Vedat Abayoğlu'nun balık satma, satmama konusundaki videosu, Lütfen izleyiniz

Konu, 'Videolar' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

Sevgili Hüseyin Alparslan kardeşimin,balıkcılığın soz zamanlardaki durumunu açıklama gayretiyle açtığı konusu,ilerleyen günlerde,bazen polemik safhalarına girmiş olsada,neticede bir amatörün balık satıp,satamayacağı hususuna gelip dayanmıştır.

Bu konu bu yönüylede bence faydalı olmuş,neticede kimin ne yaptığı,nasılyapması gerektiği,tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmış,bence ne yazıkki,bir amatör balıkcının şayet balığını satarsa,bu eylemi onun amatörlüğüne zeval vermeyeceği kanısı daha kabul edilir görünmüştür.

Amaç,gaye ve fiiliyat olarak şayet bir amatör illaki balığını satma,sahip olduğu tekne,takım,teçhizat,gibi nesneleride kullanma hakkı,yıpranma ve emek verme hakkı gibi nedenlerle para karşılığı,forum üyelerine,amatör balık avlama heveslilerine kullandırıyorsa,bu durum amatörlükle bağdaşmaz.

Ha,müsaaede belgeleri,olayı yasal platformda yapma,resmi hale getirme aşamaları ise,illaki vergisini verme,hadiseyi amatör platformlara taşımama etik şartı ile olmalıdır.

Ne yazıkki bütün anlatma çırpınışlarıma karşın bu konudaki haklılığım,sizlere en çok balıkcılık konsunda yardım etme,konular açma fotoğraf ve videolar gönderme,birçok kişiyi davetle birlikte avlanma gayretlerime karşın,kendimin halende önemli bir kısmınız tarafından,ya tam anlaşılamama,yada yanlış anlaşılma badiresinden kurturamamıştır.

Karar elbette sizin.Ben mücadelemi muhtelif platformlarda yaptım.Söyelenebilecek herşeyide söyledim.

Elimden bukadarı gelmiştir,karar ve kanaatlerinize saygıduymakta benim vazifemdir.

İzleyiniz bakalım Vedat Abayoğlu nasıl balık satarmış.

Sevgi ve saygımla kalınız.

http://www.dailymotion.com/video/xj...lrrRJiphIr8gy_JhPr7AdwAt-M4RS6EcCJeimM_G2#_=_

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bence bu biraz daha karmaşık üstadım.

Amatör veya profesyonel, hepsi aslen balıkçıdır. Yani balık tutan, yakalayan adam. Olay teknik olarak neden yakaladakıları ve yakaladıktan sonra ne yaptıkları konularında farklılaşır. Yani;

1. Balık yakalamak için bir sebep hasıl olur. Amatör keyf der, eğlence der vs. Profesyonel için bu "her zaman" para kazanmaktır.

2. Balık yakalanır. Bu da çeşitli yollarla yapılabilir. Ama amatör, ama profesyonel, netice pek değişmez.

3. Yakalanan balık bir şekilde değerlendirilir. Kimisi oturup yer, profesyonel ise gidip satabilir, profesyonel veya amatör geri salabilir.

Bu 3 sürecin ikincisi, amatör profesyonel hepsinde ortaktır. Balık tutmanın bir sürü yolu vardır. Bu yolların kimisi legaldir, serbesttir, kimisi profesyonellere serbesttir vs. vs.

İşte bu noktada, adam profesyonel olsa da, amatörler tarafından uygulanan yöntem ve teknikleri kullanarak av yapıyorsa, bu, amatör ve profesyonel camiaların kesişme kümesini oluşturur. Yani bu noktaya, hem amatör, hem profesyonel dahildir.

Yani, profesyonel balıkçı olan mehmet, 6m teknesi ve el oltası ile silikon çekip 3 kg toplam levrek yakalıyorsa, aynısını amatör olan serdar 6m teknesi ve el oltasına takılı silikon ile yapıp o da 3 kg levrek yakalıyorsa, bu ikisi zaten aynı şeydir.

Bu noktada, Mehmet'in Serdar'a, Serdar'ın Mehmet'e katkıları elbette olacaktır. Diyelim Mehmet, şu şu marka silikon daha iyi der, Serdar bu marka misina daha iyi der. İkisi bu ortak kesişim alanında bir sinerji, bir bilgi paylaşımı yaratıyor olur.

Ve kıyılarımızda, bu şekilde profesyonel olduğu halde, amatör stillerle avlanan pek çok kişi mevcut.

