Değerli Balıkavi.net sakinleri... Bu yıl yine tatil için Didim yolunu tuttuğumuzda aklım hep çupralardaydı. Aslında hedefte farklı balıklar da vardı ama av arkadaşım Kurtuluş Abinin planları bozulmuş maalesef bize katılamamıştı. Dolayısı ile tekne ile derin denizlerdeki hedefleri bir sonraki yıla ertelemem gerekiyordu. Ben de sattığım bot yerine daha küçük bir bot siparişi vererek balık planlarımı yanlızken de hayata geçirmeyi planlamıştım. Birkaç gün orda burda gezmelerin ardından 260'lık Kolibri Botumu da kurduğumda herşey hazırdı. 20 günlük tatilin en az 15 gününü balıkta geçirdim. Çok fazla avlak deneme şansım olmadı. Maalesef deniz genel olarak dalgalı olduğu için korunaklı avlaklarımdan birinde konaklamak zorunda kalmıştım. Geçtiğimiz yıllardaki gibi çeşit yapamasam da inanılmaz bir keyif inanılmaz bir zevk yaşadım. Zaman zaman yem sıkıntısı çektim ama sonuca ulaşmam için bir engel olduğu söylenemez. Çevremde çok fazla sırtı için dolaşanları görüyordum. Fakat takiplerimden hiç balık alabildiklerini görmemiştim. Sırtıcılar bu kadar yoğunlaştığına göre alınmış iri balıklar olmalıydı diye düşündüm. Yem aldığım bayinin sahte için beni gaza getirmediğini de öğrenmiş oldum Fakat 100'ü geçkin sahtenin bulunduğu sırt çantamı evde unutunca tekrar sahte almanın gereksiz olduğunu zaten yemli avların beni yeterince mutlu olduğunu da düşünüyordum. Çok fazla kılıç balığı yavrusu olduğunu sandığım 20-25 cm varında mavi renkli balıklar gördüm. Fotoğraflayamadım ama yüksek ihtimalle kılıç yavrusuydular... Herkese daha iyi avlar dilerim. Avlak konusunda soru soracak arkadaşlarıma; balıklar Akbük ve Kazıklı koyundan karışık olarak alınmıştır. Yem olarak yoğunlukla mamun, sonrasında sülünez ve donmuş teke (karides) kullandım. İğnelerim 5-7 numara Kısa pala delikli siyah çapraz. Sasame ve Fudo. Kamış 240cm 10-40 atarlı Pelican London Pelistick Makina da Cormoran'ın 50 Kafalık bir makinasıydı. Aşağıdaki resimlerde avların bir bölümü yer almaktadır. Bazen tembellikten veya yorgunluktan fotoğraflamadığım avlar olduğunu söylemeliyim. ==========================================================- ============================================== ================================================== ================================ ==============================================-
Tebrikler çok güzel avlar yaşamışsınız. Tatil böyle geçince insan hep tatil olsun ister heralde. Bir dahaki tatilde daha güzel avlar dilerim
Tebrikler, çok güzel avlar yapmışsın. Antenli olan, antenli mercan mı yoksa trança yavrusu mu merak ettim? Bana trança yavrusu olabilir gibi geldi.
Tebrikler Ergin, nefis bir tatil, bereketli avlar gerçekleştirmişsin. :thumb: Geçen hafta ben de Didim'deydim ve şişme botla at-çek yaptım fakat seninki ile kıyaslanmayacak ölçüde zayıf avlar oldu. Zira bazı eksiklikleri henüz gideremedim. Mevsim itibarıyla at-çek ile büyük balık avının vakti geldi bence. Mendirekler civarında suyun dışına sıçrayan yavru balık sürüleri gördüm. Muhtemelen akya, sarıkuyruk veya lüferlerden kaçıyorlardı. O av bolluğunda benim sahtelere rağbet eden olmadı. Sormak istediğim birkaç husus var; 1. 260 cm şişme bot ile 4 hp Yamaha motor kullanıyorsun görebildiğim kadarıyla. Ben de 330 cm botum için 5 hp dört zamanlı motor düşünüyorum. Sürat yapma ihtiyacım yok, birkaç km mesafedeki avlağa gidip gelmek için. Mariner 5 hp veya Suzuki 6 hp için ne dersin? 2. Bot ile yemli dip avı yapmak için çıpa şart malum. Kaç kiloluk ve hangi tip çıpa kullanıyorsun? 20 metrelik bir halata bağlı 10 kg.luk bir çıpa yeterli olur mu? Teşekkür ederim. Daha da verimli avların olsun...
