ve sonunda sezon açıldı !

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında frt14 tarafından paylaşıldı.

1. frt14

frt14 FERHAT

En İyi Avı:
    sazan 1.5 kilo
    pazar günü sazan avına gitmeyi planlıyorum. şu ara yem olarak ne kullanmak gerekir? Benim en başarılı yemim;mısır küspesi,mısır unu, mısır kırmasından yaptığım yem iyi sonuçlar veriyodu sizce şu ara sazan daha çok neye gelir?

2. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Her Daim

Bir elime oklava alıp börek açmatığım kaldı, ne hamurlar yaptım, ne karışmlar denediysemde solucandan aldığım faydayı alamadım.

Ben hiç polemiğe girmiyorum, direkt solucan takıyorum. ciddi de verim alıyorum.

3. matti

matti murat

selam arkadaşlar eğer hedeflediğiniz sazan iri ise ben solucana karşıyım solucana hertürlü ufak balık vuruyo ve yeminizi bitirip vaktinizi ve emeğinizi çalıyor.ben büyük balık için büyük iğne ve haşlanmış mısır tanesi kullanıyorum iğnenin ucunun açıkta kalmasına gerek yok büyük balık hiç gagalamadan yemi direk komple içine çekiyo ve geri üflerken iğne biyerine saplanıyo zaten.bide iğneyi ucundan köküne kadar mısır tanesiyle doldurmanızı tavsiye ederim.kolay gelsin saygılar..

4. LapinCash

LapinCash

Benim en favori yemim solucan tek geçerim göllerin kralı.
    Boili bile yaptım artık ya.Solucanla tutulan çok balık gördüm.

5. frt14

frt14 FERHAT

En İyi Avı:
    sazan 1.5 kilo
    benim gittiğim barajda israil sazanı çok. önceki senelerde solucana israil geliyodu. sarı sazan veye aynalının solucana geldiğini görmedim. yemcilerde satılan iri dişli mısır kullanıyorum kaynadıktan sonrada içine bir ikidiş sarımsak atıyorum.

6. reos_mow

reos_mow salih

Favori Kamış:
    parcali kamis
    Favori Makine:
    shakespeare cypry carp 3.60 3lb spro long cast
    En İyi Avı:
    -
    solucan en basit yem bence israil ve kzilkanat icin ideal yem. sazan ap ayri bir konu bence. kimi misir atar kimi boili

7. YAYINCI26

YAYINCI26 serhan

Favori Kamış:
    dam ve shımano
    Favori Makine:
    dam ve shımano
    En İyi Avı:
    yayın balığı 22.650 kg.
    bence de sazan için en ideali mısır ve hamur fakat göldeki balık türlerine ve göldeki balıkların yemlenme durumuna göre değiştiğini gözlemledim eğer kayda değer iri bir sazan balığı istiyorsanız en ideali hamur ve mısırdır solucana iri sazanda geldiği olur fakat nadirdir çünki türkiyenin genelindeki barajlarda gümüş,kadife,kızılkanat v.b balıklar oldugu için ve bu balıklarında önceliği solucan oldugu için oltanıza bu balıkların takılması daha büyük bir ihtimaldir yada bu balıklar tarafından yeminizin didiklenmesi ve boş bir heyecana kapılmanız mümkün :))))

8. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    hamur işi biraz zahmetli balığı alıştırmnak gerekiyor sürekli yanı avlakta avlanıyorsanız en iyi çözüm hamur fakat haftada en az 3 gün sapanla yemleme yapmak gerekli bence .

fakat ilk defa gidecekseniz mısır solucan iki,lisinden biri ile şansınız daha yhüksek olur

9. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Okuma Epix v2 3.90 3parça ..-Filstar 3.60 3lb 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma power lıner 860 - Filstar carp Runner mg60
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    Salih abim çok güzel değinmiş bu konuya. Ferhat kardeşim ben sana bi yem tarifi vermek isterim hem sayfadaki arkadaslarda görmüş olurlar yararım dokunursa ne mutlu bana bi dua edersiniz kardeşniz mutlu olur. ( Mısır küspesini (5 6 tane ) toz hale getir kardeşim. Ardından 2 kilo kadar mısır at(kuru mısır) sonra bunların içine üzüm pekmezi kat 2 bardak kadar. Hepsini harmanla bir güzel . Sonra balık malzemesi satan yerlerde balık kokusu var tüplerde. Bi tüp te bundan boşalt karışıma. İstersen ben içine bir de kuzu yemi katıyorum bu sana bağlı. Abilerim kardeşlerim inanın bana ben bunla çok verim aldım. 6 kg lik aynalı sazanı bu yemleme sonucunda aldım.. Bu arada ( bu karışımı balkonda yada açık biyerde yapın . Yaptıktan sonra 1 gün kapalı kutuda da bekletin.. ) İnşallah yararlı olabilirim.... RASTGELE >{ }>

10. frt14

frt14 FERHAT

En İyi Avı:
    sazan 1.5 kilo
    sağol korkmaz bey kuru mısır dediğin kırma mısırmı birde 5-6 adet küspe yerine toz küspede olur herhal

11. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Arkadaşlar, bende mısırın iri sazan avında en iyi yem olduğunu savunanlardanım.
    Hamur, solucan ve mısırı baraj gölünde yaptığım avlarda birçok kez denedim. Solucan diğer arkadaşların da belirtiği gibi daha ziyade küçük balıklar tarafından tırtıklanmakta, yem olarak Hamur kullanıldığında ise balığın vuruşu oldukça azalmakta. Şöyleki bir genelleme yapmam gerekirse yem olarak solucanı taktığımda 2 ila 5 dakikalık süreler içerisinde vuruş alıyorsam bu durum hamur kullanıldığında 2 hatta 3 katına çıkmakta.
    Mısırı iğnenin büyüklüğüne göre, iğne başına 3 veya 4 tane kullandığımda bu güne kadar hep çok güzel sonuçlar aldım. Hem hamuru yem olarak kulllandığımdaki kadar beklemedim hemde solucandaki küçük balıklarla uğraşma zahmetine girmedim ;)

12. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    Kırma mısır değil kardesm normal bildiğimiz kuru ( İRİ İRİ OLUR) mısır. Tabiki toz küspede olur. Bunu gitceğin yerde yemleme olarak kullan emin oll sana şöle diyorum 2 saat içinde o yemlediğin bölgeyi seyret ;) :) Ben 3 4 gibi yemleme yaptım gündüz Gece oturuyordum ateşimin başında sanki bir insan atlarmış gbi balık atladı baya ürkmüştüm... Yardım edebileceğim baska bir konu var ise özelden de mesaj yazabilirsin kardesM..

13. frt14

frt14 FERHAT

En İyi Avı:
    sazan 1.5 kilo
    sağol korkmaz bey.

14. LapinCash

LapinCash

Vallahi bizim orda hiçte öyle değil bir levrek bir sudak bir sazan bir kadife bir yayın.Atlayan aylayana ;):):D

15. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    doğrudur kardeş ama farklı bölgelerden bahsediyoruzz... ;) Buradaki balığı çekmez isen emin ol elin boş dönersin eve..