Bu kişileri, profesyonel oldukları için, forumlardan, tartışmalardan uzak tutmak, raporlarını vs. yok saymak, bence hem haksızlık, hemde büyük kayıptır.

Ha, amatör ile profesyonelin kesişme dairesi dışında kalan hususlarda, burası teknik olarak bir amatör forumu olduğuna göre, tartışmalar, paylaşımlar yapmak, alanen off-topic, yani konu dışı olacaktır tabi ki.

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben bu videoyu sadece bir noktayı anlamanız için yolladım.

Senin anlattıklarına benzer zaten günlerdir yazılıyor anlatılıyor.

Beni birkaç sene öncesinde Mordoğana davet etmişlerdi.

Milletin kafasını ne denli kurcalamışsa,bana balıkcılık konusunda muhtelif sorularsorulacağını tahminle taa oralara kadar arabama atlayıp gittiğimde hakikaten gayet iyi niyetli ve heyecanlıydım.

Ama ilk soru benim balık yakalayıp ne yaptığımı,satıp,satmadığımı soruştururcasına olmuş ve öyle gelişmiştir.Sukunetimi muhafaza ederek,olabildiğince babacan bir tavıra bürünerek alınganlık göstermeyip cevapladım,zatende videoda görülmekte.

Ben sair amatör balıkcılık konu,yöntem ve anlatımlarımla sizlere faydalı olabilme konusunda tüm gücümü ortaya koyarken başıma gelen ve hattada buradada devamı gözlenilen durum budur sevgili Serdar.

Hadiseyibaşka söylemlere oraya,buraya çekip uzatmadan kısaca yorumlaman esas olacaktır.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Benim yorumum şudur üstadım:

Bir balık tutmuşsun (sen veya her kimse), ha götürüp yemişsin, ha götürüp satmışsın, neticede değişen çok bir şey yok. Denizden bir balık eksildi en nihayetinde.

Ha, senin bunu satabilmek için profesyonel olman yeterli mi? Eğer öyle isen, profesyonelim diyorsan, ben hiç bir sorun görmem şahsen.

Ama değilsin diyelim. Satıyorsun, seni tu kaka da ilan etmem. Defol git buralardan da demem. 19 cm lik bir çinekop yakalayana edeceğim tarzda laflarla gelirim aynen sadece. Çünkü olay aynı şekilde bir regülasyonlara uymama sorunudur sadece.

Hatta, 19 cm çinekop yakalayan, aslen tebliğ uymamanın daha ötesinde, balığa üreme şansı vermemekle çok daha büyük yanlış içersinde olacaktır.

Yani, senin yakaladığın balığı satıyor olup olmaman, benim gözümde önemsizdir. Bu hususa bakarak bu bizden veya değil filan diyemem.

Burada, 16 cm çinekop yakalayıp rapor koyanlar filan oldu, olacak, ama hiç birine bu muamele yapılmıyor, çok daha vahim olduğu halde bu mesele. Ama balık satıyorsan, amaninnnn, sanki senin yüzünden taş yağacak başımıza... Bence bu ancak, gözde saman çöpü aramak olacaktır.

Ve dahası, bu forumdan bir sürü arkadaşla balığa gittik. 15 cm çinekopları keyifle doldurdular kovaya, yani tebliği ihlal ettiler/ettik. gık var mı, çıt çıkıyor mu? Herkes bunuda apaçık görüp duruyor oysa. Ama nedense biri balık satıyor dendi mi, vay sen misin... Velev ki öyle olsun, bu neyi değiştirir?

Elbette, amatörlerin balık satmasını zerre kaddar onaylamıyoruz, tasvip etmiyoruz. Ama bu yüzden birini sen amatör değilsin, defol git şeklinde niteleyemeyiz.

Senin de, taaa buradan (nereyse orası) taaa mordoğana gidip, ilk olarak "amanda balık satıyor musun?" sorusuna muhatap olman, abes, saçma, daha daha her bir şey artık. Başka bir şey mi kalmadı? Satsa ne, satmasa ne sen veya başkası? Her şey bitti, bir bu mu kaldı?

Benim yorumum, yapılan sadece aman ne etsekte bir kara çalsak tribi sadece.

Evet, Vedat Abayoğlu, huysuzdur. Çoğu zaman çirkeftir. Lafının ölçüsünü bilmez. Laf işitmeye kaşınır. Aklına geleni söyler. Kindardır, gözünü kin bürür, öfkeye kapılıp gereksiz verir veriştirir.