Çok teşekkür ederim, yalnız hep de tatil olmasın yaaa. Buranın balığını kaçırıyorum içim gidiyor Volkan daha önce trança ile hiç karşılaşmadım ama trançanın kafası daha küt sanki. Yalnız eve döndüğümde karanlıkta avlandığından olsa gerek çupra diye aldığım bir balığın sinarit palazı olduğunu görünce üzülmüştüm. Çok teşekkürler, İbo çok ısrarlı sırtıcıların olduğunu gördüğümden kesinlikle iri balığın kıyıladığını düşünüyorum. Yoksa sabahtan akşama kadar öğle saatleri dahil aralıksız sırtı çeken adamların daha önce bu balıklarla karşılaştığı çok aşikar Daha önce 290 bir botta da bu motoru kullanıyordum. Memnundum. Beni avlağıma defalarca götürüp getirmişti. 3 kişi olduğumuzda da iş görüyordu fakat 2 kişi için 290 bota daha stabildi. 330 bir botta eğer 3 kişi olacaksanız 5 hp iş görür ama 2 kişi için kesinlikle ideal bir motor olur. Deniz motorunda çok tecrübeli olduğum söylenmese de bu kulvarda japonların üstünlüğü söz konusu suzininin de oldukça sessiz bir motor olduğunu ve sırtı gibi avlar için kesinlikle tercih sebebi olması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu gidişimde çapayı da unutmuştum. Bir arkadaşın tavsiyesi ile hep taşlarla çapaladım. 260 bir botu çok sert rüzgar veya dalgaların olmadığı yerlerde 10kg'lık taşlar rahatlıkla taşıdı. Çapada ayaklarla da tutunacağını düşünürsen o da kesinlikle işini görür.
Tebrik ederim, çok güzel balıklar. Balıklar arasında çiftlik kaçkınlarının çoğunluğu gözüme çarptı. O bölgede hala çiftlikler yoğun sanırım.
Hayalimdeki gibi bir tatil geçirmişsiniz. Paylaşımınız için teşekkürler, avlarınız için ise tebrikler.
her olayda bir hayır vardır, sahteleri evde unutmuşusnuz fakat yemli güzel avlar çıkartmışsınız, çeşit çeşit balıklar var, tebrikler nice tatillere
Tebrikler, çok güzel avlar. Geçen hafta bende Akbük ve Kazıklı'daydım. Yem olarak kalamar, sübye ve palet kullandım. En verimlisi paletti. Bol bol vuruş, az balık ve sonuç bir kaç parça lidaki İki tane de palet yemle 1 kilonun üzerinde çupra aldım, o da bana yetti Avlarınız daim olsun.
Ergin Maaşallah şiir gibi döktürmüşsün yine daha güzel ve bereketli avlarımız olur inşallah süper görseller sağolasın
Tatilin hakkını vermişsin, güzel balıklarla zaman su gibi akmış belli. Nicesini dilerim, gönlünce rastgelsin Ergin usta.
Ağzım kulaklarımda bir tatil geçirdim. Rastgelsin :hungry: Teşekkür ederim. En yakın çiftliğe şimdi google eartten bakıp ölçtüm 5 km civarında. Tabii şuan tüm egede çiftlik çupralarına rastlamak mümkün. Kesinlikle cennetti Size de rastgelsin. Çok teşekkürler. Dilerim siz de en yakın zamanda hayalinizdeki tatile erişme şansını tadarsınız. Teşekkürler. Aslında sahte avları en çok tercih ettiğim avlar olsa da Didim'e gittiğimde yemliden vazgeçemiyor insan. Çok da önemsemediğim için kalmıştılar. Yalnız seneye sırtıyı mutlaka deneyeceğim. Çok teşekkürler. Pelet yem benim pek tercih etmediğim bir yem. Geçtiğimiz yıllarda denemiş hiç verim alamamıştım. Sizi de avlarınız için tebrik ederim. rastgelsin. Çok teşekkürler Aliço Abi. Senin avlar da hız kesmeden devam ediyor. Bende tüm avlarnı tebrik ederim. Rastgelsin. Teşekkürler Ersin. Sana daha güzel fotoğraflar çektirmek nasip olsun. Rastgele. Balli abim teşekkürler. Ergin usta demişsin de abim biz kim ustalık kim. Sana daha güzel avlar rastgelsin. Keyifli avlar.