
Bence de Kurban Bayramı ile karıştırımamalı. O görüntülerin masa başında nasıl renklendirildiği, kırmızılaştırıldığı ispatlanmıştır. Selamlar.
valla bu görüntüler çok kötü tabiki kurban bayramı ile mükaise etdilmemeli fakat benimde ilk aklıma kurban bayramı geldi bende 31 yaşındayım zeytinburnunda oturuyorum kazlıçeşmedeki kurban kesim manzaralarının bundan çok farkı yoktu hatta kazlıçeşme sahilleri aynı renk ti neyse kurbanla mükaise etmiyorum yanlış anlaşılmasın ama avrupada görünen kurbam manzaralarınında fazla makyaja ihtiyacı olmadığını ben çok iyi biliyorum malesef
bunlar böyle işte kendileri yapınca çıtları çıkmaz birde o yavru foklara yaptıkları var sopalarla döve döve öldürüyorlar derileri zarar görmesin diye..
Orta da bir resim var.. bu resmin yalnız bana değil birçok insana aynı şeyi hatırlattığına eminim. Kimseyi de doğru veya yanlış yapıyosunuz diye eleştirmiyorum.. sadece resmi ilk gördüğümde bana hatırlattıklarını belirttim.
bence mehmet abi haklı bende ilk gördüğümde aha aynı bizim sokaklarda kesilen kurbanlar gibi dedim..... Bizimkinin daha medeni olması gerektiğini düşünüyorum dini anlamda. Kurbanları tem ve e5 yanında soak ortasında kesmenin ne anlamı var. mehmet abi bunu demek istemiş diye düşünüyorum. amacımpolimik yaratmak değil kesinlikle yanlışanlaşılmasın bende kurban kesiyorum...
benim anlamAdığım bunlar bu balıkları oraya nasıl getiriyorlar.demeki kendi yasaları ve kanunları buna izin veriyorki böyle bir olayı gerçekleştiriyorlar.inanılır gibi deyil
Haklısınız, Mehmet Bey'de aynı düşünceyi paylaşmış sanırım. Ama malesef bölge bölge (E-5, E-6 yol kenarları) farklılıklar göstermekle birlikte o görüntüler hepimizi rahatsız etmektedir. Ümidediyorum ki; bunlara yakın zamana kadar müsade edilmesin ve görüntüdeki gibi böyle vahşet uygulayanları çağırıştırmasın. Selamlar.
Evet Mehmet Bey biz de aynı şeyleri düşünmedik değil. Asla yargılayıcı ve suçlayıcı olmadım. Selamlar, saygılar.