İyi ama bana ne bunlardan?

Zira Vedat Abayoğlu aynı zamanda gönülden balıkçıdır. Balık peşinde her yeri kolaçan eder. bin çeşit malzemeyi bin çeşit yerde dener. Kova doldurmaya değil, av yapmaya odaklanır. Tecrübelerini ama doğru, ama yanlış, fakat yalan katmadan, doğru bildiği şekilde aktarır. Balıkçılığın gelişmesine cidden çok katkısı olmuştur. Kapısını çalan pek çok arkadaşa amatörlük zevkini tattırmıştır.

Beni Vedat abayoğlunun bu tarafları ilgilendirir. Efenim bana sövüyormuş, laf sokuyormuş, sövsün, soksun, ne olacak ki? En başta büyüğümdür, büyüğümüzdür. Ardından bir balıkçılık gönüllüsüdür, yüreği balıkta atar her daim. Onun lafından mı gocunacağım?

Eh, bir de balık satıyormuş? Eh bana ne kardeşim bundan, çok ayıp etmiş, söyleyin satmasın. Ekleyin birde, çayları koyduk, ziyarete gelsin, boğaza balığa gidicez birlikte. İşte hepsi bu olur.

İnsanları balık satıyor diye afaroz etmeye çıkmak hiç kimsenin haddi değildir, olamaz.

5. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Balık yakalamanın bir amatör için belli bir sınırı varmıdır, vardır.

Durumu iyi olan birisi 5 kg balık yakaladı bu balıgını satsa etikmidir bence etik degildir 5 kg balık 30 TL'de 150 TL yapar

Peki bir ögrenci kardeşimiz 30 TL lik makinası 20 TL lik kamışı ile 5 Kg balık yakaladı ama onun ayrı bir hedefi var agabeylerinde gördügü gibi bir makina ve kamış almak istiyor maddi imkanı yok bunu yapabilmek için balıklarını sattı peki bu etikmidir, degilmidir ?

Kanımca fikirler farklıdır asıl olan bir amatörün balık satmamasıdır, balık satım işi ticari bir iştir ve bunu bu işin ticaretini yapanların yapmasıdır.

Amatör balıkçı hafta sonunu zor getirip balıga çıkan akşama tavayı dolduracak kadar balık yakalama peşinde olan eger gününde ise fazladan bir kaç balıgıda candostlarına verendir bana göre veya ben öyleyimdir.

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Vedat abi

Şimdi biz ne yazarsak yazalım,asıl olan senin düşüncelerin ve vicdanındır,ben bir amatörün balık satmaması tarafındayım ve satanıda hoş görmem,sen şayet diyorsan,ben geçmişte sattım ama bunun bir amatör balıkcıya kötü örnek olduğunu anladım ve artık tutmuş olduğum balıklarımı satmıyorum,bizim senin bu tutumuna ne deme hakkımız kalırki,sen bu camiada örnek gösterilen kişilerden birisin,seni örnek alacak bir çok genç balıkcı nesilin,nasıl yetişmesini istiyorsan,öyle davran,senin vicdanın balık satarak örnek olmak istiyorsa öyle yap,yok ben bundan sonra beni örnek alacaklara,bir amatör balıkcı nasıl olması gerektiğini göstereceğim diyorsan,gerçek bir amatör balıkcı nasıl olmalı onu anlat,en son karar herkesin kendi vicdanı ile vermesi gereken karardır...

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Ben Sivrice de Vedat beyle yaşayan bir komşu olarak Vedat beyin senelerden beri balık sattığını görmedim, kendisinin dediği gibi orkinoz elinden alınmıştır, oda hayır demesini bilmez onun için vermiş ben sadece duydum.
    Artık bizler amatör balıkçılığı çok iyi öğrendik, Vedat bey de ne olursa olsun engin bilgileri ile gerçekten balıkçılık konusunda dünya bilgisine sahip bir kişi aynı zaman da belki Türkiye de gerçekten gelmiş geçmiş en iyi araştırmacı olduğunu söyleyebilirim, Vedat beyden bundan sonra bütün balıkçı aleminin faydalanmasını çok arzu ederim.:) Sevgiler.:)

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu tanımda sakat maalesef.

Bir balıkçı, hafta sonu veya sabah mesaiden önce balığa gidip, bir kaç balık yakalayıp, ardından geri salıyorsa, amatör balıkçı olmayan mıdır?

