Vertical Jigging için kamış ve makine önerisi lazım ...

Konu, 'Takım Çantası' kısmında 33orfoz tarafından paylaşıldı.

1. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Selamlar ,
    Vertical jigging için kamış ve makine almak , sıfırdan bir takım düzmek istiyorum . Piyasayı dolaştım , internetten baktım , o kadar çok ürün var ki ... Kimisi inanılmaz pahalı , kimisi çok ucuz . Bir kaç abiyle konuştum , ne kadar pahalı-o kadar kullanışlı dediler , biraz moralim bozuldu..

İşi ucuza kapatma niyetinde değilim ama açık konuşayım , makine ve kamışa 500 lira vermek biraz zorlar beni , maddi anlamda çok rahat biri değilim...

Maddi anlamda uygun olsa çok iyi olur ama uygun olmasa da Kamış ve Makine tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum...

2. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

bi ara bende videolardan,özellikle vedat abinin videolarından etkilenerek jig takımı alıp deneme yaptım ...tavsiyem o kadar para harcamadan önce şimdiki takımını uygun bir ip misina ve 1-2 model jigle kullanman yönünde olur..çünki çok masraflı,her yerde yapılamayan,yorucu,zahmetli ve sabır isteyen bir yöntem....tabi sonuç alırsanda bence en keyifli avlanma yöntemi....kısacası dezavantajlarından dolayı vazgeçme ihtimalin en yüksek yöntem..inşaallah umduğun gibi olur..
    kolay gelsin

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sanırım bahsettiğin fiyatın yarısından az fazla bir bütçeyle bu işi halledersin.

Jiggingte iki görüş v ar.

İlki;bu iş illaki pahalı takımlarla yapılmalı.
    Diğeri;Orta karar bir takımlada pekala yapılabilinir.

Bence avcılık yeteneği yada tecrübesi,büyük balıklarla mücadele etmede daha tam oturmamışsa,böylesine bir avcı takımları sayesinde avantaj sağlayabilir.

Diğer görüşte ise;Avcı hakikaten ustadır,tecrübelidir,dolayıısıyla her balığın üstesinden sahip olduğu takımların en pahalısı olup,olmadığına bakmaksızın, gelir.

Jiggingte en iyi ve pahalı takımlar arasında önde gelen markalar;Jigging Master ve Shimano gelir görünmektedir.

Ancak,sahip olduğum Okuma,Lineaffe kamışlar ve makaralar ile,açık söylüyorum kim gelse yarışırım vede geridede kalmam.

Burada en önemli nokta kullanılacak Jigin kendisidir.Balıklar son zamanlarda bu konuda hakikaten seçici davranabilmektedir

Sevgiler

4. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim . Dediğiniz gibi zor ama denemeye değer .

5. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili Vedat Abi ,
    Mersinde oturuyorum , balık hastasıyım , öğretmenim. Son zamanlarda jigging olayına merak saldım. Merak salmaya saldım fakat bu işi öğrenebileceğim kimseyi bulamadım .

Sizin gibi hocaların videoları , yazıları bilgilenmeme yaradı fakat canlı canlı görmek , denemek istediğimde tek başıma kalıyorum mecburen . Bende kendi imkanlarımla düşe kalka öğrenmeye karar verdim .

Sizden nacizane dileğim , bana kamış-makine için marka ve model önerisi sunmanız . Sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda başlamak istiyorum .

Yeni başlayan ve sonrasında devam etmek isteyen beni , maddi anlamda üzmeyecek ama aynı zamanda işimi görecek bir öneri ....

Vakit ayırırsanız çok memnun olurum ...
    Saygılarımla ....
    Mustafa YILMAZ

6. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sanırım sitede jigging konusunda ürün önerisi yapacak kimse yok ... Yada kimse bilgisini paylaşmak istemiyor ...

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  8. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merhabalar , önerdiğiniz ürünlere baktım , özellikle makine çok güzel görünüyor.Makinem muhtemelen o olur . İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim .

9. ilkdefa

ilkdefa Halil Yucel CANAN

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 16000-CEDROS KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    47 KG AKYA
    Jigging kamış okuma cedros - makina salina 16000 size bence fazlası ile yeterli olacaktır.