Amatör balıkçı, olayın sadece balık tutma eylemindeki keyif tarafı için, herhangi bir maddi gelir beklemeden balık tutan kişidir. Peki bu tanım çok mu sağlamdır?

Diyelim ki, "Gel 50 TL iddiaya girelim, ilk balığı ben tutacağım" diyorsa, o zaman bu gene bir maddi kazanç noktasına gelmektedir. Şimdi bu amatörlük müdür, yoksa nedir?

İşin aslı şu ki, olay bu kadar basit tariflere indirilecek bir olgu değil. Geniş platformlar için, olayın rengi çok farklı tonlara bürünebilir. Bir siyah bir beyaz, satan profesyonel, yiyen amatör gibi basite indirgenemez.

Ben, kendi adıma bu konuyu şu şekilde tarif ederim. Balık tutma olayı anında, hedefi "balık yakalamak", balık yakalamanın zevkini yaşamak olan kişi, amatör balıkçıdır. Belki bu amatör yerine başka bir kelimede olabilir.

Bu gibi tartışmaların dibinde, temelinde yatan husus budur. Balığı bu şekilde tutanla, balık oltaya vurunuca mesela başka türlü düşünen arasındaki farkı ancak bu nokta belirler. Bu konuya dair en temel seçici kriterdir.

Bir profesyonel, uzun olta çekerken, o anda aslolarak ticari bir iş yapıyor olsada, bu esnada içindeki asıl itici güç, asıl motivasyon o lüferin vuruşunu hissetmekse, bu kişiyi amatör değil gibi düşünmek yanlış olur.

Kısaca, olaydaki terslik şu. Burada balık yakalama olayı, profesyonel ve amatör gibi iki kalıba sokulmak isteniyor. Ama bu kalıplar sunni. Sosyal grupların temeli olamayacak bir sınıflandırma bu. Devlet, eknomik bir olgu olan balıktan para kazanma, bu yolla ortak kaynakların tüketime açılması noktasında, kendi gözündne bakışla bir ayrıma gitmiş.

Demiş ki, bu işten para kazanmak, ortak bir kaynak olan denizdeki balığı tutmak ve satıp para kazanmak isteyenler gelsin şöyle. Sizin uyacağınız kurallar bunlar. Sonrada geri kalanları ayırmış, topuna birden, hangi amaç, niyet vs. ile olursa olsun balığa gitme sebebi, amatör balıkçı demiş.

Bizler ise, bu "ticari olmayan balıkçılar" gurubuna kendimizi bir şekilde uygun görmüşüz. Dikkat: biz öyle görmüşüz. Oysa bu ayrım, ticari/amatör ayrımı, devletin gözünden bakınca görülen bir ayrım.

Ve bu ayrım içersinde, herkesi, bu sınıflamaya tabi tutmaya çalışıyoruz. Ve öyle ki, bizim balık avı hakkındaki duygularımız neyse, herkesin de aynı duygulara sahip olması gerektiğini, aksi halde onun amatör balıkçılık olmadığını farzediyoruz.

İşte bu da böyle gereksiz polemiklere sebep oluyor. Bizler, konuya kendi gözlerimizden bakmayı öğrenebilmeliyiz. Bizden farklı zeminlerde balık avını algılayanlar olduğunu da kabul etmeliyiz. Ve bizden farklı düşünenlerle birarada yaşamamız gerektiğini, aynı denizlerde olta sallayacağımızı en baştan özümsemeliyiz.

Bu hususa ancak böyle yaparsak, doğru yapmış oluruz. Biz ne profesyonel, ne amatör denen kişilere, kendi doğrularımızı dayatamayız. Ancak, bilimsel doğruları dayatabiliriz. İnsanları bu gibi suni dayatmalar ve ayrışmalardan çıkarmamız gerekir.

Şimdi, bir kalıp dinamit alıp taşın tepesine atan, oradan balıkları toplayıp gidip kendisi yiyen amatör mü olacak, ne olacak?

Bohçacılara kızarken, bir çuval balık götürüyorlar derken, 4.9 kg balık götürmek amatörlük mü, bohçacılık mı olacak?

elinde uzun olta, Yeniköy'de lüfer kovalayan ve akşam 3'ünü kendine ayırıp, 5'ini restorana bırakan amatör mü, ne olacak?

15 km ağ serebilen gırgırın arkasından sırtı çekip palamut tutan biri, neci olacak?

bilmem, farkediliyordur umarım. Bu balıkçılık olayı, amatör, profesyonel olarak indirgenebilecek bir şey değil, olamaz da.

9. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Serdar kardeşim çok haklısın sana katılıyorum.:) Deve misali bir konu.
    Bana göre,
    Zaten biz gelişen bir ülkeyiz ve geliştiğimiz zaman da bu sorunların hepsi ortdan kalkacak, biraz daha sabırlı olalım o zaman göreceğiz devletimiz diğer ülkeler gibi bu sorunun üstesinden gelecektir. Sevgiler.:)

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ya Serdar okuyorum,okuyorum bir şey anlamıyorum(benden kaynaklanıyor herhalde)

Şimdi sen ne diyorsun,amatör balık tutar ve satarmı,bunu legalleştirelimmi diyorsun,neden durmadan hep kötüyü örnek veriyorsunuz,bohcacıymış dinamitciymiş,bana ne kardeşim illegal avlanan balıkcıdan,biz onlarımı savunuyoruzda bu çeşit örnekler sunuyorsun,burada gelecek nesillere örnek olalım diyoruz,bu örnek gösterilecek kişilerden biride sen olabilirsin...

11. yalnız balıkçı 45

yalnız balıkçı 45 kamil

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı -14 kg fazla
    Bazı arkadaşlar sözlükten amatör ve profesyonel tanımını okumalı bence..Orhan baba güzel sözlerin takdire şayan.Tebrik ederim.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O zaman şöyle açıklayayım Selim Abi...

Birinci husus şu:

Amatör balık tutup satamaz. Ama sattı diye de amatörlükten çıkmaz. Sabah namazlarını kılmıyorsun diye dinden çıkmış olur musun?

Daha büyük olan husus şu:

Amatör balıkçı denen kavram o kadar geniş bir şey ki, böyle basit bir kaç şeye indirgenemez. Bohçacısı, uzun oltacısı, köprüdeki çapari sallayanı, yakalayıp salanı vs. vs. hepsi bu potada görülüyor. Bu yanlış bence. Biz sosyal grupların ve bir şekilde bu faaliyetlerin içinden olanların, balık tutma eylemi içinde var olanları ticari olup olmadığına bakmadan, daha farklı bir zeminde, balık tutma eylemi zemininde kabul etmemiz gerekiyor.

Eğer sınıflandırma yapacaksak, kendi sınıflandırmamızı yapmalıyız. Yakala bırakçılar, alemciler, bohçacılar, etçiler, keyfçiler, trofeciler vs. vs. vs. neyse. Ama şunu unutmamalıyız, her klasmandak, en nihayetinde bir balıkçıdır.

Eğer bir şeylere itiraz edeceksek, bunu denizin, türlerin, av sahalarının, geleneklerin korunması açısından ortaya koymalıyız.

13. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    shimano alivio TE 390 -50/100
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    amatör balıkçı ; malzemesi kıt ekipmanı yetersiz nasıl balık tutulacağı hakkında fazla bilgi ve becerisi olmayan balık sevdalısı :D ben bu guruba dahilim

profosyonel balıkçı ; gerek malzeme çeşitliliği gerekse ekipmanı kaliteli , tecrübe ve birikimi çok fazla olan balık sevdalısı :D hedefim

ticari balıkçı ; geçimini avladığı balıkları resmi mevzuata uygun bir şekilde tüketiciye sunan kişidir.

Bunlarda nacizane düşüncelerim . yanlış veya doğrudur diyemem. saygı ve sevgiyle .

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben kabul etmiyorum,bu tür ilegal avlanan kişiler,amatörlükten uzak balık avı yapanlardır,almancada wilderei denir,yani ruhsatsız avlanan,bunun karşılığındada,bu tür av yapanlara verilecek cezalar vardır,para cezası dan,üç yıl hapse kadar gider,ha bu bizde uygulanıyormu,uygulanmıyormu oda başka bir konu,kısaca benim için yasa dışı(her ne türlü olursa olsun)balık avlayan kişi,amatörlükten etik balık avcılığından uzaktır...

15. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    somutlaştıracak olursak, bir öğretmen arkadaşım var, tek maaşla geçinip, çocuklarına ekmek götürmek için mücadele eden birisi. aynı zamanda iyi bir balıkçı. 2 ay önce ki avımız da, tuttuğu 5 karakulaktan 3 ünü satıp, 2 sini eve ayırdı, aynı araba da yer aldığımız için, içime çok sinmemesine rağmen, satışı seyrettim. ama aynı arkadaşım, vicdani sirküleri birebir uygulayan bir insan, defalarca levrek-karakulak-çupra salmışlığına şahit olmuşumdur. şimdi, ekonomik kaygılar taşıyan ama sirküleri tam anlamıyla uygulayan bu insanı nasıl kategorize edeceğiz? amatör mü, profesyonel mi? kendi adıma, bu ekonomik koşullar içerisinde bu arkadaşımı amatör olarak adlandırıyorum.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İyide, amatörlüğün tanımı "ticari olmayan" ise, o zaman bohçacıda amatör oluyor işte. Bizde aynen bunu diyoruz.

Amatör terimi yetersiz, dahası, bu terimi ortaya koyanın bakış açısını ifade ediyor sadece. Artık daha fazlası gerekiyor. Ve dahası, terim dil uyumu adına, bizdeki "maddi kazanç gütmeyen " anlamındak, amatör terimini, bu noktada kullanma şansımız olmadığını da düşünüyorum.

Tebliğde diyor ki:

Amatör balıkçılık: Sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğini,

Eh, bohçacıda böyle yapıyor. Ama limit var, evet, ama bir başkası da 15 cm çinekop tutuyor. Limitleri çiğnemekse, ikiside çiğnemek.

Özet geçersek, artık amatör balıkçı terimi tebliğe bırakılıp, daha doğru düzgün bir sınıflandırma sistemi, balıkçılık camiası için ortaya konmalı. Böylece herkes aynı çatı altına girip durmak cenderesinden kurtulmalı.

Yani, adam legal şekilde, ruhsatı vs. varken, iki balık satmış diye, afaroz edilmemeli bu ortak paydadan.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Fransizca da bu durum bracconeur tabiri ile adlandirilir. Kaçak avci demektir. Izin belgesiz, illegal yöntem ile, boy-kg limitlerine uymayan, avini satan avcilara itafedilen bir kelimedir.
    Amatör balikciliga tüm bilgi ve tecrübesini çaglayan misali akitma gayreti içinde olan bir kisiyi tartismak yersizdir. Videoyu da onun için izlemedim.
    Vedat amca Türkiye'de olmayip usa, japonya, avrupada olsaydi inanin tüm markalar ürününü denetmek için kapisinda kuyruk olurdu.

18. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Serdar kardeşim,

Sen bu yazdıklarında ciddi misin?

Hele hele "Bu balıkçılık olayı, amatör, profesyonel olarak indirgenebilecek bir şey değil, olamaz da" diyorsun ya.

Ciddi misin?

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Elbette..

Sen mesela, kendi amatör balıkçılık tanımını, herkles için geçerli bir tanım olarak dayatmak istiyorsun abi. Senin için balık, balıkçılık bir aşk olabilir. Senin için aşkını satmakta abes olabilir. ama herkes için, aşkını satmak abes olacak diye bir şey yok. Dahası, herkes balığı aşk olarak görecek diye bir şeyde yok.

Balığı aşk olarak görenle, kediyi besleyecek bir melanet olarak gören aynı çatıda toplanılmaya çalışıyor. Eşyanın tabiatına aykırı bu elbette.

Artık amatör denen kavramı, tebliğe bırakıp, daha kapsayıcı ve belirleyici bir sınıflama yapmanın zamanı geldi diyorum.

Düşünelim şimdi, internette amatör balıkçılığın iki fenomen ismi. Biri Orhan baba, diğeri Vedat abi. Gel sen bunların birini, teknesine bindirdiğinden para alıyor diyerek, diğerini balık satıyor diyerek, amatörlükten azlet. Oldu mu bu şimdi? Sen amatör olarak onları görmez, buralarda olmasına itiraz edersen, bu adam nereye gitsin?

Artık bu olay, para kazanıyor, kazanamıyor olayından daha öte bir şey. bu gerçeği görmek gerekiyor.

20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Off of,mazlumu getirin bana:D

Serdar ilegal avlanan bir kişi,yani sizlerin terimi ile"bohcacı" amatör balıkcılığın koşullarını yerine getiriyormu sence,bir balık avlayan kişi,yapmış olduğu hatayı bilmeden yapıyorsa,tamam bilmiyordu,yapmış bir hata dersin,ama bilerek defalarca yapıyorsa işte bu ilegal avcılıktır ve sportf amatör avcılığı ile alakalı değildir...